Search This Blog

Tuesday, September 26, 2017

Δωρεά σύγχρονου υπερηχοκαρδιογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, με τη στήριξη ομογενών εκ Λακωνίας.




Ένας έγχρωμος υπερσύγχρονος υπερηχοκαρδιογράφος προστέθηκε στον εξοπλισμό της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης, χάρη σε μια σπουδαία δωρεά του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης», με τη στήριξη Λακώνων ομογενών.

Η παράδοση του νέου μηχανήματος, αξίας 32.400 ευρώ, που καλύφτηκε εξ’ ολοκλήρου από το σύλλογο, έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας (25/9) στην
καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης. Παρόντες ήταν μέλη του συλλόγου, Λάκωνες ομογενείς, καθώς και ο διοικητής του Νοσοκομείου Σπάρτης, κ. Σωτήρης Μπότσιος και άλλα διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου. Σε δηλώσεις του στο «Λακωνικό Τύπο» και στο Ionian Channel, ο κ. Μπότσιος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του συλλόγου και τους ομογενείς για την πρωτοβουλία τους και εξέφρασε την ελπίδα, το παράδειγμά του να βρει μιμητές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι χάρη στις ενέργειες των «Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης», το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει ήδη εξοπλιστεί με ένα σύστημα κοπώσεως με κυλιόμενο τάπητα , έναν ηλεκτροκαρδιογράφο και ένα αυτόματο πιεσόμετρο.


Μιλώντας στο «Λακωνικό Τύπο», ο κ. Παναγιώτης Παπαδάκος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης», αναφέρθηκε στην έναρξη της προσπάθειας και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει όλο αυτό το διάστημα ο σύλλογος. Συγκεκριμένα, είπε: «Όπως γνωρίζετε, το έτος 2013, ανέλαβα μια προσπάθεια η οποία αποσκοπούσε στην εξεύρεση πόρων για την προμήθεια πρόσθετων ιατρικών μηχανημάτων που ήσαν απολύτως απαραίτητα για τον καλύτερο εξοπλισμό της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σπαρτής.

No comments:

Post a Comment