Search This Blog

Sunday, July 3, 2011

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΪ-ΓΙΑΝΝΗ

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης με την συνοδό του
ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ καλά αποτελέσματα ξεκίνησε την Παρασκευή το πανηγύρι στον χώρο του Αϊ-Γιάννη, για τον γιορτασμό της 1ης  του Ιούλη, γενέθλιας ημέρας του Καναδά. Παρόντες αρκετοί Καναδοί πολιτικοί, όπως ο υπουργός ενέργειας, ο βουλευτής Μίκε Πρου, η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Φραγκιαδάκη, ο πρόξενος  της Κύπρου, ο γιατρός Τάσος Καραντώνης, ο δικαστής κ. Βασίλης Φάτσης, ο Δρ. Φίλιππος Βαρέλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δαλακούρας, η εκπαιδευτικός σύμβουλος κ. Ελένη Καραγεωργίου με τον σύζυγό της και άλλοι.
Η εκπρόσωπος της Παμμακεδονικής
 κ. Τερέζα Νικολαϊδου με τον εκπρόσωπο
της ΕΡΤ κ. Τάκη Γαλιάτσο
Παρόντες για κάθε βοήθεια ο πρόεδρος της Κοινότητας Νίκωνας Γεωργακόπουλος, ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Κακαρέλης, ο ταμίας Δρ. Νικόπουλος, ο πρόεδρος την Παιδείας κ. Γιάννης Κακαγιάννης, οι οποίοι φρόντιζαν για την άνεση των καλεσμένων και την …περιποίηση κάποιων συμβούλων της Κοινότητας οι οποίοι κόλλησαν τους πισινούς τους στις καρέκλες των επισήμων, μ’ αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή να αναγκάζεται ο ίδιος ο πρόεδρος της Κοινότητας να κουβαλάει τραπέζια για κάποιους, πραγματικά επίσημους καλεσμένους.!
ΤΗΝ πρώτη μέρα βρέθηκαν στο χώρο περίπου 750 ομογενείς, οι οποίοι με πολύ κέφι γιόρτασαν τα γενέθλια της χώρας, ακούγοντας τους εθνικούς ύμνους των δυο χωρών μας και χειροκροτώντας το σβήσιμο των κεριών του κέϊκ των γενεθλίων.
Ο γιτρός Τάσος Καραντώνης με τον δικαστή
 κ. Βασίλη Φάτση και τον Δρ. Φ. Βαρέλη
Η δεύτερη μέρα του πανηγυριού ήταν ποιο …προσοδοφόρα σε προσέλευση κόσμου, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε τους 1.400, αλλά το κακό έγινε. Μόλις, περίπου στις 9:30, ο Γιάννης Φλωρινιώτης «μαζεύτηκε» μέσα από τον κόσμο, τα τραπέζια και τις τέντες όπου είχε …χαθεί για κάμποση ώρα, οι ουρανοί άνοιξαν και το νερό έπεσε άφθονο.! Βέβαια αντιλαμβάνεστε τι έγινε. Ο μισός πληθυσμός χώθηκε κάτω από τις τέντες ενώ ο άλλος μισός έτρεξε στα αυτοκίνητα με σκυμμένο το κεφάλι. Υπήρξαν και μερικοί οι οποίοι συνέχιζαν τον χορό τους ατάραχοι. Κάποιος -δηλαδή ο Σίμος- μου είπε ότι ήταν Πόντιοι, αλλά εγώ δεν είμαι σίγουρος! Μεταξύ των παρευρισκομένων την δεύτερη μέρα, διακρίναμε τους γιατρούς Πάνο Φουντά, Τάσο Δρακόπουλο, με τις συζύγους τους, και συντροφιά το ζεύγος Μαρία και Πέτρο Βλήτα, τους εκδότες κ.κ. Βασίλη Σκλάβο και Κώστα Κρανιά, τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλη Νερουλά, ο οποίος συμπεριλαμβάνονταν στους εθελοντές ελέγχου των φαγητών και άλλους.

Ο γιατρός Τάσος Δρακόπουλος με την σύζυγό του
στο πανηγύρι του Αϊ-Γιάννη

ΟΠΩΣ πάντα ακούραστος ο υπεύθυνος του πανηγυριού  Μανώλης Μυλωνάκης. Για την επιτυχία ή μη της διοργάνωσης αυτής θα τα πούμε με το τέλος της. Πάντως μέχρι στιγμής οι μαντινάδες, δίνουν και παίρνουν!

Κρυσταλία και Στηβ Σίμος, σε μια χαραρή αναμνηστική πόζα στο φακό μας

Ο Θόδωρος Κερογλίδης με τις κυρίες Νικολαϊδη και Μυλωνάκη

Η Τούλα και ο Γιώργος Γιαννόπουλος λίγο πριν τη βροχή
και την υποχρεωτική αναχώρησή τους από το πανηγύρι

Ο βουλευτής Μάϊκ Πρου με την δημοτική σύμβουλο Μαίρη Φραγγεδάκη
σε μια επίδειξη δημοτικών χορών

Ο καρδιολόγος Πάνος Φουντάς με τον ξάδελφο Πέτρο Βλήτα, λίγο
πριν φύγουν από το πανηγύρι λόγο βροχής
( Κουράστικα. Αύριο περισσότερα) 

No comments:

Post a Comment