Search This Blog

Tuesday, January 23, 2018

Μητροπολιτικές παραινέσεις…1



Μητροπολίτης Σωτήριος:

«Να κάνουμε περισσότερα για τα ελληνικά σχολεία στον Καναδά» (!!!)
…προτρέπει Κοινότητες, λαό και κληρικούς, ο Σωτήριος.!!!
Αλλά ΔΕΝ μας λέει, ΤΙ έκανε ο ίδιος για το θέμα αυτό εκτός του ότι αγόρασε ένα κτήριο με χρήματα "από το κεράκι της γριούλας" και το  ενοικιάζει πανάκριβα στους γονείς των μαθητών οι οποίοι πληρώνουν δίδακτρα ύψους άνω των 9-10 χιλιάδων δολαρίων;
Πνευματικέ πατέρα και «κουραφέξαλα», ΔΕΝ πάει άλλο, από δω και μπρος θα τα βρίσκεις ΟΛΑ μπροστά σου.!!! ΦΤΑΝΕΙ πιά…

1 comment:

  1. Και τώρα το καινούργιο σκάνδαλο που μαγειρεύεται στο Μόντρεαλ είναι ότι ο μητροπολίτης θα χειροτονήσει έναν Ελληνα που έχει χωρίσει απ’ τη γυναίκα του για μια δεκαετία αλλά το κρύβουνε από το λαό γιατί οι ιερείς κανόνες απαγορεύει έναν λαϊκό που έχει πάρει διαζύγιο να γίνει ιερέας.

    Πέρα απ’ αυτό, δεν έχει σπουδάσει θεολογία πουθενά ούτε δεν τον έχει αναγκάσει ο μητροπολίτης να έρθει στην θεολογική του ακαδημία, όπως αναγκάζει όλους τους άλλους πρώτου χειροτονηθούν. Όπως το καταλαβαίνουμε, αυτό το Σαββατοκύριακο, την Παρασκευή θα τον κάνουνε Μόναχο, το Σάββατο διάκονο, Και την Κυριακή ιερέα! Για να μην δημιουργηθεί σκάνδαλο στο λαό, έχουνε αρνηθεί να ανακοινώσουν ε ποιος είναι αυτός που θα χειροτονηθεί, απλώς λέγοντάς στο εκκλησίασμα ότι είναι ένα αξιότιμο πρόσωπο. Αλλά αυτό το πρόσωπο, όπως είπαμε παραπάνω, έχει πάρει διαζύγιο από τη γυναίκα του αλλά δεν έχει πάρει εκκλησιαστικό διαζύγιο, Που σύμφωνα με το κανονικό δίκαιο, είναι υποχρεωτικό για έναν ορθόδοξο χριστιανό πρώτου μπορεί να ξανά κοινωνήσει ή να λάβει μέρος στα ιερά μυστήρια. Ο μητροπολίτης μας κρύβει το διαζύγιο και δεν δηλώνει Το όνομα του υποψηφίου ιερέα μέχρι την τελευταία στιγμή ωστόσο ο λαός να μην έχει Ευκαιρία να κάνουμε ένα έλεγχο για αυτόν που θα φωνάξουνε «Άξιο».

    Δηλαδή όποτε μας συμφέρει ακολουθούμε τους κανόνες της εκκλησίας αλλά όταν δεν μας συμφέρει κάνουμε «Οικονομία» Και χειροτονούμενος άτομα που δεν έχουνε προετοιμαστεί σωστά, ούτε από λειτουργικής ούτε από θεολογικής απόψεις, για να υπηρετήσουνε της εκκλησίας μας. Εγώ προσωπικά δεν θα δεχόμουνα Τέτοιο ιερέα στην ενορία μου.

    ReplyDelete