Search This Blog

Thursday, November 13, 2014

Απεβίωσε ο Παρασκευάς Φουντάς

Σε ηλικία 75 ετών απεβίωσε ο τέως υφυπουργός Γεωργίας επί κυβερνήσεων Σημίτη και  επί 20 σχεδόν χρόνια Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ, Παρασκευάς Φουντάς. Την π. Παρασκευή το απόγευμα, εψάλλει η Εξόδιος Ακολουθία στον Μητροπολιτικό ναό Σπάρτης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Ψήφισμα για τον αείμνηστο Παρασκευά Φουντά εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Σπάρτης, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως για το λόγο αυτό. 

Εκλεγόταν σχεδόν συνεχώς, στη Βουλή από το 1981, μέχρι το 2.000 και επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη, είχε διατελέσει υφυπουργός Γεωργίας, (1998-2000).

Ο Παρασκευάς Φουντάς, αδελφός του ομογενή μας καρδιολόγου Πάνου Φουντά,  καταγόταν από τη Βαρβίτσα και είχε σπουδάσει οδοντιατρική, ενώ κατ' επανάληψη είχε επισκεφτεί  το Τορόντο 





«Εκφράζω την βαθιά μου οδύνη για την απώλεια του Παρασκευά Φουντά, που υπήρξε ένας σεμνός, σοβαρός και σταθερός στις ιδέες του αγωνιστής για την πραγμάτωση των ιδεών και των αξιών του ΠΑΣΟΚ.
Προσέφερε πολλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Λακωνία και όχι μόνο.

Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους μας και θα τον θυμόμαστε πάντα. Στην οικογένεια του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».


No comments:

Post a Comment