Search This Blog

Monday, August 6, 2018

Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών στην Αμαλιάδα:



Αφετηρία κοινής δράσης
Εκδήλωση με θέμα «Αφετηρία κοινής δράσης» πραγματοποιήθηκε το βράδυ του π. Σαββάτου, από τον δήμο Ήλιδας, στον κήπο της οικίας Τατάνη, στην Αμαλιαδα, με ευκαιρία το 3ου  Πανηλειακό αντάμωμα των ομογενών. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης και τη σκέψη όλων στα θύματα της τραγωδίας των φονικών πυρκαγιών της
Αθήνας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην γη της Ήλιδας, την γη του Ολυμπισμού που αποτελεί τόπο συνάντησης του ελληνισμού και των κοινών αξιών, ζητώντας να αρχίσουν να σκέφτοντε πιο δημιουργικά ώστε το φετινό αντάμωμα να αποτελέσει μία νέα αφετηρία κοινής δράσης για να σηκωθεί πιο ψηλά η Ηλεία. Παράλληλα ζήτησε να ενισχυθούν οι δεσμοί με τους απόδημους Έλληνες, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την βοήθεια των ομογενών απένειμε τιμητικές πλακέτες, αφού αρχικά δώρισε στην κα Παναγοπούλου το βιβλίο του Νίκου Γιαλούρη για την Αρχαία Ήλιδα.
Άκρως συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του επίτιμου προέδρου της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Κώστα Κουτρουμπή, για την πολυετή προσφορά του στην ομογένεια και την ενίσχυση των σχέσεων με την Ελλάδα. Ο κ. Κουτρουμπής με δάκρυα στα μάτια αφιέρωσε το βραβείο στους δύο γιους του που έφυγαν από τη ζωή.
Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στην Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά για την κοινωνική προσφορά της και συγκεκριμένα για την δωρεά υπερηχογράφου και απινιδωτή για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και το Κέντρο Υγείας Σιμοπούλου αντίστοιχα και ενός βρογχοσκοπίου για το Νοσοκομείο του Πύργου. Το βραβείο παρέλαβαν ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Παπαδάκος και τα μέλη του Συμβουλίου Νικόλαος Σινόπουλος και Σταύρος Μητρόπουλος.
Σε όλους δόθηκε και ένα βιβλίο για τον Ηλειακό Τύπο του Λεωνίδα Καρνάρου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης δήμου Ήλιδας, τα μέλη της οποίας πραγματοποίησαν μία ξεχωριστή αφηγηματική αναδρομή με ζωντανές εικόνες μεταναστών.
Αρκετοί ομογενείς που δεν μπόρεσαν να παραστούν είχαν αποστείλει τα δικά τους μηνύματα.


No comments:

Post a Comment