Search This Blog

Friday, January 31, 2014

ΞΕΝΗ ΑΝΑ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Προσοχή: οι σκύλοι δαγκώνουν

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS
Γνώρισα εχθές κάποιο άτομο, από την οικογένεια ενός εκλιπόντος Έλληνα. Μου είπε ιστορίες που έφριξα από ντροπή, και από αηδία.
Κάποιοι, όσο ξύλο και να φάνε, όσα παΐδια κι αν τους σπάσουν, όσες χειροπέδες κι αν τους φορέσουν πηγαίνοντάς τους με αστυνομική συνοδεία στο αεροπλάνο και με απέλαση, πάντα απατεώνες θα μένουν. Το έχουν στο DNA τους, δεν αλλάζουν.

Μου είπε για ένα ηλικιωμένο άτομο της οικογενείας του λοιπόν, το οποίο είχε "δανείσει" πρίν καμιά 20ετία κοντά 20.000 δολάρια, δηλαδή όλες του τις οικονομίες, σε έναν απατεώνα ολκής. Σε έναν απατεώνα, που του τα έφαγε, βουτώντας και τις εισπράξεις από ένα πανηγύρι κάποιας ενορίας, και εξαφανίστηκε νύχτα, κι ο γέρος πέθανε από τον καημό του.

Ο απατεώνας αυτός, ξαναγύρισε στο Τορόντο, με το σκεπτικό πως, όσα γερόντια του είχαν "δανείσει" χρήματα, που σε απλά ελληνικά το λέμε "δάγκωσε", έχουν πεθάνει. Δεν σκέφτηκε όμως, γιατί μέχρι εκεί τον κόβει, πως οι αποθανόντες, είχαν και απογόνους, και οι απόγονοι γνωρίζουν για τα χρέη, και δεν ξέχασαν, και πως σύντομα θα του τα ζητήσουν, μαζί με όλους τους νόμιμους τόκους.

Τώρα έχει τρυπώσει σε μια άλλη γιάφκα, με άτομα της ίδιας ηθικής και ίδια χνώτα. Μοναδικό τους μέλημα, οι απάτες κι ο εύκολος, δόλιος πλουτισμός.
Δεν είναι μακρυά η μέρα που θα σκάσει η νάρκη. Και θα σκάσει στα μούτρα τους.
Γιατί η βρωμιά, έχει ένα σταθερό παράγοντα. Δεν μπορεί να κρυφτεί..
Και φαίνεται, και.. μυρίζει. Και όταν λέμε μυρίζει, μιλάμε για μπόχα.

Και αυτοί οι άνθρωποι, έχουν γνωριμίες τέτοιες, που μπορούν μέχρι και να διώχνουν ευυπόληπτους πολίτες, μένοντας οι ίδιοι και λερώνοντας τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμά τους.
Και δίχως ίχνος ντροπής, συκοφαντούν άλλους, και τους κατηγορούν ως ...απατεώνες. Φωνάζουν οι κλέφτες.. Κι όμως, φωνάζουν.
Και τηλεφωνάνε στα αφεντικά σου, σε διάφορες υπηρεσίες, παντού, σαν φτηνοί ρουφιάνοι που είναι, καρφώνοντάς σε για να σε διώξουν, ενώ από την άλλη καλύπτουν "δικά τους" άτομα που ζουν παράνομα εδώ. Η χαρά τους απερίγραπτη, η ντροπή ..ανύπαρκτη.
Και στο τέλος νικάνε.. Ναι, νικάνε οι ρουφιάνοι, οι απατεώνες, οι κηφήνες, τα λαμόγια.

Θα τα λέμε από Ελλάδα..
Να θυμούνται μονάχα ένα.. Όλα εδώ πληρώνονται.
TGB

Σημ. Α. Λυπάμαι αγαπητέ συνάδελφε για το κακό που σε βρήκε ώστε να βρεθείς στην Ελλάδα εξ’ αιτίας κάποιων τομαριών του κερατά. Βέβαια δεν πειράζει και τόσο, αφού στην πατρίδα πας και όχι εξορία, αλλά  είναι ο τρόπος με τον οποίο πας.! Μέσω email θα σου στείλω τα στοιχεία  ενός αρμόδιου για το θέμα σου Γραφείου. Πιστεύω ότι κάτι θα κάνουν…

No comments:

Post a Comment