Search This Blog

Tuesday, March 27, 2018

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ...


Μεγάλη παρέλαση για την 25η Μαρτίου…




Μεγαλειώδης και φέτος η παρέλαση για την 25 Μαρτίου στη Λεωφόρο Ντάνφοτθ. Ήταν ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, καθότι -όπως τόνισε η πρωθυπουργός του Οντάριο Κathleen Wynne- ο Θεός άκουσε τις προσευχές του Αντώνη (Αρτεμάκη) και μας έστειλε μια τόσο όμορφη ηλιόλουστη μέρα…

Την παρέλαση μπροστά από τους επίσημους, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες ελληνικών σχολείων, εθνοτοπικών συλλόγων και άλλων οργανισμών, παρακολούθησαν χιλιάδες ομογενείς κάθε ηλικίας από το Τορόντο και τις γύρο περιοχές. Μεταξύ των επισήμων ήταν η κ. Κathleen Wynne, ο δήμαρχος του Τορόντο κ. Τζον Τόρυ, ο γενικός πρόξενος κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Δημήτρης Κάρας και ο πρόεδρος του ΒΙΑ κ. Ντίνος Βοϊδονικόλας, ενώ την Εκκλησία εκπροσώπησε ο διευθυντής της «Ακαδημίας» αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας.
Στη συνέχεια επίσημοι και λαός κατευθύνθηκαν στην πλατεία Μεγ. Αλεξάνδρου όπου κατέθεσαν δάφνινα στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων για την ελευθερία αγωνιστών. Παρακάτω μερικα φωτογραφικά στηγμιοτυπα από τις εκδηλώσεις, ενώ  την παρέλαση, την κατάθεση στεφάνων, όσο και τις άλλες εκδηλώσεις, θα παρακολουθίσετε στο βίντεο της δίπλα στήλης, που ετοίμασε ο γνωστός δημοσιογράφος Πήτερ Γαλιάτσος.
    
 








 




 
 





1 comment:

  1. Στην παρελαση ηταν και ο αρχηγος των συντηρητικων Ονταριο mr Doug Ford.....

    ReplyDelete