Search This Blog

Friday, August 12, 2016

Το Πνευματικό έργο της Ι.Μ. Τορόντο και οι συκοφάντες (!!!)



Σκαλίσαμε και βρήκαμε τον κατάλογο με το «πνευματικό» έργο της Μητρόπολης Τορόντο και το ξαναδημοσιεύουμε γνώση των νεότερων και υπενθύμισης των …παλιότερων.! Παρακολουθήστε το αν δεν παρακολουθείτε τους Ολυμπιακούς ή δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε…
Γράφει, λοιπόν, ο κατάλογος: 

Επειδή τελευταία έχει κατασυκοφαντηθεί το πνευματικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο, από κάποιους «δημοσιογράφους», ας το ειδούμε με πολλή συντομία.
1.Υπό την δικαιοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο, λειτουργούν 78 εκκλησίες και 2 μοναστήρια.
(Τις οποίες έκτισαν ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί μετανάστες με τον ιδρώτα τους και τις οποίες εκμεταλλεύεται  ο μητροπολίτης, επιβάλλοντας 40.000 δολάρια ετήσιο χαράτσι στην κάθε μια.!
Τι …προσφορά κι’ αυτή ρε παιδί μου…)
2. Σε κάθε Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Ι.Μ. Τορόντο λειτουργούν κατηχητικά σχολεία και απογευματινά ή σαββατιανά ελληνικά σχολεία.
( Τα οποία οργανώνουν, συντηρούν και διδάσκουν εθελοντές κατηχήτριες-κατηχητές. Πόσο αλήθεια, κοστίζει στην Μητρόπολη η λειτουργία αυτή;)
3. Σε ορισμένες Κοινότητες, αλλά και στην ίδια την Ιερά Μητρόπολη, λειτουργούν ημερήσια Ελληνορθόδοξα σχολεία.
( Σε μία ανεξάρτητη Κοινότητα, του Μόντρεαλ και στην Μητρόπολη όπου έκαστος μαθητής πληρώνει 10.000 δολάρια, μέρος των οποίων είναι κέρδος για την Μητρόπολη. Δηλαδή όχι μόνο ΔΕΝ προσφέρει κάτι αλλά αποκομίζει και οικονομικό όφελος  από πάνω.!!! Σωστά; Ή μήπως ΔΕΝ είναι έτσι κ. μητροπολίτα;)
4. Η Ι.Μ. Τορόντο σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του Οντάριο, λειτουργεί στέγες για τους αστέγους και δαπανώνται για τον σκοπό αυτό αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια τον χρόνο.
(ΔΕΝ γνωρίζουμε, μέχρι τώρα, ούτε μια διεύθυνση-τοποθεσία ενός τέτοιου ακινήτου. Εκτός κι’ αν εννοεί τα ακίνητα στα οποία στεγάζονται οικογένειες με μικρό εισόδημα, μοιραζόμενοι το ενοίκιο με την κυβέρνηση.! Αλλά ας μας πει τουλάχιστον πόσα από τα «εκατοντάδες εκατομμύρια» προέρχονται από το ταμείο την Μητρόπολης, ώστε να βοηθηθεί το έργο αυτό της κυβέρνησης;)!!!
5. Πάλι η Ι.Μ. Τορόντο σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του Οντάριο, λειτουργεί κοινωνικές υπηρεσίες και διατίθενται για τον σκοπό αυτό περισσότερες από $250.000 ετησίως. Ειδικεύονται οι κοινωνικές αυτές υπηρεσίες, στην οικογενειακή βία και στους ηλικιωμένους και μάλιστα μόνον ελληνικής καταγωγής.
(Μάλιστα, η διεύθυνση της υπηρεσίας αυτής είχε ανατεθεί σε άτομο, γνώστη από πρώτο χέρι, ως …ενεργητικός και με τα ίδια του τα χεράκια, στη χρήση οικογενειακής βίας.!!! Αλήθεια σε τι ποσό ανέρχεται η συμμετοχή του Ταμείου της Μητρόπολης;)
6. Η Ι.Μ. Τορόντο έχει ετήσιες συνελεύσεις νεολαίας.
 (Πόσα χρήματα ξοδεύει η Μητρόπολη για τις συνελεύσεις αυτές;)
7. Η Ι.Μ. Τορόντο έχει ετήσιες κατασκηνώσεις στο Vancouver, το Winnipeg, το Kitchener, το Toronto και στο Montreal
(Το θέμα αυτό ΔΕΝ το αγγίζουμε  ούτε για αστείο, προς το παρόν τουλάχιστον…).
8. Η Ι.Μ. Τορόντο έχει σχολή Βυζαντινής Μουσικής με παραρτήματα στις πόλεις, Toronto, Hamilton, London, Montreal, Winnipeg και Calgary.
(Με  το θέμα αυτό θα ασχοληθούμε όταν αναβαθμιστεί σε «Ακαδημία» πανεπιστημιακού επιπέδου… όπως η σχολή ιερέων)
9. Η Ι.Μ. Τορόντο λειτουργεί Θεολογική Σχολή, πανεπιστημιακού επιπέδου, αναγνωρισμένη από όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου και από το ΔΟΕΤΑΠ της Ελλάδας και μέχρι τώρα απεφοίτησαν 47 νέοι.
(Με το «Πανεπιστήμιο» αυτό έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές, φτάνει πιά… Διότι με έναν απόφοιτο ετησίως, θα πρέπει να ξεπέρασε και το  Harvard…)
10. Η Ι.Μ. Τορόντο έχει γραφείο Ελληνικής Παιδείας, το οποίο επιβλέπει την ελληνική παιδεία σε ολόκληρο τον Καναδά και την συντονίζει.
( Ο κ. Βολονάκης ως εθελοντής που (υποθέτουμε ότι) είναι κάνει νομίζουμε άριστα τη δουλειά του, σε σύγκριση πάντα με τα μέσα που του παρέχονται, καθ’ ότι όλοι γνωρίζουμε ότι η …καταγωγή σας είναι από την Πάρω κι’ όχι από τη Δίνω. Σωστά;)
11. Η Ι.Μ. Τορόντο εκδίδει μηνιαία εφημερίδα, την Ορθόδοξη Πορεία, με πνευματικό περιεχόμενο.
(Πρόκειται για το μηνιάτικο φωτογραφικό άλμπουμ του μητροπολίτη μας…)
12. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος έχει εβδομαδιαίο, ημίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα που ακούγεται και παρακολουθείται σε όλο τον Καναδά, με πνευματικά κηρύγματα.
 (Εδώ πράγματι έχουμε κάποιο πεντακοσάρικο έξοδα, μόνο και μόνο για να είναι και τηλεοπτικός αστέρας ο άγιος Τορόντο, με κάποιο δεκάλεπτο κήρυγμα και μια αυτοσχέδια (της στιγμής) προσευχή (να την κάνει ο Θεός) η οποία αποδεικνύει την έλλειψη θρησκευτικής Παιδείας και μαζί τα σημάδια της ηλικίας του, ενώ πάνω από το μισό ημίωρο  καλύπτουν οι ίδιες χορωδίες με τους ίδιους ύμνους για χρόνια τώρα.!!!)
Για το παραπάνω, λοιπόν, …πνευματικό έργο του ο Σωτήριος γράφει:   «Είναι τυφλοί μερικοί «δημοσιογράφοι» και δεν το διαβάζουν και δεν το ξέρουν; Δεν είναι τυφλοί. Είναι εθελοτυφλούντες. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι ψεύτες και συκοφάντες.»
Εμείς, λοιπόν, και το ξαναείδαμε, και το ξαναδιαβάσαμε και το ξαναδημοσιεύουμε, αλλά αποδεδειγμένα ΨΕΥΤΗΣ είστε εσείς αγαπητέ… Και επειδή τα καλά ΔΕΝ τελειώνουν έτσι εύκολα, θα τα ξαναπούμε…

1 comment:

  1. Αγαπητέ Αντίποδα, δείτε σήμερα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αυτό το άρθρο και συγκρίνετε τα "επιτεύγματα" του "δικού" μας:

    http://www.kathimerini.gr/870947/opinion/epikairothta/politikh/o-ierarxhs-anastasios

    ReplyDelete