Search This Blog

Tuesday, April 11, 2017

Συμπεριφορά αρχιερέως προς τον πρώην Τρίκης δίχως ντροπή.!!!


Ο Ιωαννίνων Μάξιμος εναντίον του πρ. Τρίκκης και Σταγών Αλεξίου, με ύφος… Σοϊμπλε ή κάτι χειρότερο.! 


Μία επιστολή που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει στην πορεία και την προσφορά του Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου έστειλε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ως τοποτηρητής της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, μετά τον πρόσφατο θάνατο του μητροπολίτη Σεραφείμ.!
Στην επιστολή του, o σχετικά νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, αντιμετωπίζει με απαράδεκτο, για
ιεράρχη, ύφος, έναν Μητροπολίτη τον πρ. Τρίκκης (παλιότερα και Σταγών) Αλέξιο, έναν γέροντα με 41 χρόνια αρχιερατικής προσφοράς, σαν "σχολιαρόπαιδο".!
Γιατί τον "μαλώνει"; Επειδή δεν ζήτησε την άδειά του (!) ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων για να επισκεφθεί το μοναστήρι «Ρουσάνου» της χηρεύουσας Μητρόπολης.!
Με σκληρή γλώσσα που προκαλεί εντύπωση και είναι σαν να δείχνει πως δεν έχει την παραμικρή γνώση για την προσφορά του κ. Αλέξιου στην Εκκλησία της Ελλάδος, ο κ. Μάξιμος εξαντλεί όλη την… γερμανική του αυστηρότητα και κάνει λόγο για "αήθη και αντιεκκλησιαστική ενέργεια, αλλά και παρέμβαση σε μια περίοδο που δεν ενδείκνυνται."
Ο Μάξιμος, ως Τοποτηρητής της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων εκφράζει την αποστροφή του και την θλίψη του για την "κακοήθεια αυτή" όπως τη χαρακτηρίζει και θεωρεί τα πρόσωπα που συνόδευαν τον πρ. Τρίκκης ανεπιθύμητα.!
Όπως όμως εξηγούν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα εκκλησιαστικά πράγματα, σύμφωνα με τους πνευματικούς νόμους, μητροπολίτης της συγκεκριμένης Επαρχίας παραμένει ακόμη ο πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, αφού βρίσκεται ακόμα  εν ζωή.!
Αλγεινή εντύπωση κάνει σε όλους τους Αρχιερείς ο τρόπος που απευθύνεται σε έναν Ιεράρχη σύμβολο, έναν Ιεράρχη με ήθος και ταπείνωση, έναν Ιεράρχη μεγάλης πνευματικής ακτινοβολίας με ύφος έντονο που δεν ταιριάζει στα εκκλησιαστικά ήθη ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που διανύουμε.
Τέλος να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν περιορίστηκε στην επιστολή "γερμανικού ύφους" αλλά σήμερα αρνήθηκε στον ο Μητροπολίτη Αλέξιο, άδεια για να τελέσει τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ...
 

1 comment:

  1. Είναι …έμφυτη η πνευματική αγάπη των Ηπειρωτών προς τους συναδέλφους πνευματικούς πατέρες της Εκκλησίας.! Ποιος δεν θυμάται το περυσινό …άδειασμα του Σωτήριου στον επίσκοπο Χριστοφόρο για κάποιες δηλώσεις του στο ΑΠΕ; Μόνο και μόνο επειδή ο δημοσιογράφος, από λάθος του προφανώς, τον παρουσίασε ως μητροπολίτη κι’ όχι ως επίσκοπο.!

    ReplyDelete