Search This Blog

Tuesday, October 17, 2017

Από 78 τις έκανε 60.!!!



Και κυκλοφορεί χωρίς να κοκκινίζει…

Δεν γνωρίζουμε πόσες παρέλαβε αλλά ξέρουμε ότι κάποια στιγμή έφτασαν τον αριθμό 78.! Και τι έγινε; Τώρα λειτουργούν μόνον οι 60, ενώ οι υπόλοιπες υπάρχουν- προς το παρόν- αλλά χωρίς ιερέα.!!! Μάλιστα, αυτή είναι η προσφορά του μητροπολίτη μας στην Εκκλησία του Καναδά. Είναι όμως αλήθεια ότι ενώ το ταμείο της Επισκοπής ήταν μικρό, όταν
το παρέλαβε, τώρα διαθέτει πάνω ή σχεδόν, 200 εκατομμύρια δολάρια.!!! Πού βρέθηκαν τόσα χρήματα; Μα από την «λογία» που εισέπραττε και εισπράττει όλα αυτά τα χρόνια, απ’ όλες τις εκκλησιές… ΔΕΝ είναι, πιστεύω, δύσκολο να καταλάβετε γιατί το 20% των εκκλησιών δεν έχουν ιερείς, έτσι δεν είναι; Ακριβώς λόγω του χαρατσιού οι άνθρωποι των ενοριών δεν μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των παπάδων, οι οποίοι μόνον …ευκαταφρόνητοι δεν είναι και άρα οι ναοί λειτουργούν κάπου-κάπου με …δανεικούς παπάδες, τι δεν καταλάβατε; Και με την ευκαιρία να  ρωτήσουμε τη γνώμη σας για το πόσες ακόμα θα κλείσουν την προσεχή 20ετία (!) που θα είναι ακόμα μητροπολίτης; Το θέμα είναι μεγάλο αλλά πριν το συνεχίσουμε θα θέλαμε τη γνώμη σας… Θα περιμένουμε λοιπόν και τα ξαναλέμε…

2 comments:

  1. Δεν γνωρίζω ακρίβειες αλλά νομόζω ότι ησαν 78. Από τις 78 εκκλησίες οι 12 μάλλον είχαν κατά διαστήματα ιερείς επειδή δεν υπήρχαν αρκετές ελληνικές οικογένειες.

    Εάν προσέξετε πάνω από 10 ενορίες εξυπηρετούνται από ιερείς που έχουν υπερβεί το όριο ηλικίας και μετά δυσκολίας εργάζονται αλλά και οι ¨παράδες¨τούς αρέσουν. Γιατί οι απόφοιτοι της μεγάλης Σχολής δεν χειροτονούνται? Ποιό είναι τό πρόβλημα? Περίεργο πάντως.

    Με τις περίεργες, απότομες και δεσποτοκραιτκές μεταθέσεις που κάνει ο Σωτήριος έχουν υπάρξει προβλήματα. Προβλήματα σοβαρά με καταλύξεις που έχουν πονέσει αρκετους ιερείς.

    Αυτό το ψευτοταπεινό ύφος πού δείχνει, τον προδίδει ακόμη περισσότερο και φανερώνει σε τι αυτολαγνεία βρίσκεται αυτό το πρόσωπο. Και όσο γερνάει ,τόσο θα γίνονται χειρότερα τά πράγματα. Ας μην ασχολούμεθα συχνά με αυτό το πρόσωπο διότι δεν αλλάζει τίποτα. Ας αφήσει λοιπόν την καρέκλα και άς πάει να ηρεμήσει και αυτός, αλλά και όλοι εμείς.

    ReplyDelete
  2. Κοκίνίζει αυτός άνθρωπος? Αυτός δεν είναι άνθρωπος. Είναι ένα θηρίο με μορφή ανθρώπου.
    Ολους τούς κηνυγάει και τούς κατηγορεί.
    Προ ετών κατηγορούσε ένα ιερέα στον Αγιο Δημήτριο ,τώρα είναι κάπου αλλού αυτός ο ιερέας. Βριζόντουσαν μεταξύ τους. Τώρα είναι "κολλητός του" !!!! Γιατί?

    ReplyDelete