Search This Blog

Sunday, May 13, 2018

Από την Εκκλησία της Ελλάδος:


 Περισσότερα από 124 εκατομμύρια ευρώ για φιλανθρωπίες...


Περισσότερα από 124 εκατομμύρια ευρώ δαπάνησε το 2017 η Εκκλησία της Ελλάδος για την Φιλανθρωπική Διακονία. Το δαπανηθέν ποσό καλύπτει όλες τις ποιμαντικές δράσεις της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας και Ενημερώθηκε από τη Συνοδική Επιτροπή επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας περί του Απολογισμού των Δαπανών για την Φιλανθρωπική Διακονία, υπό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το δαπανηθέν ποσό ανέρχεται σε 124.329.117,09€ και καλύπτει όλες τις ποιμαντικές δράσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά το έτος 2017. Επίσης αποφασίσθηκε η έκδοση του ενημερωτικού φυλλαδίου «Προς τον Λαό» προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς οι πάντες για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

1 comment:

  1. Ο ….δικός μας ο Σωτήρης έχει συγκεντρώσει στην μητρόπολη περιουσία άνω των 200 εκατομμυρίων και από μετριοφροσύνη δεν μιλάει, αυτοί εκεί στην Αθήνα το κάνουν βούκινο για 124 ψωροεκατομύρια που χάρισαν στους φτωχούς; Δεν διάβασαν πουθενά ότι εντολή του Θεού είναι να μη γνωρίζει η δεξιά τους τι κάνει η αριστερά τους; Πού ξέπεσε η Εκκλησία μας…..

    ReplyDelete