Search This Blog

Wednesday, September 19, 2018

ΜΟΝΤΡΕΑΛ: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.


Ιστορική απόφαση του Δ. Συμβουλίου για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της…


 Την πώληση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ (ΕΚΜΜ) επί του εμφυτευτικού μισθώματος του οικοπέδου, στο οποίο έχει ανεγερθεί το κτιριακό συγκρότημα Godin, (10 rue Sherbrooke, Montreal), αποφάσισαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την Έκτακτη Συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε προχθες, 17 Σεπτεμβρίου 2108, σε αίθουσα των κεντρικών γραφείων της Κοινότητας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Κοινότητας, Νικόλαος Τ. Παγώνης, η Κοινότητα θα εισπράξει από την πώληση το ποσό των
$10,000,000. Το ποσό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από την αξία που δίνουν ορισμένοι εκτιμητές στον χώρο.
Η Διοίκηση της ΕΚΜΜ εκτίμησε πως πρόκειται για μια πολύ συμφέρουσα προσφορά, η οποία γυρίζει σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού, καθώς το ποσό που θα εισπράξει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλήρη εξόφληση των χρεών της, περί τα $7,300,000 και το υπόλοιπο να αξιοποιηθεί, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδίου για την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος στο οικόπεδο του Ι. Ναού Τιμίου Σταυρού, για να στεγάσει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό συγκρότημα και τα ενοποιημένα παραρτήματα του Σχολείου «Σωκράτης-Δημοσθένης» στο Λαβάλ. Επί του παρόντος, η ΕΚΜΜ εισπράττει περίπου $160,000 ετησίως από την TIDAN, ως ενοίκιο.
Ένα ακόμη σημαντικό όφελος από την εξόφληση των χρεών είναι η εξοικονόμηση περίπου $800,000 ετησίως, τα οποία η ΕΚΜΜ καταβάλλει σήμερα ως τοκοχρεολύσια. «Είναι μια σημαντική ευκαιρία, που πιστεύω πως όμοιά της δεν θα έχουμε στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Παγώνης και συνέχισε: «Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση του κτιρίου και οι οικονομικές και πολεοδομικές συνθήκες, που θα ισχύουν μετά από 35 χρόνια. Πρέπει να επενδύσουμε στη νεολαία μας, στα παιδιά μας, στο μέλλον τους», τόνισε. «Περιμέναμε ήδη πολύ καιρό».
Με την απόφαση του ΔΣ, η Κοινότητα θα συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, στη 1:00 μ.μ., στην αίθουσα του Ι. Ναού Τιμίου Σταυρού, 4865 du Souvenir, στο Laval, για την έγκριση της πρότασης από τα μέλη της Κοινότητας.

3 comments:

  1. Καλή η απόφαση της Κοινότητας Μόντρεαλ για την εκποίηση του κτιρίου, αλλά έφερε κάποιες αναστατώσεις μεταξύ των ομογενών εφόσον δεν συμφωνούν όλοι στην απόφαση αυτή. Μάλιστα μεταξύ των διαφωνούντων είναι άνθρωποι προσκείμενοι στον Μητροπολίτη, κάτι που λέει ότι θα πρέπει να έβαλε το χέρι του ώστε να μην απαλλαγεί ο οργανισμός από τα δυσβάσταχτα χρέη του και να πιστεύει ο κ.κ. Σωτήριος ότι θα πτωχεύσει και θα περιέλθουν ΟΛΑ στα χέρια ΤΟΥ.. Τώρα θα δούμε τις πραγματικές προθέσεις του κ. Παγώνη: Θέλει μια δυνατή και ανεξάρτητη Κοινότητα, κτήμα των ομογενών του Μόντρεαλ οι οποίοι την δημιούργησαν ή θα τα παραδώσει όλα στον σεβασμιότατο, ώστε να κατοχυρώσει μια ..Παραδεισιακή θέση; Νικόλα προχώρα είμαστε μαζί σου…..

    ReplyDelete
  2. Ο Σωτήριος τα θέλει όλα δικά του. Είναι ένας πονηρός Δεσπότης.
    Κανείς δεν μπόρεσε να τα βάλει μαζί του. Ολους τους λιβανίζει μπροστά και μετά τούς βρίζει.
    Γριά αλεπού είναι

    ReplyDelete
  3. Ο Δεσπότης καλά κάνει, άλλοι Δεσποτάδες κάνουν χειρότερα και στη ιστορία τα χείριστα. Μορφώστε τον κόσμο, εσείς που ασχολείσθε με τα παροικιακά και πάτε με ένα φτωχότερο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) πατριαρχείο αφού σόνι και καλά πρέπει να τα κάνετε όλα θρησκευτικά και ορθόδοξα. Το πρόβατο λέει η παροιμία πάει γυρεύοντας και ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη.
    Δηλαδή δεν κατάλαβα, τι φταίει ο Δεσπότης άμα ό άλλος τον αφήνει κληρονόμο στην περιουσία του, που τις περισσότερες φορές είναι ΜΕΓΑ περιουσία, αλλά και μικρή να είναι δεν βλάπτει καθόλου.

    ReplyDelete