Search This Blog

Tuesday, December 13, 2016

Μια …πάσα ενός αναγνώστη…



Για «Τω καιρώ εκείνω…»
 
Θεωρούμε ότι είναι άδικο να κρυφτεί στο …βάθος των σχολίων η κριτική του ανώνυμου αναγνώστη μας για το «άρθρο» με τίτλο «Τω καιρό εκείνω»… Γιαυτό σας το μεταφέρουμε ως κύρια καταχώρηση μαζί φυσικά με τη δική μας απάντηση. Πού ξέρεις, καμιά φορά η αλήθεια τσούζει αλλά κάνει καλό όπως το οινόπνευμα…
Γράφει λοιπόν: 

Σιγά μη κάτσει ολόκληρος Μητροπολίτης να ασχοληθεί με τα γραφόμενά σας. Έχουν γραφτεί τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια
σε βάρος του που αν ασχολούταν και μόνο να τα διαβάσει δεν θα προλάβαινε να κάνει οτιδήποτε άλλο. Είναι καιρός τότε να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του και ας αφήσουμε τον Μέγα κριτή να τον κρίνει την κατάλληλη ώρα. Εγώ αυτή είναι η γνώμη μου!

Έχετε απόλυτο δίκιο αγαπητέ. Έχουν γραφεί τόσα πολλά που ίσως και να μη προλαβαίνει να τα διαβάσει, ο άγιος Τορόντο, αλλά σίγουρα προλαβαίνει να παραιτηθεί.!!! Διότι και μόνο το 1% να είναι αληθινά, αυτά που γράφτηκαν, είναι σίγουρο ότι ΔΕΝ κάνει για τη θέση αυτή, πέραν του ότι ένας επίσκοπος είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα η οποία δεν έφτανε να είναι τίμια αλλά ΕΠΡΕΠΕ και να φαίνεται, ενώ ο μητροπολίτης, με όλα αυτά που έχουν γραφεί ή καταγγελθεί σε βάρος του, ΔΕΝ φαίνεται να είναι.! Ή μήπως φαίνεται και δεν το βλέπουμε; Εξ’ άλλου, ο ίδιος ασχολείται κάθε τόσο με το θέμα της αποχής των νέων από την Εκκλησία, αλλά το «κόλπο» δεν πιάνει… Γιατί λοιπόν, δεν κάνει κάποια πιο σοβαρή κίνηση; Μήπως «ελπίζει» στην διάλυση, της  ό, ποιας, και ό, σης Εκκλησίας έχει απομείνει ακόμα, στον Καναδά; Γιατί ακόμα κι’ αυτό άρχισε να κουβεντιάζεται τελευταία, μεταξύ των πιστών.
Θα θέλαμε πολύ να συμμεριστούμε την άποψή σας  «να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του», αλλά πολύ φοβούμαστε ότι θα είναι -αν ΔΕΝ  είναι ήδη- πολύ αργά…  Πάντως το σχόλιό σας έχει πολύ «ψωμί» και θα πρέπει –ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ- να επανέλθουμε…

3 comments:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος έδιωξε (και διώχνει) τους νέους από την εκκλησία. Ο ίδιος Μητροπολίτης είναι εδώ και πενήντα χρόνια η κεφαλή της Ορθοδοξίας στον Καναδά. Και να πεις ότι δεν κυνηγάει τη δουλειά του. Το ελάχιστο μια φορά το μήνα περνάει από όλες τις Επαρχίες του Καναδά, συναντιέται με τις Φιλόπτωχες κυρίες, του ετοιμάζουν πλούσια γεύματα με τη συμμετοχή αρχόντων και ταγματοασφαλιτών, φωτογραφίζεται μαζί τους για τις ανάγκες της Ορθόδοξης Πορείας και την προβολή του πνευματικού του έργου, τι στο διάολο θέλουν επιτέλους οι παλιότεροι, τωρινοί και σημερινοί νέοι και αποφεύγουν τις εκκλησιές σαν το διάολο το λιβάνι; Επιτέλους λίγη σοβαρότητα από τους νεότερους, αφού οι μεγάλοι έτσι ήταν πάντα, έτσι θα παραμείνουν…… Τώρα πλέον και να θέλουν, που δεν νομίζω, δεν μπορούν!!

    ReplyDelete
  2. The Metropolitan forgot that his current youthful flock are no longer uneducated people like the majority of our parents who came to Canada for a better life.
    These "young people" are not as easily manipulated by his constant lies.
    Maybe ALL the priests in Canada should send a letter to replace this evil man of the cloth who likes to spread his poison from one side and claim reconciliation on the other side.
    Let's start with a full and public declaration of cancelled cheques paid to Baby Alexander by the Metropolis.
    Then let's deal with Father Philip and his knowingly allowing the defrocked Ioan Popp into our sacred alter. Not to mention performing weddings and funerals outside of the church. A little birdy told me that certain funeral homes are paying presvytera Ioanna directly for the funerals that Philip is performing.
    Then have the Metropolitan explain why at Virgin Mary he brought over Bishop Georgije Djokic, head of Serbian Orthodox Church in Canada knowing quite well that Bishop Djokic was removed from his duties for indecent behavior which can be seen on you-tube and read in the Toronto Star article published May 21, 2015.
    Having spoken to almost all the priests of the Metropolis in Canada I have not been able to find one to tell me that he is not an evil man.
    These same priests though continue to spread the Metropolitan's vitriol on a weekly bases from the pulpit for fear that if they don't they will be sent to Northern Saskatchewan.
    Enough is enough. we the young, are disgusted by your actions and those of your puppets to the point where we do not want anything to do with the institution called the Greek Orthodox Metropolis of (Toronto) Canada.
    Now don't waist your breath by telling us that we will go to hell if we do not come to your spiritually corrupt churches.

    ReplyDelete
  3. Επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια
    Για τον εν θέματι ανώνυμο αρθρογράφο-σχολιαστή, φαίνεται ότι ίσως να ανήκει στην ερευνητική ομάδα που χρησιμοποιεί ο Μητροπολίτης για να κάνει «αποδελτίωση» των ειδήσεων και άρθρων που γράφονται και τον αφορούν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και ενίοτε έχουν εξουσιοδότηση να απαντούν για λογαριασμό του. Συμφωνώ, λοιπόν, μαζί του πράγματι ότι «σιγά μη κάτσει ολόκληρος Μητροπολίτης να ασχοληθεί με τα γραφόμενά σας…….και μόνο να τα διαβάσει δεν θα προλάβαινε να κάνει οτιδήποτε άλλο.» γι αυτό και αναθέτει την δουλειά σε ανώνυμους ἠ επώνυμους με νομική επιμελητεία, για να απαντούν. Επειδή το θέμα που έθιξε το ιστολόγιο είναι «ευαίσθητο», η πιο συνηθισμένη τακτική του «θιγόμενου» είναι να το υποβαθμίζει, ή να το γελοιοποιεί ή να του αποδίδει την ετικέτα της συνωμοσιολογίας. Ο εν λόγω κληρικός αρέσκεται να δυσφημεί την αλήθεια χαρακτηρίζοντας της ώς «κουτσομπολιά». Διαισθάνεται ότι ίσως βρεθεί αντιμέτωπος με πολύ περισσότερους μάρτυρες υπερασπίσεως αυτού κατά του οποίου θα αποφασίσει δικαστικά μέτρα. Ο σχολιαστής μας λέγει ότι «Είναι καιρός τότε να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του και ας αφήσουμε τον Μέγα κριτή να τον κρίνει την κατάλληλη ώρα» όμως η συμβουλή του θα έπρεπε να είναι αμφίδρομη και να απευθύνεται προς τον επίγειο «εξουσιοδοτημένο αφέντη του», ειδάλλως απευθύνεται σε αφελείς, χριστιανούς κατ’ όνομα. Επιμύθιον της ποιότητας Ελληνικής παιδείας και χαρακτήρος των υποτακτικών του είναι η τελευταία του φράση «Εγώ αυτή είναι η γνώμη μου»…. Είναι αντανάκλαση του εγώ του κυρίου του…………..
    Για τον ανώνυμο αρθρογράφο που σχολίασε γράφοντας στην Αγγλική, θα συγκατανεύσω με την προτεινόμενη τακτική που προβάλει ὠς αντίδραση στην κατάπτωση των κληρικών. Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος ακόμα ότι ανήκουμε στην ίδια πλευρά και κοινωνούμε την ίδια, άνευ διαφοροποιήσεων, ορθόδοξη πίστη. Το ίδιο ισχύει για την πλειονότητα των ομογενών και θα έλεγα και προς τον εκδότη του έγκριτου ιστολογίου………..
    Παλαιότερα είχα σχολιάσει υπαινικτικά ότι η Έλληνες ορθόδοξοι, και στον Καναδά, θα βρεθούν σύντομα έναντι αποφάσεων να επιλέξουν μεταξύ του να κρατήσουν την αποστολική και πατερική πίστη, παράδοση και δόγμα ή να προσχωρήσουν στην απατηλή, υποκριτική και ψευδή αγαπολογία (με μόνιμο στόχο πάντα το πορτοφόλι μας και την μετατροπή μας σε υπηρετικό προσωπικό που δεν θα φέρνει αντιρήσεις) μιας απροσδιόριστης θρησκείας και ενίοτε διαστρεβλωμένης αποστολικής και πατερικής διδασκαλίας και εκτροπής που προβάλλεται από τους «οικουμενιστές» με ηγέτη τον νυν Πατριάρχη του Φαναρίου και εντεταλμένο εκπρόσωπο τον έξαρχό του στον Καναδά. Εάν κάποτε αποφασίσει ο Πατριάρχης να τον αντικαταστήσει δεν θα είναι επειδή θα υποκύψει στις δήθεν διαμαρτυρίες πιστών που θα δεχθεί, αλλά για να διασφαλίσει την «κατοχή» του Ποιμνίου στον Καναδά, την διασφάλιση της απρόσκοπτης ροής των χρημάτων προς το Πατριαρχείο και την διακράτηση της Μητροπολιτικής και της των κοινοτήτων περιουσίας στον έλεγχο της εταιρείας που τον εκπροσωπεί στον Καναδά. Ας είναι καλά η πολυπληθής κουστωδία των «αρχόντων» που χειροθετήθηκαν και θα παίζουν κατ’ αναλογία τον αντίστοιχο ρόλο που έπαιζαν οι κοτζαμπάσηδες στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και οι συμφωνίες που έκλειναν με τους πασάδες για την χειραγώγηση των υπόδουλων Ελλήνων. Ο νοών νοείτω.
    Ρίξτε μια ματιά στον ακόλουθο σύνδεσμο του διαδικτύου: http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=113812
    Περιγράφονται οι «άρχοντες του Φαναρίου» και επεξηγούνται οι ιδιότητες και αρμοδιότητες των τίτλων τους. Για τον «Έξαρχο» αναφέρει το κάτωθι:
    Τίτλος ανώτερων κληρικών με ευρύτερες διοικητικές δικαιοδοσίες ή εκπροσώπων του Πατριάρχη με ειδική αποστολή. Τον 6ο αιώνα ο έξαρχος επέβλεπε την αποστολή των εισφορών των ιερών μονών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
    Ουδἐν τυχαίο στην ζωή των ανθρώπων…
    Ο Θεός, Ιησούς Χριστός να μας φυλάει.
    Π.Κ.

    ReplyDelete