Search This Blog

Saturday, September 27, 2014

MISSISSAUGA

Η ενορία της αγ. Βαρβάρας μηνύει τον επιχειρηματία κ. Φαραντάτο



Η εφημερίδα "Star" δημοσίευσε χθες ένα εκτενές άρθρο σχετικά με τη νομική διαμάχη μεταξύ της ελληνο-καναδικής κοινότητας "Αγ. Βαρβάρα" στη Mississauga και του επιχειρηματία Gerry Farantatos.

Η ελληνο-καναδική Κοινότητα Peel και Halton μηνύει τον κ. Farantatos, την κατασκευαστική εταιρεία του και το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα για την παραβίαση της υπόσχεσής τους να κατασκευάσουν την Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία Αγ. Βαρβάρα,.

Η κοινότητα υποστηρίζει ότι είχαν συνάψει συμφωνία με τον επιχειρηματία από το 1980, για να τον επιτρέψουν την κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών στο μέρος του οικοπέδου τους με αντάλλαγμα να τους κτίσει μια εκκλησία.

Η κοινότητα ζητά τώρα 11 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση από τον κ. Farantato, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία.

Ο δικηγόρος επιχειρηματία ισχυρίζεται ότι ακόμα και αν ο πελάτης του μπορεί να έχει ως στόχο να οικοδομήσει την εκκλησία, δεν ήταν νομικά υποχρεωμένη να το κάνει. Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Farantatos πίστευε ότι ο όμιλος κοινότητας θα έχει πρόβλημα στο να πληρώνει το κόστος λειτουργίας του εν λόγω κτιρίου.

Η διαφωνία αυτή θα επιλυθεί τελικά στα δικαστήρια, ενώ τα Καναδικά ΜΜΕ αναμένεται να καλύψουν την υπόθεση.

No comments:

Post a Comment