Search This Blog

Sunday, June 19, 2016

«Μακελειό» στο «Εθνικό» για την επιστολή Μάνιου, (δια χειρός Πάππα;), στο «ΒΗΜΑ»





Σκοτωμός γίνεται μεταξύ των ηΓΕΤΩΝ του Εθνικού εξ’ αιτίας της επιστολής του προέδρου την οποία απέστειλε στο Ελληνοκαναδικό ΒΗΜΑ γραμμένη από τον ΕΧ πρόεδρο τον κυρ Παππα-Κώστα. Όπως ισχυρίζονται κάποιοι της διοίκησης, ο επιστολογράφος από απερισκεψία έγραψε και ο πρόεδρος από ασχετοσύνη υπέγραψε, δίνοντας τροφή για τα εναντίον τους σχόλια του κ. Μανίκη. Με αφορμή, λοιπόν, την απερίσκεπτη αυτή επιστολή, ο εκδότης του ΒΗΜΑΤΟΣ άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των παρανομιών-ατασθαλιών του Εθνικού αποκαλύπτοντας όλες αυτές τις παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες  των ηΓΕΤΩΝ του, που τελειωμό ΔΕΝ έχουν. Κάτι τέτοιο, εξ’ άλλου, αποκαλύπτει στη σημερινή έκδοσή της η εφημερίδα, ξευτιλίζοντάς τους κυριολεκτικά για τα
καμώματα και τις παρανομίες τους ώστε να παραμένουν στην «αρχή» για τους δικούς τους λόγους τους οποίους μόνον αυτοί γνωρίζουν κι’ εμείς υποθέτουμε…
Για τις λεπτομέρειες όλων αυτών παρακολουθήστε αυτούσιο το παρακάτω άρθρο του κ. Μανίκη και τα ξαναλέμε…

«Επί τρεις εβδομάδες ασχολήθηκα, αφού εκ των πραγμάτων, υποχρεώθηκα να ασχοληθώ με τα του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου (Εθνικού). 
 Αρχική αφορμή στάθηκε μια επιστολή που έλαβε η εφημερίδα μας τον περασμένο μήνα από τον Πρόεδρο του «Εθνικού»κ. Γεώργιο Μάνιο.
Εξ αιτίας των αναφερομένων στην επιστολή, δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη έρευνα για να διαπιστωθεί ότι τα του «Εθνικού» βρίσκονται σε μια από κάθε άποψη απαράδεκτη κατάσταση, αφού κυριολεκτικά όλοι  οι Εσωτερικοί του Κανονισμοί έχουν καταπατηθεί βάναυσα. 
Ως εκ τούτου αφού αποκάλυψα την  ωμή καταπάτησή τους, υπέβαλα ορισμένες ερωτήσεις.
 Λογικό θα ήταν κάποιος από το «Εθνικό», να έκανε τον κόπο να απαντούσε προκειμένου να διαψεύσει τις κατηγορίες, ή έστω να προσπαθήσει να τις διαψεύσει
Δυστυχώς κανένας εκ μέρους του «Εθνικού» δεν τόλμησε να πει έστω και το παραπειστικό ότι «θα σας απαντήσουμε προσεχώς» ασχέτως αν δεν απαντούσε ποτέ.
 Και να σκεφτεί κανείς ότι το «Εθνικό» αυτοχαρακτηρίζεται ότι είναι:
«Ο πρώτος μη κομματικός, κοσμικός, εθνικός θεσμός των Ελλήνων, των κοινοτήτων και των οργανώσεών τους στον Καναδά, αφιερωμένο να εργάζεται από κοινού για να προωθεί την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική ευθύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη πολιτιστική πολυμορφία και την οικονομική δικαιοσύνη για όλους τους Καναδούς».
Και μόνο γι’ αυτούς τους λόγους, στα του οίκου του «Εθνικού»,  θα έπρεπε να υπήρχε άπλετο φως, να πνέει ο άνεμος της δημοκρατίας και όλα να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια.
Περίεργη αυτή «η άκρα του τάφου σιωπή» αφού και μόνο εξ αιτίας αυτής επαληθεύονται πλήρως όλα τα επιβαρυντικά στοιχεία, τα οποία καλή τη πίστη  παραθέσαμε. Αυτήν την φορά θα επαναλάβουμε μόνο τέσσερα από τα πολλά ερωτηματικά και μάλιστα πολύ περιληπτικά:
Ερώτηση Πρώτη: Η επιστολή μέσω Email του Προέδρου κ. Μάνιου προς τον κ. Κώστα Τρωγάδη, τότε Αντιπρόεδρο του Επαρχιακού του Κεμπέκ στο «Εθνικό», φέρει ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2014. ο κ. Μάνιος, μέσω αυτής, πέντε εβδομάδες προ της έναρξης του Συνεδρίου που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Μόντρεάλ, όπου θα γίνονταν και οι εκλογές, όχι μόνο ζητάει την αναβολή του Συνεδρίου, αλλά συνιστά να μετατεθεί για την Άνοιξη του 2015.
Δημοσιεύω και πάλι τη σχετική επιστολή:
We cannot have the convention in November as there are too many commitments to other events and activities. Here in Ontario we have a fundraising event on November 15.
Lets try to organize it for the Spring of 2015. Give me some possible dates. Further we need to have a face to face meeting of the National Council either in Montreal or Toronto, in late January or February 2015. We also need to find some funds for the BC, Manitoba, and Alberta councilors to attend the meeting. I will call you early next week and discuss some of these challenges.
 George
Η επιστολή αυτή σε ελεύθερη μετάφραση αναφέρει:
«Δεν μπορούμε να έχουμε το Συνέδριο το Νοέμβριο, (του 2014) καθώς υπάρχουν πάρα πολλές δεσμεύσεις και άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Εδώ στο Οντάριο έχουμε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων στις 15 Νοεμβρίου.
Ας προσπαθήσουμε να το οργανώσουμε την Ανοιξη του 2015. Δώσε μου μερικές πιθανές ημερομηνίες. Περαιτέρω θα πρέπει να έχουμε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου είτε στο Μόντρεαλ, είτε στο Τορόντο, στα τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο του 2015. Επί πλέον πρέπει να βρούμε και χρήματα για τους συμβούλους της BC, Manitoba, και Αλμπέρτα για να παραστούν στo συνεδρίαση. Θα σας καλέσω στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και να συζητήσουμε κάποιες από αυτές τις προκλήσεις. 
Γιώργος»
Και μόνο αυτή η αποκαλυπτική επιστολή του κ. Μάνιου, όχι μόνο δίνει ετσιθελικά επί πλέον των δύο χρόνων της θητείας του, έξη μήνες παράταση στην Διοίκησή του, αλλά κονιορτοποιεί όλα τα  επιχείρημα του για την πλέον των δύο χρόνων παραμονή του στην Προεδρία του «Εθνικού.» Επί πλέον αποκαλύπτει τον απόλυτα αναληθή ισχυρισμό του, ότι «Το να οργανώσεις ένα Συνέδριο είναι μια διαδικασία που διαρκεί περισσότερο από πέντε μήνες για να γίνει σωστό….» 
Τι κάνατε κ. Μάνιο κατόπιν της αναβολής του Συνεδρίου κατά έξη μήνες, που εσείς ζητήσατε; Γιατί δεν φροντίσατε ως Πρόεδρος να διοργανωθεί το Συνέδριο την Άνοιξη του 2015 και σε αυτό να γίνουν και εκλογές;  Και γιατί ελαφρά τη καρδία, παραμένετε στην Διοίκηση και παράλληλα «ενοχοποιείτε» το Επαρχιακό του Κεμπέκ στην ηγεσία του οποίου φορτώνετε την κατηγορία της αμέλειας και της αδιαφορίας;.
Ερώτηση Δεύτερη:  Γιατί, και βάσει ποίου τρόπου προβήκατε στον διορισμό στην Διοίκηση του «Εθνικού» τεσσάρων ατόμων από το Κεμπέκ; Βάσει ποίων κριτηρίων επιλέγηκαν και γιατί δεν αποκαλύπτετε ευθαρσώς τα ονόματά τους; Δεν νομίζετε ότι είναι απαράδεκτη η περίφημη δικαιολογία σας σύμφωνα με την οποία:
«Τα άτομα του Κεμπέκ προτάθηκαν, δευτερώθηκαν, αποδέχτηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα από όλες τις συμμετέχουσες στην τηλαδιάσκεψη επαρχίες . Κανένας από το Κεμπέκ δεν πρότεινε τον πρόεδρο του Επαρχιακού για να μπεί στην διαδικασία εκλογής.» Αλήθεια ποίοι είναι οι προτείνοντες αυτά τα τέσσερα άτομα, εκ των οποίων επισήμως γνωστός είναι μόνο ο Dr. Θεόδωρος Χαλάτσης: Ποίοι είναι τα άλλα τρία άτομα;
Ερώτηση Τρίτη: Είναι ποτέ δυνατόν να θεωρηθούν σοβαροί και αξιόπιστοι οι οικονομικοί απολογισμοί του «Εθνικού» έτσι όπως μου τους έδωσε ο κ. Κώστας Πάππας και τους οποίους θα αποφύγω να δημοσιεύσω προκειμένου να μην καταρρακωθεί πλήρως το κύρος του «Εθνικού;» Είναι ποτέ δυνατόν οι δήθεν Οικονομικοί Απολογισμοί, όχι μόνο να είναι ανυπόγραφοι, αλλά και να μην είναι γραμμένοι σε επιστολόχαρτο του «Εθνικού;»
Ερώτηση Τέταρτη:  Βάσει ποίου δικαιώματος και βάσει ποίων διαδικασιών κ. Μάνιο προβήκατε σε αλλαγή του Καταστατικού και τροποποίηση των Εσωτερικών Κανονισμών του «Εθνικού;»
Αυτά τα ερωτήματα απευθύνονται στον Πρόεδρο του «Εθνικού» ενός Τριτοβάθμιου Οργάνου, το οποίο, ας μην ξεχνάμε ισχυρίζεται ότι «προωθεί την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική ευθύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια…»

Αν κ. Μάνιο μετά από αυτά τα ερωτήματα, που περιμένουν απάντηση και την οποία, αν βρείτε την τόλμη και μου στείλετε, ευχαρίστως θα δημοσιεύσω, αν πιστεύετε ότι δεν πρέπει να παραιτηθείτε αμέσως, αλλά πιστεύετε ότι πρέπει ακόμα  να παραμείνετε στην θέση του Προέδρου του «Εθνικού» από την οποία τυπικά και ουσιαστικά έχετε προ πολλού εκπέσει, τότε τουλάχιστονε, οφείλετε να σταματήσετε να ισχυριζόσαστε ότι το «Εθνικό» «προωθεί την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική ευθύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια…»
Γιατί βάσει των όσων αποκαλύψαμε όλα αυτά, τα μεγάλα λόγια έχουν καταρρακωθεί βάναυσα και απροκάλυπτα από τα πεπραγμένα της Διοίκησής σας.


Χρήστος Α. Μανίκης

Ελληνοκαναδικό Βήμα
Μοντρεάλ 17 Ιουνίου  2016
 . 

8 comments:

  1. Συνεχίζει να γράφει ανώνυμα σχόλια επί προσωπικού ο ..κύριος ΒΛΑΞ, αντί να αρκεστεί στο ότι ο «δικός» παπάς ο ΣΜΗΘ τον βόλεψε με γκόμενα ώστε να χρησιμοποιήσει τα βιάγκρα του πριν λήξει η προθεσμία τους. Βέβαια θα μου πείτε ότι για τις υπηρεσίες του αυτές τον βόλεψε στο εκτελεστικό του «Εθνικού» μαζί με τον άλλο …γαμπρό, τον οδοντίατρο και φυσικά τις λεγάμενες, ώστε να είναι όλοι τους μαζί, σαν μια οικογένεια (έστω και εξ’ αγχιστείας… ) Μόνο ο φουκαράς ο απατημένος, πρώην της σημερινής ..παπαδιάς, έμεινε εκτός κλίκας και κατά 20 εκατ. Φτωχότερος… ΆΪσταδιαλα παλιομ@λ@κ@...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ξεφτίλες ντροπιάζετε τον Ελληνισμό κατηγορώντας ο ένας τον άλλον κοιτάξτε τα δικά σας άπλυτα πρώτα ........

      Delete
  2. Είπε ο Κονφουσιος "Αυτοί που ζουν σε
    γιαλινα σπίτια να μην πετούν πέτρες"
    Αυτό συμπεριλαμβάνει τους ΑΝΤΙΠΟΔΑ,
    Μανικη, Θεοδοσοπουλο και τους λοιπούς
    Εχωμε πολλά να γραψωμε και πολλοί θα
    κλάψουν.....

    ReplyDelete
  3. Κάπως έτσι, -με τις αλήθειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δηλαδή,- χάνουν την ψυχραιμία τους μερικά καθάρματα της ομογένειας και αρχίζουν τις απειλές και τους εκβιασμούς τους, (βασισμένοι στη …σχολή του «παγκόσμιου» εκβιαστή-απατεώνα) μπας και γλυτώσουν την, καθολική πλέον, κατακραυγή τους από το σύνολο των σοβαρών ομογενειακών Μέσων Ενημέρωσης. Προσπαθούν με το παραπάνω ανώνυμο σχόλιο να εκβιάσουν με αποκαλύψεις, όσους καυτηριάζουν τις ατασθαλίες τους και τον ετσιθελικό βιασμό του ονόματος της ομογένειας για προσωπικά και μόνο συμφέροντα. Και όλοι τούτοι οι «ανώνυμοι» σχολιαστές κρύβονται πίσω από τον πρόεδρό τους ο οποίος πιάστηκε πριν από χρόνια με τη γίδα στους ώμους του, παραιτούμενος για να γλυτώσει την …μπουζού.! Πρόεδρε το ξέρω ότι ΔΕΝ ντρέπεσαι, αλλά αυτά τα κατακάθια που μάζεψες δίπλα σου και συνεχίζεις να διορίζεις στα Κογκρέσα σου, θα σ’αποξευτιλίσουν (αν υπάρχει παρακάτω ξευτίλα)… Μετά από το παραπάνω σχόλιο του «δικού» σου ανθρώπου, ΔΕΝ νομίζω να απαιτείς λύπηση, Έτσι δεν είναι; Άντε …φιλάκια και τα ξαναλέμε…

    ReplyDelete
  4. Για πια σοβαρά ομογενειακά Μέσα ενημέρωσης μιλάς βρε βλάκα....το ΒΛΗΜΑ του Μανικη ..... Που έγραφε ενάντια του παπά-ΣΜΙΘ καθε'βδομαδα για ένα ολόκληρο χρόνο πληρωμένος από τον "αδικημένο"..;;
    Αυτό βεβαιώθηκε από τον μπατζανάκη του..
    Ας αρχίσει πάλι να γράφει, τώρα που υπάρχουν τα εκατομυρια θα χρησημοποιειθει ο νόμος στο μέγιστο για
    το λεγόμενο Hate and biased literature...Ρωτα
    τους νομικούς συμβούλους σου να στα κάνουν λιανά....

    ReplyDelete
  5. Εσύ πρέπει να ακούς ..τι Είπε ο Κονφούσιος, για αυτούς που ζούν σε γιάλινα σπίτια … θρασίδειλε..... ΒΙΑΓΚΡΑΚΙΑ.
    Συνεχίζεις να γράφεις ανώνυμα σχόλια, υβριστικά και συκοφαντικά, διότι επι του θέματος
    έχετε χεσμένη την φολια σας, γλοιώδη και σιχαμεπέ.

    Εση συκοφαντείς άλους;.
    Εσή που έβλαλες στο δρόμο τα παιδιά σου, πούλισες τα πάντα για να τα ακουμπήσεις χοντρά στην Γκόμενα.
    Μην πετάς πέτρες με χυδαιότητες και βρωμοστομίες.
    Έχεις το θράσος να αποκαλείς τα παιδία άλλων ομοφιλόφιλους βρε βρομίαρη!
    Μήπος εσυ μεγαλόνεις φλώρους που κελαιδάνε. Ολος ο κόσμος το έχει Τούμπανο στο Prty Quebe… και εσύ κρυφό ..βλαστάρι...
    To απόλαυσε.ςςς; υπαρχουν και φότος...
    "Απειλεις κιολας ΒΡΕ ''ΚΟΤΑ'' κρημένη πίσο απο το βρακί της Γκόμενας
    .
    Είσε ένας κλασικός ΔΕΙΛΟΣ ευτόμαγκας του πληκτρολογίου.

    Όλοι όσοι είδαν ότι απείλησες με μηνύσεις γελάνε μαζί σου και ρωτάνε καθημερινά τι έγινε η σχέση σου με το δικηγο ράκο, αν το προχωρήσατε βρε αδερφέ το ειδύλιο.

    Βάλε το χέρι στην τσέπη ρε χουβαρδά. Ξέχασα στα Εφαγε το.. Morgage της..

    Ειδικά από τά σάιτ έχουν τρομοκρατηθεί από την βλακεία σου και ήπιαν δυο τσίπουρα παραπάνω στην απελπισία τους
    Εκτός από δικηγόρο να προσλάβεις και έναν ψιχολόγο,

    Γιτί και ο θεός παραδέχτηκε οτι στην περίπτοση του πανάκια οτι είχε κανει κάνει λάθος.

    Ο Θεός φωνάζει τον πενάκια και του λέει:

    «Έχω ένα καλό νέο και ένα κακό»
    « Το καλό πρώτα» απαντά ο ΒΛΑΞ .
    Ο Θεός λέει: « Θα σου κάνω 2 δώρα, ένα μυαλό και ένα πέος»
    « Τέλειο, και το κακό;»
    Δεν έχεις αρκετό αίμα για να μπορούν να λειτουργούν και τα 2 συγχρόνως»

    ReplyDelete

  6. Μέγας εἶ, Κύριε, καὶ θαυμαστὰ τὰ ἔργα σου,

    Αλλά αφου παραδέχτηκες οτι και εσύ εχεις κανει ενα λαθος,( Το δικεούσε), ξέχασες οτι υπάρχει και' ''ΚΑΙΑΔΑΣ''
    Γιατι τον φορτοσες σε εμας;

    Απαραδεκτο! τορα σε χρεωνουμε με 2 λαθοι!

    Ευχαριστώ τον Αν.ώνιμο σχολιαστή, μας ελύσετε το μυστήριο της ΦΗΣΗΣ. Για χρόνια τώρα ποβλημάτιζε την ανθρωπότιτα.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ . ΓΙΑ ΠΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΤΟΥ ΠΕΝΑΚΙΑ ΟΤΙ:
    Ο ΠΑΠΑ-ΚΙΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΚΕΦΤTETE ΜΕ ΤΟ Π@@ ..ΛΙ ΤΟΥ

    ReplyDelete
  7. Ρε καραγκιόζη πολύποδα ούτε ο TGB δεν σε διαβάζει πλέον μόνο εκείνος ο ψυχανωμαλός ο Καιαδας με αλλά λόγια Χρήστος πίνει Χρήστος κερνάει

    ReplyDelete