Search This Blog

Thursday, April 6, 2017

Δελτίο Τύπου



Η «Αργοναυτική Εκστρατεία»
από την Παιδική Θεατρική Ομάδα

της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο
Η Παιδική Θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Αργοναυτική Εκστρατεία» στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό κέντρο την Παρασκεύη 31 Μαρτίου, το Σάββατο 1 Απριλίου και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.
Η «Αργοναυτική Εκστρατεία» αναφέρεται στην αναζήτηση του χρυσόμαλλου δέρατος από τον Ιάσονα, ήρωα της Ελληνικής μυθολογίας. Η υπεύθυνη για την οργάνωση της παράστασης, η
δασκάλα κ. Μαρία Κορδώνη, θέλησε μέσα από αυτή την παράσταση να διδάξει Ελληνική μυθολογία στα παιδιά και να τα βοηθήσει να εξασκήσουν την Ελληνική γλώσσα.
Την πρώτη παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου «Αριστοτέλης»
του προγράμματος Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, ενώ η πρωινή παράσταση του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές του σχολείου «Άγιος Δημήτριος» της ΕΚΤ.
Τις παραστάσεις παρακολούθησαν συνολικά περισσότερα από 500 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν
μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο όπως ο Πρόεδρος κ.
Αντώνης Αρτεμάκης, ο οποίος απηύθηνε χαιρετισμό σε όλους τους παρευρισκομένους, ο Αντιπρόεδρος κ. Ερμής Ιορδάνους καθώς και η Γενική Γραμματέας κ. Βανέσσα Κηρυττοπούλου. Παρευρέθηκαν επίσης η νέα πρόεδρος του Πολιτιστικού Τμήματος κ. Τζίνα Τασσόπουλος, καθώς και οι κυρίες της Πρόνοιας με την πρόεδρό τους κ. Μπέτυ Σκουτάκη.
Το κοινό καταχειροκρότησε την προσπάθεια των παιδιών και διασκέδασε με την ερμηνεία των μικρών ηθοποιών. Τα κοστούμια και τα σκηνικά ήταν εντυπωσιακά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κέντρο της σκηνής ήταν χτισμένο ένα ξύλινο πλοίο, η περίφημη «Αργώ», που έμοιαζε να πλέει στη θάλασσα μέσα από ειδικά εφέ.
Στο τέλος της παράστασης, η κυρία Κορδώνη ευχαρίστησε όλους τους γονείς που προσέφεραν
εθελοντικά το χρόνο τους για την πραγματοποίηση των παραστάσεων, τους συντελεστές
και τους τεχνικούς, καθώς και την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο για τη υποστήριξή τους.

No comments:

Post a Comment