Search This Blog

Monday, January 29, 2018

Εξπρές Χειροτονία -σε διάκονο και πρεσβύτερο- του Σπυρίδωνα Βούτου από το Μόντρεαλ…





Τοποθετείται ιερατικώς προϊστάμενος της Αγ. Τριάδος, Τορόντο.!

 
Με συνοπτικές διαδικασίες η Μητρόπολη Τορόντο απέκτησε έναν ακόμα ιερέα στις τάξεις των λίγων κληρικών που της απέμειναν.! Πρόκειται για τον  Σπυρίδωνα Βούτο, κάτοικο Μόντρεαλ και νυν Τορόντο, μετά την …εξπρές χειροτονία του σε διάκονο (το π. Σάββατο) στην εκκλησία της Παναγίας του Μόντρεαλ  και σε πρεσβύτερο (την Κυριακή) στον ναό του Αγ. Γεωργίου
Μόντρεαλ.
Δεν γνωρίζουμε τις θεολογικές σπουδές του νέου ιερέα αλλά ξέρουμε ότι θα λειτουργεί στον ναό της Αγ. Τριάδας, Τορόντο και θα καλύπτει τη θέση του γραμματέα της μητρόπολης στην αγγλική γλώσσα. Μας είπαν επίσης ότι θα διαμένει στην Μητρόπολη με τον Σωτήριο, τον π. Αθηναγόρα και τον π. Ιγνάτιο Δελή. Μας είπαν ακόμα ότι έχει δυο ενήλικους γιούς, αλλά τίποτα για την πρεσβυτέρα και λοιπή οικογενειακή κατάσταση την οποία γνωρίζει το Μόντρεαλ αλλά θα έπρεπε να γνωρίζει και το ποίμνιο της ενορίας του, έτσι δεν είναι;
Τα υπόλοιπα εν καιρώ…

11 comments:

  1. Αναδημοσιεύουμε ένα «προφητικό» και ενημερωτικό σχόλιο αναγνώστη ο οποίος μας ενημέρωνε για την χειροτονία του νέου ιερέα, ο οποίος …θυσιάστηκε να σώσει την μητρόπολη αφού η «Ακαδημία» ΔΕΝ μπορεί να το κάνει, έστω και με την αναβάθμισή της σε …»πατριαρχική».!

    Anonymous said...
    Και τώρα το καινούργιο σκάνδαλο που μαγειρεύεται στο Μόντρεαλ είναι ότι ο μητροπολίτης θα χειροτονήσει έναν Ελληνα που έχει χωρίσει απ’ τη γυναίκα του για μια δεκαετία αλλά το κρύβουνε από το λαό γιατί οι ιερείς κανόνες απαγορεύουν σε έναν λαϊκό που έχει πάρει διαζύγιο να γίνει ιερέας.

    Πέρα απ’ αυτό, δεν έχει σπουδάσει θεολογία πουθενά ούτε δεν τον έχει αναγκάσει ο μητροπολίτης να έρθει στην θεολογική του ακαδημία, όπως αναγκάζει όλους τους άλλους πρωτού χειροτονηθούν. Όπως το καταλαβαίνουμε, αυτό το Σαββατοκύριακο, την Παρασκευή θα τον κάνουνε μοναχό, το Σάββατο διάκονο, και την Κυριακή ιερέα! Για να μην δημιουργηθεί σκάνδαλο στο λαό, έχουνε αρνηθεί να ανακοινώσουν ποιος είναι αυτός που θα χειροτονηθεί, απλώς λέγοντάς στο εκκλησίασμα ότι είναι ένα αξιότιμο πρόσωπο. Αλλά αυτό το πρόσωπο, όπως είπαμε παραπάνω, έχει πάρει διαζύγιο από τη γυναίκα του αλλά δεν έχει πάρει εκκλησιαστικό διαζύγιο, που σύμφωνα με το κανονικό δίκαιο, είναι υποχρεωτικό για έναν ορθόδοξο χριστιανό πρωτού μπορεί να ξανά κοινωνήσει ή να λάβει μέρος στα ιερά μυστήρια. Ο μητροπολίτης μας κρύβει το διαζύγιο και δεν δηλώνει Το όνομα του υποψηφίου ιερέα μέχρι την τελευταία στιγμή, ούτως ώστε ο λαός να μην έχει Ευκαιρία να κάνει ένα έλεγχο για αυτόν που θα φωνάξουνε «Άξιο».

    Δηλαδή όποτε μας συμφέρει ακολουθούμε τους κανόνες της εκκλησίας αλλά όταν δεν μας συμφέρει κάνουμε «Οικονομία» Και χειροτονούμενος άτομα που δεν έχουνε προετοιμαστεί σωστά, ούτε από λειτουργικής ούτε από θεολογικής απόψεις, για να υπηρετήσουνε την εκκλησία μας. Εγώ προσωπικά δεν θα δεχόμουνα Τέτοιο ιερέα στην ενορία μου. (January 24, 2018 at 10:59 PM)

    ReplyDelete
  2. Αυτά που λέγονται στο παραπάνω σχόλιο , μόνος παπάς μπορεί να τα ξέρει, που φοβάται να τα πεί δημόσια ,μην χάσει τη θέση του. Ολοι τώρα γίνανε άγιοι!!! Δεν κυττάνε τα χάλια που έχουν μεταξύ τους, με τον εγωισμό που κουβαλάνε

    ReplyDelete
  3. Μιας κι’ εσύ έβαλες φαρδιά πλατιά το όνομά σου, καλό θα ήταν να σου πει και ο ..φοβιτσιάρης προηγούμενος σχολιαστής το δικό του! Κρίμα που δεν έχουν όλοι το δικό σου «θάρρος» κύριε……

    ReplyDelete
  4. Τωρα τι μιλάτε, ποιός έβαλε το όνομά του η όχι.!!!
    Μπορεί κάποιος παπάς να βάλει το όνομα του? Το αφεντικό θα τον τιμωρήσει.
    Πολλά γίνονται στα κρυφά και οι παπάδες έχασαν την εμπιστοσύνη όλων εμάς, που μείναμε λίγο κοντά στην εκκλησία.
    Ο Σωτήριος πρέπει να παραιτηθεί αμέσως.

    ReplyDelete
  5. Να παραιτηθεί και να φύγει. Διαφορετικά εάν μείνει εδώ, όπως ακούγεται, θα είναι " μια κακή πεθερά ' και θα ανακατεύει τα πάντα.
    Το άλλο λυπηρό πράγμα θα είναι ότι οι γλύφτες θα χάσουν το παγωτό !!!! θα χάσουν το αφεντικό και μετα θα μπούν σε μελαγχολία!!!!

    ReplyDelete
  6. Μάλλον οι παπάδες πάσχουν μετά από τόσα χρόνια από “Stockholm’s Syndrome.”
    Σε γενικές γραμμές, το σύνδρομο της Στοκχόλμης αποτελείται από «ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ δύο προσώπων όπου ένα άτομο παρενοχλεί, διακινδυνεύει, απειλεί, παραβιάζει ή εκφοβίζει το άλλο». Αν αυτό δεν περιγράφει τέλεια τον Μητροπολίτη δεν ξέρω τι!

    ReplyDelete
  7. ΕΚΕΊΝΟ ΠΟΥ ΕΓΏ ΞΈΡΩ ΚΑΙ ΘΕΩΡΏ ΣΩΣΤΟ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΝΟΡΙΤΕΣ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΆΝΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΓΡΕΊΑ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΙΕΡΟ, ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΉΣΟΥΝΜ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ

    ReplyDelete
  8. Ολοι κριτές, επικριτές και πάνσοφοι για κάθε θέμα .
    Ο Αντίποδας με δημοκρατικό τρόπο , δίνει το βήμα αυτό της ελεύθερης γνώμης αλλά όχι και της κάθε βλακίας που ο καθένας εκφράζει, επειδή υποφέρει απο εσωτερική ανεπάρκεια και ωριμότητα.

    Ακόμη ο παπάς δεν πήγε στην ενορία του, και κάποιοι δήθεν έμπειροι!! και αναμάρτητοι!! αρχίσανε "να βαράνε"!





    ReplyDelete
  9. Εδώ και καμια 25αρια χρόνια υπάρχει ένας άνθρωπος στο Μοντρεαλ που χειροθετηθηκε υποδιακονος από τον Σωτήριο.... Αυτή η ψυχή εχει αφοσιωθεί στην Εκκλησία και στον Δέσποτα.... Αυτός τον υποδέχεται στο αεροδρόμιο όταν έρθει στο Μοντρεαλ, τον πηγενει όπου θέλει, τον υπηρετεί στους εσπερινους και λειτουργίες τέλος πάντων ο άνθρωπος αυτός ζητά απ’τον Σωτήριο να τον χειροτονήσει διάκονο..... Η άρνηση του Μητροπολητη βασίζεται ουι είναι χωρισμένος....!!!
    Δεν εχει εκδοθεί διαζύγιο ποτε απ’το κράτος, μόνο χώρισε με την συζηγο με την οποία τα βρήκανε και τώρα είναι μαζί.....
    ΠΩΣ χειροτόνησε τον Σπύρο με τα ίδια «ανομήματά» σε πρεσβύτερο .....
    Και να διακυριτει ότι «είναι ευσεβής και θα αποδειχτεί ένας από τους καλύτερους ιερείς της Μητρόπολης μας». Χωρίς θεολογική μάθηση κτλ...... Τι την θέλει την
    «Ακαδημία» ο μπάρμπας δεν χρειάζεται ....
    Μπορεί να πηγενει και να ψωνίζει παπαδες απ’οπου θέλει... Ως προς τον υποδιακονο δεν φαίνεται να ανεβαίνει το σκαλοπάτι του διακου ..... Ίσως κι’αν δοσει καμία καλή δωρεά στην «Μητρόπολη των Grand Cayman”..... Εσείς τι λέτε......;;;;;;

    ReplyDelete
  10. Στην «Εξπρές» χειροτονία του Σπύρου, ακούστηκε ένας ιερεύς να λέγει στον Σωτήριο για τον υποδιακο «Χειροτόνησε κι’αυτον Δέσποτα να τελειώνουμε». Απάντησε ο Δέσποτας κσι ειπε «Εσένα θα σου κόψω την γλώσσα με ψαλίδι...». Καλε αντες....!!!! Σιγά τα αίματα.....!!!

    ReplyDelete
  11. Ας σημειωθεί ότι ο υποδιακος δεν εχει πάρει ούτε ένα δολάριο από τον Σωτήριο όσο αφορά τα οδοιπορικά, βενζίνες, τέλη στάθμευσης, καθαριστήρια για τα ράσα του Δέσποτα κ.α ...... Δεν είναι άδικο να μην τον χειροτονει διάκονο, παρ’ολο ότι εκείνος ο άνθρωπος του υπογράφει ότι ποτε δεν θα του ζητήσει να τον χειροτονήσει εις πρεσβύτερο....!!!!

    ReplyDelete