Search This Blog

Monday, January 20, 2014



Γιατί αυτή η εμμονή εις βάρος του Παπανδρέου;
Είναι γνωστή η εμπάθεια του Ιγνατίου στο πρόσωπο του Παπανδρέου. Επίσης είναι γνωστή και η συμπάθεια του στον Κώστα Σημίτη. Σήμερα λοιπόν, από το πουθενά και δίχως κανένα λόγο και αφορμή, ο Ιγνατίου επιστρέφει, μ' ένα άρθρο στο ίδιο μήκος κύματος με τις έως τώρα επιθέσεις του.

Και να σου πάλι ο Ελενόπουλος να απαντάει σημείο προς σημείο, να σου ο Ιγνατίου να απαντά, εξαντλώντας τη δημοσιογραφική του αγένεια μόνο στο πρόσωπο του Παπανδρέου και σε κανέναν άλλο. Και η ζύμωση εξελίσσεται: Από το ότι ο Παπανδρέου γνώριζε για το χρέος και συνεννοήθηκε
με τον Στρος-Καν, στο ότι δεχόμαστε τη συνεννόηση και τον εγκαλούμε που δεν έκανε αναδιάρθρωση χρέους, ενώ του την προσέφεραν.

Γιατί δεν περνά μια βδομάδα χωρίς να κατηγορήσουν τον Παπανδρέου; Δεν "ξεμπέρδεψαν" με δάυτον τον Νοέμβρη του 2011; Ο Παπανδρέου, ο φύσει ευγενής, γυρνάει τον κόσμο επειδή το θέλησε; Καταπίνει ο Ιγνατίου ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ανετράπη πραξικοπηματικά; Αν ήθελαν τύποι σαν τον Ιγνατίου να τον ξεφτιλίσουν, γιατί δεν τον άφηναν στην πρωθυπουργία, να κατέβει στις εκλογές και να εξηγήσει την αλήθεια του στον ελληνικό λαό. Τώρα τι, φοβούνται; Από τον "τουρίστα", τον "άνθρωπο που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο";

Όπως και να χει, ο Παπανδρέου βγαίνει και απαντά στο κάθε τυχαίο δημοσιεύμα, του κάθε δημοσιογράφου που κάνει καριέρα στο όνομα Παπανδρέου. Αν ο Παπανδρέου σιωπούσε στις κατηγορίες, όπως ο Καραμανλής και ο Σημίτης, τότε ναι, ίσως και να κλονιζόταν η πίστη των ανθρώπων που τον πίστεψαν. Αλλά εκείνος εκεί, τον "χαβά" του, απαντάει στον Ιγνατίου, γιατί αυτή η καραμέλα "για όλα φταίει ο Παπανδρέου και το μνημόνιο" πρέπει κάποτε να λιώσει.

Πώς; Με την παρουσία του στα δημόσια πράγματα, ανακατώνοντας τη σημαδεμένη τράπουλα με την οποία παίζουν το πλέγμα εξουσίας κυβέρνησης-ΜΜΕ. Όσο προσπαθούν να σπιλώσουν τον Παπανδρέου (άραγε υπάρχει κάτι που δεν έχει ειπωθεί εις βάρος του;), άλλο τόσο συσπειρώνονται όσοι ασπάζονται την άποψή του, πετυχαίνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα. Το θέλουν; Δεν μας αφορά, ακόμα κι όταν με πρωτοφανή αλητεία κατασκευάζουν δημοσιεύματα. Εμείς εκεί, τον "χαβά" μας..
epikairo.gr/

No comments:

Post a Comment