Search This Blog

Thursday, July 12, 2018

Ένα ακόμα πετυχημένο φεστιβάλ της Ελληνικής Κοινότητας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 28 ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη, το οποίο διήρκεσε από την Παρασκευή 6 Ιουλίου έως και την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018.
Περισσότερα από 3.000 άτομα, τίμησαν με την παρουσία τους, τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της Κοινότητας, μεταξύ αυτών και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Φραγκεδάκη,
εκπρόσωποι των παροικιακών εθνοτοπικών συλλόγων – οργανισμών, οι πρόεδροι των εκκλησιών της κοινότητας καθώς και όλες οι κυρίες της Πρόνοιας. Φυσικά δεν έλειψαν οι άξιοι και ικανοί εθελοντές, που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, για να υποστηρίξουν και να βρεθούν δίπλα στην Κοινότητα τους, τόσο σε αυτή την εκδήλωση, όσο και σε όλα τα δρώμενα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
Το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκε ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Χρήστος Χολίδης με το συγκρότημά του, που ξεσήκωσε το πλήθος και τις τρεις μέρες του φεστιβάλ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα επίσης περιελάμβανε το τοπικό συγκρότημα “Caardia”, με τις νεαρές Celia και Annie, την Αναστασία Ζάικος με την υπέροχη φωνή της, το Λάζο Ιωαννίδη με την ποντιακή του λύρα καθώς και τα χορευτικά τμήματα από τις παραδοσιακές ομάδες της Ε.Κ.Τ.
Την τελευταία μέρα τα μέλη της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» συμμετείχαν στο Φεστιβάλ με παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς και ξεσήκωσαν το κοινό με το δυναμικό παρόν τους. Υπήρχε καλό φαγητό με φανταστικές ποικιλίες εδεσμάτων, ελληνικές λιχουδιές με τη νοστιμιά και την υπογραφή του «Greek Grill» και με τη δροσερή μπύρα «Cool Beer».
Η ατμόσφαιρα του «Aura Effect» ενός ειδικού φωτισμού με εφέ, που παραπέμπει σε νυχτερινή Ελληνική διασκέδαση έδωσε άλλη διάσταση στις νύχτες του φεστιβάλ. Και για τη διασκέδαση των παιδιών και τους μικρούς φίλους της Ελληνικής Κοινότητας υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος μ’ ένα όμορφο φουσκωτό κάστρο, με face painting, με το αγαπημένο «μαλλί της γριάς» και με παγωτό για όλη την οικογένεια!
Ευχαριστούμε θερμά τις επιχειρήσεις «Athens» restaurant και τον Γιώργο Αυγερόπουλο, «Pantheon» των κ.κ. Νικόλαου Παρούσση και Γιάννη Τρούπη καθώς και το «Pape village» και τον Βαγγέλη Τσούτσα που υποστήριξαν και χορήγησαν τα γεύματα στον καλλιτέχνη Χολίδη και τους μουσικούς του από την ημέρα που έφτασαν στο Τορόντο για πρώτη φορά.
Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Κοινότητα που προσπαθεί μέσα από τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά της προγράμματα να διατηρήσει το πνεύμα της ελληνικής ταυτότητας και του πολιτισμού για την ομογένεια. Με την παράδοση κρατούμε αυτό που έχουμε και προσθέτουμε αυτό που δημιουργούμε, γιατί η ζωή του ανθρώπου δεν είναι ποτέ στατική. Η παράδοση είναι η αλυσίδα που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους. Μας χρειάζεται, λοιπόν, η παραδοσιακή γνώση, για να κρατήσουμε την ιστορική μας φυσιογνωμία.
Ευχαριστούμε τις κυρίες της Πρόνοιας και όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους.
Σας ευχαριστούμε όλους όσους συντελέσατε στην πραγματοποίηση και υλοποίηση ακόμη ενός επιτυχημένου φεστιβάλ της ελληνικής κοινότητας Τορόντο!
Δύναμή μας, η ηθική συμπαράστασή σας! 






No comments:

Post a Comment