Search This Blog

Wednesday, April 18, 2018

Η Γυναίκα του Καίσαρα…


…έπρεπε όχι μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται…
Στην περίπτωσή μας όμως -κι’ αν ακόμα
είναι- φαίνεται;
Έφτασαν στα αυτιά μας κάποιες φήμες που λένε ότι βγήκε στην αγορά προς πώληση εκείνη η παλιά … «αμαρτία», η βίλα με τους 8 καμπινέδες, στο 27 Τέντιγκτον, όπου στεγάζονταν η «Ιερή Επισκοπή» Καναδά πριν αναβαθμιστεί σε Μητρόπολη και πριν φυσικά μεταστεγαστεί στα υπόγεια του ναού του Σωτήρος και βέβαια πριν μετακομίσει στο μέγαρο της …Πατριάρχου Βαρθολομαίου αρ. 1.!
Εκείνο λοιπόν το οικοδόμημα το οποίο ανήκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία
του Καναδά, πωλήθηκε πριν από κάμποσα χρόνια έναντι ενός ολόκληρου εκατομμυρίου δολαρίων, χρήματα τα οποία φυσικά -αν και ποτέ δεν μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος- πήγαν στο ταμείο της Μητρόπολης. Κι’ ακόμα δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν τα κτηματομεσιτικά της Εκκλησίας μας, αλλά είναι κάτι …συμπτώσεις που μας κάνουν …καχύποπτους… Για παράδειγμα βγήκε προχθές στην αγορά προς πώληση από τους τρίτους στη σειρά αγοραστές έναντι ποσού δέκα εκατομμυρίων δολαρίων και των οποίων το όνομα ταιριάζει λίγο με αυτό  των πρώτων αγοραστών και που εντελώς τυχαία έχει συνωνυμία  με τον μεγαλύτερο και συχνότερο δωρητή και οικονομικό υποστηριχτή των ευαγών ιδρυμάτων της Μητροπόλεως.!!!
Δεν λέμε βέβαια ότι υπάρχει κάτι το μεμπτό αλλά να μιάζει λίγο με την γυναίκα του Καίσαρα η οποία ΔΕΝ φτάνει να είναι τίμια αλλά πρέπει και να φαίνεται… Στην περίπτωση του εν λόγω κτηρίου όμως διαπιστώνεται κάτι τέτοιο; Μπορεί μήπως κάποιος να μας  διαφωτίσει ώστε να γλυτώσουμε τον κόπο της έρευνας; Θα περιμένουμε κάτι από, ό, ποιον, κάποιον αρμόδιο…    

No comments:

Post a Comment