Search This Blog

Tuesday, November 29, 2011

Ο κ. γενικός …πρόεδρος, στο Γενικό …απολύσεις !!!

Ο νέος πρόεδρος των Αθηναίων
κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος με την
απερχόμενη κ. Ελένη Αγά.
Ολόκληρες καταχωρήσεις δίνουν και παίρνουν, τούτες τις μέρες, τόσο στα μπλόγκς όσο και στις εφημερίδες,  με επίκεντρο τον γενικό πρόξενο και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο.
Το ένα θέμα – το καλό - έχει σχέση με την ανάληψη της προεδρίας του Συλλόγου Αθηναίων από τον γενικό πρόξενο κ. Δημήτριο Αζεμόπουλο.!
Των Αθηναίων, μελών του, είναι ο Σύλλογος ό, τι θέλουν τον κάνουν και ό, ποιον θέλουν εκλέγουν ως πρόεδρό τους… Το μόνο που δεν έπραξαν σωστά είναι το ότι έκαναν τη Γενική Συνέλευσή τους …κρυφά από τους υπόλοιπους ομογενείς. Ούτε μια ανακοίνωση στα Μ. Μ. Ε. δεν πείρε το μάτι μας, για τον χρόνο και τον τόπο της Συνέλευσης, ενώ άλλες παλιότερες εποχές, γνωρίζαμε όλες τις λεπτομέρειες, ακόμα κι΄όταν πραγματοποιήθηκε στην προξενική κατοικία…. Η μυστικότητα αυτή, υποθέτουμε πως ήταν και η αιτία να μην υπάρξει …αντίπαλη υποψηφιότητα..!! Η απερχόμενη πρόεδρος κ. Αγά, οφείλει μια απάντηση…. Το εάν ο κ. Αζεμόπουλος είχε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι είναι βεβαίως λάθος ερώτηση, αφού είναι Αθηναίος και μένει μόνιμα και νόμιμα στο Τορόντο την στιγμή της εκλογής του….. Εντάξει;
ΤΟ άλλο θέμα – το κακό – είναι το γεγονός ότι το Γενικό μας προξενείο στο Τορόντο, έχασε 4 από τα καλλίτερα στελέχη του εδώ προσωπικού του. ΔΕΝ γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους της ομαδικής απόλυσης των τεσσάρων, αλλά γνωρίζουμε σίγουρα ότι οι ομογενείς θα πρέπει να υποφέρουν για να εξυπηρετηθούν κατά τους καλοκαιρινούς, τουλάχιστον, μήνες !! Ας ελπίσουμε ότι ο κ. γενικός θα ανασκουμπώσει τα μανίκια του και μαζί με τους εξ’ Ελλάδος αποσπασμένους, καλά υποθέτουμε πληρωμένους και με την ελλαδικής νοοτροπίας δημοσιοϋπαλληλική …απόδοση, σκύψουν πάνω στις υποθέσεις των ομογενών μας, ώστε να (μας) προσφέρουν  μια υποφερτή εξυπηρέτηση…. Έστω κι’ αν ακόμα χρειαστεί να …ανασταλούν για λίγο καιρό οι υποχρεώσεις της προεδρίας….. ΟΛΑ τα προβλήματα έχουν τη λύση τους, αρκεί να τα προσέξουμε !!!

No comments:

Post a Comment