Search This Blog

Tuesday, April 24, 2018

Δήλωση του Μητροπολίτη Σωτηρίου…



…για την πολύνεκρη επίθεση στο Τορόντο


Χριστός Ανέστη!

Θρηνούμε τα αθώα θύματα της ασυνείδητης επίθεσης με φορτηγό αυτοκίνητο στο Τορόντο. Οι καρδιές μας ραγίζουν για τις οικογένειες που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς  τους αγαπημένους τους. Βασανιζόμαστε με αυτή την ακατανόητη πράξη κακίας. Δεν πρέπει να απελπιζόμαστε. Δεν χάνουμε την ελπίδα μας. Επιμένουμε στην αγάπη και ενισχυόμαστε από την άπειρη αγάπη και το έλεος του αναστημένου Χριστού. Να προσευχηθούμε πρέπει για την ανάπαυση των ψυχών εκείνων που έχασαν τη ζωή τους. Να παρηγορήσουμε, να στηρίξουμε, να εμψυχώσουμε τις πληγείσες οικογένειες.

Παρακαλώ όλους τους ευλαβεστάτους ιερείς της Ιεράς μας Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά) να τελέσουν επιμνημόσυνες δεήσεις την ερχόμενη Κυριακή για τους αδικοχαμένους αδελφούς και αδελφές μας. Αιωνία αυτών η μνήμη. Ο Θεός να τους αναπαύει μεταξύ των αγγέλων και των αγίων Του.

Σημ. Αντίποδα: Σε ποια αγάπη επιμένει τελικά ο …κουραφέξαλας πνευματικός πατέρας; Σ’ Αυτή που επιδεικνύει προς το Συμβούλιο της Κοινότητας και τις κυρίες της «Πρόνοιας» που υπηρετούν αφιλοκερδώς και με ζήλο τις 4 εκκλησίες του Θεού ή αυτή προς τους ιερείς τους οποίους κρατάει όρθιους στο ένα πόδι τους;
Μήπως θα πρέπει τελικά να προσέξουν λίγο οι οικογένειες των νεκρών, μπας και τους χρεώσει κάποιο εξακοσάρι -αφού το μόνο που αγαπάει είναι τα χρήματα-  για την … «επιμνημόσυνη» δέηση; Είναι για όλα ικανός…    

3 comments:

  1. O Μητροπολίτης Σωτήριος δεν συγκινείται εύκολα. Αυτές οι δηλώσεις με την ωραίες λέξεις που χρησιμοποιεί στο μήνυμα, έχει επικοινωνιακό σκοπό.
    Ο Σωτήριος είναι ένας επικίνδυνος και αλαζόνας άνθρωπος , που του αρέσει να κατηγορεί, να απειλεί, πίσω απο αυτό το υποκριτικό ύφος της δήθεν ταπείνωσης που κουβαλά.

    Δεν βρίσκει κανείς άκρη με αυτόν τον άνθρωπο.

    ReplyDelete
  2. Αυτά που γνωρίζουμε για το Σωτήριο είναι λιγα, μπροστά σε αυτά που δεν γνωρίζουμε.

    Αυτός ο "άνθρωπος" είναι διπλωματούχος στη λασπολογία και στο ψέμμα. Ακόμη και παπάδες του, υποφέρουν . Φοβούνται όμως να μιλήσουν. Δυστυχώς και αυτοί δεν είναι ενωμένοι μεταξύ τους. Κάποιοι παλιά τον βρίζανε αλλά τώρα είναι "κολλητοί του".

    Το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα φως αλλαγής.

    ReplyDelete
  3. Πολλά ακούγονται και για τους παπάδες που δεν ενωμένοι. Κάποιοι από αυτούς δεν μιλάνε μεταξύ τους, και μετά πάνε και κάνουν λειτουργία. Τί υποκρισία?

    Οι δε παπάδες της Κοινότητος δεν κοινωνούν τα μέλη των κυριών της Πρόνοιας. Μπορεί η Πρόνοια να ανήκει στην Κοινότητα αλλά δεν βρίσκεται σε αίρεση, ουτε σε αφορισμό για να δώσει ο Σωτήριος εντολή , να μην κοινωνούν.Ο Σωτήριος λέγει ότι δεν τήρησαν τόν όρκο τους. Αυτές είναι δικαιολογίες δικές του,για σκοπούς άλλους. ζαλίζει τον κόσμο με δικαιολογίες που γεννά ο ίδιος.
    Είμαστε όμως όλοι άξιοι να κοινωνούμε?

    Ο εκφοβισμός, και οι δολοπλοκίες δεν περνάνε. Ανήκουν στο Μεσαίωνα.
    Η Εκκλησία πρέπει να στηρίζει και όχι να σκανδαλίζει και να ζαλίζει.

    Εάν δεν φύγει ο Μητροπολίτης και δεν διαλυθούν οι κλίκες μέσα στην Κοινότητα, τίποτα δεν θα αλλάξει.

    ReplyDelete