Search This Blog

Sunday, July 30, 2017

Η καναδική πρεσβεία και το ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού…



…εγκαινιάζουν στην Τήνο έκθεση Καναδών καλλιτεχνών υπό τον τίτλο
«Ανοιχτοί Ορίζοντες»

Ο Καναδάς αναμετράται με το βαθύ γαλάζιο της Τήνου…

Ο Καναδάς γιορτάζει φέτος την συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση του σε ενωμένο, ομόσπονδο κράτος και, παράλληλα, συμπληρώνει 75 χρόνια ανέφελων και αδιατάρακτων διπλωματικών σχέσεων με την Ελλάδα.
Αυτή η διπλή επέτειος είναι αφορμή ώστε η πρεσβεία του Καναδά στην Αθήνα να υλοποιεί- από την
αρχή του χρόνου ήδη- μια δέσμη πολιτιστικών, κυρίως, δράσεων μέσα από την οποία αναδεικνύονται οι φιλικοί δεσμοί, η συμπόρευση αλλά και τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στις δυο χώρες.
Αυτή την Τρίτη, 1 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., η καναδική πρεσβεία και το ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού εγκαινιάζουν στην Τήνο μια σημαντική έκθεση Καναδών καλλιτεχνών, ευρέως αναγνωρισμένων στην χώρα και με διεθνή απήχηση και αναγνώριση στο έργο τους.
Η έκθεση υπό τον τίτλο «Ανοικτοί Ορίζοντες» έχει σκοπό να συστήσει στο ελληνικό κοινό το έργο του Ρον Μοπέτ, της Άλισον Γκλεν και της Κολίν Χέσλιν.        
«Και οι τρεις καλλιτέχνες βρίσκονται στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής κοινότητας του Καναδά. Προχωρούν πέρα από τα προδιαγεγραμμένα όρια και ιεραρχίες της τέχνης, γεγονός που είναι εμφανές στον τρόπο με τον οποίο το κοινό ανταποκρίνεται στις πολυβραβευμένες εικαστικές τους πρακτικές», αναφέρει η πρεσβεία του Καναδά στην Αθήνα.
Mε εικαστικά καινοτόμους τρόπους, οι τρεις Καναδοί καλλιτέχνες αναφέρονται στην απεραντοσύνη της φύσης του καναδικού τοπίου και την απεικονίζουν.
«Προτιμούν να καλύπτουν τον καμβά, μερικές φορές επεκτείνοντας τα έργα στο πάτωμα, δημιουργώντας εγκαταστάσεις, δυνατές καλλιτεχνικά, που αφηγούνται ιστορίες ενός κόσμου σε κατάσταση ρευστότητας. Έργα που μπορούν να αντισταθούν, αλλά και να αναμετρηθούν με τις προκλήσεις της θάλασσας του Αιγαίου – τον απέραντο γαλάζιο ορίζοντα, το άπλετο φως, και πάνω απ’ όλα, τις μυριάδες ιστορίες, που έχουν θαφτεί στο βάθος της και έχουν ξεβραστεί στις ακτές της», ενημερώνουν οι διοργανωτές της έκθεσης.  
Η έκθεση στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου και την επιμέλεια της έχει η Δρ. Κατερίνα Πιζάνια. Την Τετάρτη στο νησί θα βρίσκονται και οι τρεις καλλιτέχνες οι οποίοι και θα συμμετάσχουν σε ανοικτή συζήτηση στις 8.30 το βράδυ.γκρικποστ.

No comments:

Post a Comment