Search This Blog

Monday, May 1, 2017

Χθες το απόγευμα στο «Πολυμενάκειο»…



Η ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, από το δημοτικό μέχρι τον Μίκη Θεοδωράκη…


 
Είναι αδύνατο να περιγράψει κάποιος άσχετος, όπως εμείς, την μεγάλη πολιτιστική-μουσική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο «Πολυμενάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο, διοργανωμένη από την Παμμακεδονική Ένωση Οντάριο και την Ομοσπονδία Θεσσαλικών συλλόγων της Επαρχίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
Τα μέλη της ορχήστρας -XL-Jazz- υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Ράνιας
Μπαμπάση και της Ειρήνης Στούμπου, έδωσαν τον καλύτερο –υποθέτουμε- εαυτό τους, παρουσιάζοντας ένα ακρόαμα το οποίο κράτησε καθηλωμένους για δυο ώρες τους 500 περίπου ομογενείς που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την εκδήλωση την οποία χαιρέτησαν, εκ μέρους του Προξενείου ο γενικός πρόξενος κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης, εκ μέρους της Κοινότητας ο πρόεδρος της κ. Αντώνης Αρτεμάκης και εκ μέρους των διοργανωτών ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Δημήτρης Κάρας και ο πρόεδρος των Θεσσαλών κ. Νικηφόρος Λαμπίρης.
Την ορχήστρα αποτελούσαν οι: Βασιλείου Γιώργος (κιθάρα), Κουκάρας Χρήστος (μπουζούκι-τραγούδι), Μάλλη Αθηνά (τραγούσι-κρουστά), Μπαμπάση Ράνια (φλάουτο-κρουστά), Πεχλιβάνογλου Πέτρος (μπουζούκι-ούτι), Σμυρνιούδη Σοφία (πιάνο-τραγο[υδι) και Σουντουλίδης Γιώργος (τραγούδι-κρουστά), ενώ στην αφήγηση ήταν οι: Βόγδου Παναγιώτα, Στούμπου Ειρήνη και ο Γιάννης Δημητρίου. Επειδή,  όπως είπαμε μια τέτοια εκδήλωση δεν μπορεί να περιγραφεί από άσχετους, θα αφήσουμε το φωτογραφικό φακό να κάνει τη δουλειά και  αμέσως μετά θα παρακολουθήσουμε όλο το πρόγραμμα όπως το κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα του  δημοσιογράφου Τάκη Γαλιάτσου…















































No comments:

Post a Comment