Search This Blog

Wednesday, August 24, 2016

2η Επιστολή-Προσευχή προς Πατροκοσμά...

 ΜΕ την ευκαιρία που γνωριστήκαμε και δέχτηκες να διαβάσεις το πρώτο μου γράμμα, θέλω να σε ρωτήσω κάτι ακόμα, για το οποίο νομίζω ότι κάτι θα γνωρίζεις ή έστω κάτι θα έχει …πάρει το αυτί ΣΟΥ, αφού έχεις το πρώτο ιδιόκτητο μοναστήρι ΣΟΥ στο κόσμο. Πριν από κάμποσα χρόνια, ένας καθολικός μοναχός από το Μόντρεαλ, ο π. Μαρτίνος, με ιδιόκτητο κι’ αυτός μοναστήρι, αποφάσισε να γίνει ορθόδοξος χριστιανός και …σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας, …πούλησε έναντι ενός (1) δολαρίου το μοναστήρι του στην Μητρόπολη ή στον μητροπολίτη (δεν έγινε ακόμα επίσημα γνωστός σε εμάς ο αγοραστής), αλλά ως εκ θαύματος λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκε …αυτοκτωνημένος λίγα μέτρα πιο πέρα από το μοναστήρι του.
Βέβαια ποτέ δεν μάθαμε τις λεπτομέρειες της …αυτοκτονίας του, αλλά έκτοτε ΔΕΝ αναφέρεται πουθενά η έκταση αυτή
ως μοναστήρι.! Ούτε καν αν υπάρχει ή μεταπωλήθηκε, αφού ο Σωτήριος μνημονεύει κάθε λίγο και λιγάκι τα δύο μοναστήρια, το δικό ΣΟΥ και της Παρηγορήτησας στο Μόντρεαλ. Ρωτάω, λοιπόν, ευθέως: Υπάρχει περίπτωση να ρωτήσεις και να μας πείς τι απέγινε το μοναστήρι αυτό του π. Μαρτίνου, μιας κι’ ο Σωτήριος έχει ως αρχή να μην απαντάει ποτέ και σε τίποτα; (Το ότι απάντησε αμέσως στο δημοσίευμα της ΕΡΤ, είναι …εντελώς συμπτωματικό ή ίσως και να τον βόλευε, τι να πω;) Πάντως αν ξεχάσεις το θέμα αυτό, λόγω των εορτών που έρχονται, εμείς θα στο ξαναθυμήσουμε με πρώτη ευκαιρία, διότι πάνε πολλά χρόνια τώρα που το ζήτημα αυτό έχει σχεδόν ξεχαστεί χωρίς να λέει κανένας τίποτα, ούτε ακόμα και ο αρμόδιος μητροπολίτης…

1 comment:

  1. ΤΟ μοναστήρι του Μαρτίνου, αγαπητέ, από χώρος προσευχής ανθρώπινου «ποιμνίου» μετατράπηκε σε χώρος εκτροφής ποιμνίου αιγοπροβάτων!!! Μέσα από εκεί παράγονται και μοιράζονται γαλακτοκομικά προϊόντα σε ανήμπορους ορθόδοξους χριστιανούς της Μητρόπολης, αλλά από ..μετριοφροσύνη δεν το ανακοινώνουν, εφαρμόζοντας το «μη γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους», κάτι σαν τον Τσίπρα ας πούμε…….. Περίμενε και θα δεις που και ο π. Κοσμάς το ίδιο θα σε απαντήσει.

    ReplyDelete