Search This Blog

Friday, May 11, 2012

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


«Ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις»…ΕΓΕΡΘΗΤΩ…
Αισθητή η απουσία της λαϊκής ηγεσίας
Λίγο …φτωχή η φετινή φωτογραφία του Μητροπολιτικού Συμβουλίου. Πέρα του ότι δεν εμφανίζονται όλοι οι 40 σύνεδροι, έχουμε και την τρανταχτή απουσία του προέδρου της Κοινότητας ο οποίος ήτο πάντα παρών επί 10ετίας Μενεγάκη. Απουσιάζει ο πρόεδρος του ΣΑΕ ο οποίος ήταν μόνιμα παρών, επί προεδρίας κ. Μενεγάκη... Αισθητή η απουσία του προέδρου του Κογκρέσου ο οποίος ήταν πάντα παρών επί προεδρίας κ. Γερονικολού… Ακόμα αισθητή η απουσία  του προέδρου της Ομοσπονδίας του Οντάριο κ. Δαλακούρα ο οποίος δεν φημίζεται για παρόμοιες απουσίες...
ΔΕΝ πειράζει. Εμείς θα συνεχίσουμε, όταν  και ό, σο μπορούμε, να ασχολούμαστε με ό, τι βλέπει το φως της δημοσιότητας, διαφωνώντας ή και …συμφωνώντας -καμιά φορά- μαζί τους. Κι’ ας μην αρέσει σε …μερικούς.! Στο κάτω-κάτω δεν τους λέμε …καμπούρηδες.!
Με την ευκαιρία, λοιπόν, κάποιων πληροφοριών που πήραμε από τον …αναστάντα συνάδελφο «ΜΑΚΕΔΝΟ» για τη συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια κάποια σχόλια που διαβάσαμε από τους συντάκτες του, θέλουμε να πούμε μερικά πράγματα, μιας και δεν έχουμε κάποιο σοβαρό επίκαιρο θέμα να σχολιάσουμε…
(Μας;) ανακοινώνει, που λέτε, η Μητρόπολη ότι έγινε η Ανοιξιάτικη (!) συνεδρίαση (κάτι σαν το εαρινό ηλιοστάσιο των …ειδωλολατρών, ας πούμε!) του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και οι 40 παρόντες, εκλεγμένοι …δημοκρατικά από τον μητροπολίτη, παρουσίασαν γραπτώς το …ικανοποιητικό έργο τους και έλαβαν φυσικά τις σχετικές αποφάσεις τους, επίσης δημοκρατικά, όπως ακριβώς εκλέχτηκαν οι ίδιοι.!!! Μόνον που, όπως πολύ σωστά σημειώνει ο σχολιαστής στο «ΜΑΚΑΔΝΟΣ», δεν (μας) είπαν τι στο …διάολο αποφάσισαν και πού στο …καλό πήγε όλος αυτός ο παράς που εισέρευσε στο ταμείο της Μητρόπολης; Μόνον το ποσοστό της …λογίας των 7, 10 και τώρα 15% επί των εισπράξεων των κοινοτήτων, μας ανακοινώνει ο μητροπολίτης μας άγιος Τορόντο (Καναδά) κ. Σωτήριος.! Τα άλλα …νούμερα είναι λίγο μεγάλα για να χωρέσουν στα …μικρά μυαλά των πιστών …αμνών του .!!
Αναφέρει επίσης η ανακοίνωση της Μητρόπολης, ότι … «Σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος σε κτίσματα εκκλησιών (σ.Α.: είναι …αλήθεια ότι, τελευταία, υπάρχει μια κάποια …έλλειψη σε εκκλησίες. Είδατε τι έγινε το βράδυ της Ανάστασης; Ούτε το 15% των πιστών-όση και η λογία- κατόρθωσαν  να βρουν κάθισμα εντός των ναών, …περιφερόμενοι στους προαύλιους χώρους αυτών…), σχολείων και θερινών κατασκηνώσεων».
Δεν διαβάζουμε κάτι για την πρόοδο του …πνευματικού έργου της Μητρόπολης, αλλά ίσως και να το συμπεριλαμβάνουν, ως επουσιώδες, στο θέμα  «Ελληνορθόδοξη Παιδεία» ..! Γνωρίζουμε, εξ’ άλλου, ότι, επί χρόνια τώρα, μόνον με το πνευματικό έργο ΔΕΝ ασχολείται η, κατά τα άλλα …ΙΕΡΑ, Μητρόπολη και ο …ΑΓΙΟΣ Τορόντο.! Αντ’ αυτού, προτιμά το χρήμα με το οποίο …αγοράζει ό, ση πνευματική τροφή χρειάζεται –ίσως και περισσότερη-  για το ποίμνιό του.!!!
Υ.Γ. 1. Για την παρουσία του κ. γενικού, όσο και την απουσία –από τις φωτογραφίες, τουλάχιστον- θα μιλήσουμε σύντομα, ίσως και στο επόμενο …πόνημά μας.!
Υ.Γ. 2 Για την απόλυτη συνεργασία των συνέδρων, η οποία τονίζεται στην ανακοίνωση, συμφωνούμε απόλυτα με τον «ΜΑΚΑΔΝΟ», …ΕΓΕΡΘΗΤΩ.!!!

1 comment:

  1. Στους απόντες απο την αναμνηστική φωτογραφία του Μητροπολιτικού Συμβουλίου ας συμπεριληφθεί σας παρακαλώ και ο "ΠΑΠΑράτσι" της Μητρόπολης με την βιντεοκάμερα του.

    ReplyDelete