Search This Blog

Wednesday, June 13, 2018

Έταξε λαμπάδα αν τα βρουν Κοινότητα-Μητρόπολη...


Ακούστηκε στη Γ. Συνέλευση…

Την στιγμή της αναφοράς του προέδρου Αρτεμάκη και στην αναφορά του ότι υπάρχει μεγάλη ελπίδα να τα βρουν, Μητρόπολη και Κοινότητα, πετάχτηκε κάποιος από το ακροατήριο και έταξε μια λαμπάδα στο μπόι του Σωτήριου… Σε λίγο όμως μόλις ο Αρτεμάκης σηκώθηκε όρθιος, ο ίδιος κυριος άλλαξε αμέσως το …τάμα και μας είπε ότι η λαμπάδα θα είναι στο μπόι του προέδρου. Δεν είμαι χαζός, είπε, να ξοδέψω περισσότερα χρήματα για μεγαλύτερη λαμπάδα…
Τώρα αν το μάθει ο Σωτήριος θα έχει άδικο να τον απορρίψει από τον κατάλογο των υποψήφιων Άρχόντων; Φυσικά και όχι και μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης θα έχει το δίκιο με το μέρος του.!!!

5 comments:

  1. Εαν υπάρξει κάποια λύση μεταξύ Κοινότητας και Μητρόπολης θα είναι θαύμα.
    Δύσκολα κανείς παραιτείται από τις θέσεις του, διότι υπάρχουν υπόγεια συμφέροντα. Ο δε Σωτήριος είναι τόσο δαιμόνιος που δύσκολα μπορεί να τον εμπιστευθεί κάποιος.

    Δυστυχώς κάποιοι Δεσποτάδες νομίζουν ότι η Εκκλησία είναι οργάνωση ή σωματείο . Και εφόσον είναι οργάνωση θέλουν " καρέκλες" για να εξουσιάζουν. Ο όρος "διακονία" που χρησιμοποιούν κάποιες φορές είναι μια λέξη που ακούγεται μεν ωραία αλλά την εννοούν σαν υποταγή.

    Δυστυχώς πολλοί παπάδες χρησιμοποιούν πολλές ωραίες εκκλησιαστικές λέξεις αλλά στην πράξη τι γίνεται; Γιατί κάποιοι απο αυτούς κουβαλάνε τέτοιο εγωισμό ;
    Δυστυχώς η Εκκλησία στον Καναδά δεν διαδραματίζει πλέον πνευματικό ρόλο . Και όσα λέει ο Δέσποτας είναι για τη βιτρίνα.

    Οσον αφορά την Κοινότητα, λίγο αυτογνωσία και από αυτή την πλευρά θα ήτο ωφέλιμη

    Ι.Τ.

    ReplyDelete
  2. Εσεις οι ελληνες ειστε μπροστα στο βωμο του ξεπουληματος της ιερας Μακεδονιας και με τον Σωτηριο ασχολειστε;

    ReplyDelete
  3. Ε, πατριώτης του Σωτήριου είναι ο τσίπρας που ξεπουλάει τη Μακεδονία μας, τι να κάνουμε; Σάμπως ο ίδιος δεν ξεπουλάει την Εκκλησία με τα καμώματά του; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ…

    ReplyDelete
  4. Η Ελλάδα είναι αλήθεια περνά δύσκολες στιγμές και μακάρι να βρεθεί μια λύση καθότι ο λαός έχει κουρασθεί από τους παιχνίδια των πολιτικών. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια κρίση ταυτότητος. Θριαμβολογεί και είναι περήφανη για το παρελθόν αλλά δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το παρόν και να σκεφθεί το μέλλον. Η κρίση είναι περισσότερο ψυχοκοινωνική και πνευματική παρά οικονομική.

    Η δε Εκκλησία το ίδιο. Περνά κρίση σοβαρή. Δεν θέλει να λησμονήσει τον Βυζαντινισμό και φοβάται τις εξελίξεις. Δυσκολεύεται πλέον να "κάνει πλύσιμο εγκεφάλου" ώστε να μπορεί να εξουσιάζει τους έλληνες, καθότι ο ελληνικός λαός πλέον ,ερευνά και διαλέγεται. Δεν δέχεται εύκολα το λόγια και τις υποκριτικές συμβουλές του "παπαδαριού"

    Αυτά ως γενικά για όλα όσα συμβαίνουν στήν Ελλάδα και γενικά στην Εκκλησία.

    Ι.Τ.




    ReplyDelete
  5. Ο Μητροπολίτης δεν αλλάζει χαρακτήρα και κάποιοι απο τους παπάδες του έχουν ύφος. Αλλοι δε τον "γλύφουν΄γιατί φοβούνται
    Το σκηνικό στον Καναδά θα αλλάξει, μόνο όταν φύγει αυτος ο διχασμένος άνθρωπος. "Πρόβατα" δεν είμαστε.
    Οσο για τη Μακεδονία , η Μακεδονία είναι ελληνική αλλά οι φωνές δεν ωφελούν διότι μπορεί να ερμηνευτούν ως τακτικές ανασφάλειας . Ωφελεί η σταθερότης, η ιστορική εμπειρία και γνώση και η ελληνική επιμονή.
    Τα άλλα είναι θόρυβος χωρίς αντίκρυσμα.

    ReplyDelete