Search This Blog

Friday, December 1, 2017

Επιτέλους, για πρώτη φορά μια αλήθεια με το …σχετικό ψέμα μαζί.!!!



Η Μητρόπολη Τορόντο ανακοινώνει τα εξής.:

 Η Ι. Μ. Τορόντο αγoράζει αξονικό τομογράφο, για το
Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» Αθηνών αντί $74,243.50


«Η Ιερά Μητρόπολη Τορόντο διενήργησε έρανο και συγκέντρωσε το ποσό των εβδοµήντα τεσσάρων χιλιάδων, διακοσίων σαράντα τριών $ 74,243.50 το οποίον εξισούται με 50.000 ευρώ για την αγορά αξονικού τομογράφου του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» Αθηνών.

…Βάσει της Καναδικής νομοθεσίας, έπρεπε να υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο και του φιλανθρωπικού ιδρύματος, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, ώστε να επιτραπεί η έκδοση των χρημάτων.

Η Ιερά μας Μητρόπολη ευχαριστεί θερμά όλους τους δωρητές για τον σκοπό αυτό.»

Εδώ, λοιπόν, έχουμε μια ανακοίνωση της Μητρόπολης η οποία ξεκινάει με …λίγο ψέμα (στον τίτλο), ότι δηλ. η Ι. Μητρόπολη αγοράζει αξονικό τομογράφο για τον Άγ. Σάββα, ενώ στη συνέχεια διορθώνει το …λάθος λέγοντας ότι διενήργησε έρανο και συγκέντρωσε το ποσό των 74. 243.50.! Επομένως, λοιπόν, η Μητρόπολη ΔΕΝ αγόρασε τομογράφο αλλά τον αγόρασαν οι ομογενείς με τις δωρεές τους, έτσι δεν είναι; Και όπως είναι γνωστό οι εντυπώσεις του τίτλου μένουν και όχι τα ψιλά γράμματα, σωστά;
Πάντως η πίστωση για τη διενέργεια του εράνου και το …μέτρημα των χρημάτων θα πρέπει να χρεωθεί αποκλειστικά στους εικονιζόμενους στη φωτογραφεία, μαζί με τα συγχαρητήρια… Είναι κάτι που τους ανήκει…  

2 comments:

  1. Αγαπητέ Αντίποδα, με ξένα κόλλυβα εγώ κάνω εκατοντάδες μνημόσυνα. Οι παπάδες ποτέ δεν αγοράζουν με δικά τους χρήματα, το έχουν για δεισιδαιμονία. Τους πειράζει, πως να το πούμε.
    Δύο και τρεις δίσκοι κάθε Κυριακή αν μη τι άλλο λέει.

    ReplyDelete
  2. Πάει, φτώχευσε η Μητρόπολη.
    Τι γίνεται με την υπόθεση του Κλεάνθη Μίσσιου που απεβίωσε πρίν λίγες μέρες?
    Μήπως η περιουσία του, πήγε στη Μητρόπολη?

    ReplyDelete