Search This Blog

Tuesday, May 30, 2017

Μετριοφροσύνη, Μετριοπάθεια …Μετριότης…



Με Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο μητροπολίτης Σωτήριος άρχισαν με …μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία οι συνελεύσεις της ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας και Φιλόπτωχου Αδελφότητας Καναδά.
Οι περισσότεροι από 200 που έλαβαν μέρος στις συνελεύσεις Νεολαίας και Φιλόπτωχου συμμετείχαν τόσο στην Θεία Λειτουργία όσο και την Θ. Κοινωνία.
Μετά την Θεια Λειτουργία παρεκάθησαν όλοι σε πρόγευμα και στη συνέχεια ακολούθησαν το πρόγραμμα όπως εκ των προτέρων είχε καθοριστεί.
Η πληροφορία για τις εργασίες των συνελεύσεων αυτών έφτασαν στα πέρατα της οικουμένης μέσω
μιας …σεμνής καταχώρησης της Ιεράς Μητρόπολης, στο εκκλησιαστικό δελτίο ειδήσεων Ρομφαία. Στη σεμνή αυτή καταχώρηση, ο Σωτήριος παρουσιάζεται μόλις στις 6 από τις 7 συνολικά φωτογραφίες, δείγμα της μετριοφροσύνης, της μετριοπάθειας και φυσικά της μετριότητας του ιεράρχη.! Δεν σας λέω τίποτα… Δεν έχει υπάρξει πιο σεμνός μητροπολιτης στην Ορθόδοξη Εκκλησία όσο ο δικος μας Σωτήριος.! Άκου, λέει, να εμφανίζεται μόνο στις 6 από τις 7 φωτογραφίες, σε ένα παγκόσμιας εμβέλειας μπλογκ και μείς οι χριστιανοί να …καμαρώνουμε.!!! Αν είναι δυνατόν…







3 comments:

  1. Μήτε τα κοριτσόπουλα ή οι ώριμες κυρίες δεν δημοσιεύουν τόσες πολλές προσωπικές φωτογραφίες τους στο φέιςμπούκ. Τις ξεπέρασε όλες… Κρίμα στη φουκαριάρα την Εκκλησία…

    ReplyDelete
  2. Καλά τώρα τον μάθατε ... Μητροπολίτης show man....!!! Κρατά το μικρόφωνο στο αριστερό του χέρι και με το δεξί διευθύνει το τσούρμο που'χει μαζευτεί για καπια εκδήλωση.... Οποιος δεν τραγουδά μαζί τα 45 χρόνων τραγούδια που μόνο ξέρει πληρώνει πρόστιμο .... Και αυτο το χαζό χαμόγελο του είναι όλα τα λεφτά....!!!
    Αφιστε τον στην προσορινη του απολαύση..
    Κάποτε η τρέλα για αυτοπροβολή θα του περασει... Απ'οτι ακούμε αρχίζει και ξεχνά, στις λειτουργίες σταματά αμήχανα και κοιτάζει χαμένα κσι οι παπαδες του θημηζουν που βρίσκονταν.... ΔΕΣΠΟΤΑ...
    Έρχεται ο καιρός... Εnjoy όσο μπορείς....!!!

    ReplyDelete
  3. Η ειρωνεία της τύχης…..
    Αγαπητέ Αντίποδα, επίτρεψέ μας να πούμε δυο λόγια για την ειρωνεία της τύχης και πώς αυτή κοροϊδεύει και ξεφτιλίζει ανθρώπους σοβαρούς, ενώ δεν το αξίζουν.
    Πριν πολλά χρόνια ο πατέρας πρωτοστάτησε στην αποχή της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο από την …κληρικολαική συνέλευση ( «κληρικολαϊκή» την έλεγε και τότε, αλλά μόνον σε κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται) του Σωτήριου και των σφουγκοκολάριων του! Σήμερα ο υιός τρέχει -και δε φτάνει- πίσω από τον Σωτήριο και πρωτοστατεί στην επιτυχία του ίδιου και χειρότερου κληρικοκληρικού που οργανώθηκε ποτέ! Θα μου πείτε πως ο γιός είναι ανεξάρτητος και κάνει ότι θέλει και ότι νομίζει σωστό, αλλά ρε παιδί μου λίγος σεβασμός στον πατέρα, πόσο κακό πράμα θα ήταν; Είπαμε, Πατρίς –Θρησκεία- Οικογένεια, αλλά όχι να ξεφτιλίζουμε την Οικογένεια για χάρη του μητροπολίτη ή τέλος πάντων για κάποιες περισσότερες …δόξες!!! Ντροπή πια……..

    ReplyDelete