Search This Blog

Monday, January 15, 2018

Κάποιες απορίες μας για την «Πατριαρχική Θεολογική Ακαδημία»…



Ύστερα από ένα σχεδόν εξάμηνο  ανάληψης των καθηκόντων του αρχ/δρίτη Αθηναγόρα, ως διευθυντή της «Θεολογικής Ακαδημίας» της Μητρόπολης Τορόντο, είναι νομίζουμε καιρός να του ζητήσουμε μια κάποια ενημέρωση για τη λειτουργία της, τους στόχους της και φυσικά τη σοβαρότητά της ως ανεξάρτητο (;) τμήμα της Μητρόπολης, τη διοίκηση του οποίου ανέλαβε και ασκεί.
Ο λόγος για τον οποίο απευθυνόμαστε στον αρχ/δρίτη π. Αθηναγόρα, είναι
το ότι όσες φορές ζητήσαμε κάποιες πληροφορίες από τον Σωτήριο ΔΕΝ πήραμε απάντηση και διότι στο τμήμα αυτό της εκπαίδευσης των πνευματικών μας πατέρων συσσωρεύετε πακτωλός χρημάτων προερχόμενα από τις τσέπες των πιστών, μερικοί των οποίων θα ήθελαν να πληροφορηθούν για την τύχη των δωρεών τους… Το ενδιαφέρον αυτό των πιστών κίνησε και το δικό μας ενδιαφέρον, αφού η διαφημιστική καμπάνια για δωρεές και «διαθήκες» προς την Ακαδημία έχει χτυπήσει κόκκινο, επί πολλά χρόνια τώρα, αλλά χωρίς να δίδεται λογαριασμός σε κανέναν.!!!
Πάντως για να είμαστε ξεκάθαροι, περισσότερο μας ενδιαφέρει ο «βίος και η Πολιτεία» όσον αφορά το έργο της «Ακαδημίας» και λιγότερο το οικονομικό σκέλος της... Με την ευκαιρία να πούμε στον π. Αθηναγόρα να λάβει σοβαρά το ενδιαφέρον μας αυτό και να απαντήσει αν θέλει, μόνο με όσες αλήθειες γνωρίζει, καθ΄ότι «ουδέν κρυφό ΑΠΟ τον Ήλιο» που λέει και ο «παγκόσμιος» της δημοσιογραφίας και φίλος του μητροπολίτη… Εν αναμονή, λοιπόν μιας απάντησης και με τον δέοντα σεβασμό στον αρμόδιο διευθυντή…

3 comments:

  1. Μην σχολιάζετε την πατριαρχική αυτή ακαδημία που το επίπεδο της είναι πανεπιστημιακό.
    Αν νομίζετε ότι ο καινούργιος διευθυντής διευθύνει την ακαδημία , κάνετε λάθος.
    Ενα είναι το αφεντικό. Ο Σωτήριος. Οι υπόλοιποι είναι αυλικοί, της αυλής του αφεντικού.

    ReplyDelete
  2. Ολοι οι γλύφτες της Μητρόπολης υποστηρίζουν το Σωτήριο, όχι επειδή τον αγαπάνε ή τον σέβονται αλλά επειδή φοβούνται μην χάσουνε τη θέση τους.
    Η παρουσία δε του καινούργιου διευθυντή της Ακαδημίας είναι κάπως περίεργη .

    ReplyDelete
  3. Περίεργη.....;;;;; Όλα του Σωτηρίου περίεργα ξέρει αυτός να φυτεύει όποιον του γουστάρει και όπου θέλει...... Οι λοιποί μώκο μην χάσουν τις θεσούλες τους.....
    Τον Φεβρουάριο ο Σωτήριος κλείνει τα 82 του.... Οπως εκείνος λέγει θα ζήσει 125 ....
    Το λοιπόν οι περισσότεροι απο’μας Θα εχωμε ξεπουλήσει και οι λοιποί θα τον έχουν αλλα 43 χρόνια... Τώρα ερώτηση ....
    Ποτε δεν μας ειπε ο Μητροπολητης ποιος θα του αλλάζει τις πάνες τότε ......;;;;;;

    ReplyDelete