Search This Blog

Friday, January 6, 2017

Το παιδί της Ρούπα και ο τρομακτικός ερασιτεχνισμός των ΜΜΕ

Είναι πραγματικά εξοργιστικός ο τρόπος που σχεδόν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ αναπαράγουν άκριτα και δίχως καμία έρευνα οτιδήποτε ειπωθεί από οποιονδήποτε μπροστά σε μια κάμερα, είτε είναι η Πόλα Ρούπα είτε ο Αρτέμης Σώρρας είτε η Ελένη Λουκά.

Από κι ως που η καταγγελία μιας ποινικής κρατούμενης είναι αυτονόητα αξιόπιστη και αναπαράγεται παντού δίχως σχολιασμό; Δηλαδή άκουσε ένα δημοσιογράφος τη Ρούπα να λέει ότι το παιδί της είναι "αιχμάλωτος πολέμου" και θεώρησε ότι λογικά έτσι θα είναι;

Να λοιπόν τι ισχύει σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής:
«Ενεργούμε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού» διαμήνυσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την αντιμετώπιση του 6χρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.
Σημείωσε επίσης, ότι η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του και διαβεβαίωσε ότι «από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η Εισαγγελέας Ανηλίκων».
Όσον αφορά το αίτημα της μητέρας και της αδελφής της κα Ρούπα, με το οποίο ζητούν να αναλάβουν την επιμέλεια του ανηλίκου, η Εισαγγελία διευκρίνισε ότι «η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς».
Οι δικαστικές αρχές ανέφεραν τέλος, ότι «έχει χορηγηθεί στις αιτούσες άδεια επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο και σημείωσαν ότι «και σε αυτή την περίπτωση, η Εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού με το περιεχόμενο που δίνεται στον όρο αυτό από το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο αλλά και με ανθρωπιά».
Να τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ:
Ψευδείς και ανεύθυνες χαρακτηρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις αναφορές για τη μεταχείριση του εξάχρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο επισημαίνει πως κανένα παιδί ουδέποτε έχει συλληφθεί ή κρατηθεί. 
Αντίθετα, σύμφωνα με το υπουργείο, το παιδί τέθηκε σε προστασία μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του. Στο μεσοδιάστημα, παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. 
Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση καταλήγει το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Προς τι λοιπόν η φασαρία; Ποιοι και γιατί παίζουν το παιχνίδι των τρομοκρατών και δαιμονοποιούν την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη; Πότε επιτέλους το εθνικό συμφέρον θα μπει πάνω από τα clicks και τις τηλεθεάσεις;

No comments:

Post a Comment