Search This Blog

Tuesday, April 21, 2020

Προσευχές αυτοπρο(σ)βολής Σωτηρίου για …να μη ξεχαστεί.!!!


Συμμεριζόμαστε απόλυτα τη δύσκολη θέση του, ή την κατάντια…

Συνηθισμένος να γυρίζει πάνω – κάτω, πέρα – δόθε, περιοδεύοντας, χωρίς (σοβαρό;) λόγο πολλές φορές, τις απανταχού ενορίες της …μελλοντικής αρχιεπισκοπής του, περνώντας ευχάριστα τις ώρες της ημέρας του, τούρθε κατακέφαλα η πανδημία του Κορωνοϊού και υποχρεωτικά ο περιορισμός των κινήσεών του, κάτι με το οποίο ΔΕΝ μπορεί να συμβιβαστεί με κανένα τρόπο.!
Τι να κάνει, λοιπόν, για να ξαναβγεί λίγο στην επιφάνεια, μη και τον …ξεχάσουμε, σκέφτηκε να προσευχηθεί για τις ψυχές των νεκρών της Νέας Σκωτίας, μπας και πάνε στον Παράδεισο.! Φυσικα και ΔΕΝ το έκανε στα κρυφά μήπως και ΔΕΝ το πάρει μυρωδιά ο Χριστός, μιας και ήταν απασχολημένος με τις υποχρεώσεις της Ανάστασής Του και τις συναντήσεις Του με τους μαθητές, αλλά επέλεξε να το κάνει δημόσιο κτήμα μέσω του παγκόσμιας εμβέλειας εκκλησιαστικού οργάνου «Ρωμφαία» ώστε να μείνει καταγεγραμμένο στην Ιστορία και με πρώτη ευκαιρία να το διαβάσει και ο Αναστάς Κύριος.!
Και επειδή ένοιωσε ότι κάπου τα …αμνοερίφια μπορεί να ξεχάσουν και την φάτσα του - ή την εικόνα του, αν θέλετε - φρόντισε να την κάνει ένα μονταζάκι με μια φωτογραφία του χώρου όπου έγινε το φονικό και να πει, ό, που τον παίρνει, ότι ήταν ίσως παρών και ο ίδιος στο μακελειό.!!!
Διαβάστε τώρα την …είδηση όπως ακριβώς την παρουσίασε ο ίδιος στη «ΡΩΜΦΑΙΑ» - ώστ να μη μας κατηγορήσει ως ψεύτες – και τα ξαναλέμε…  

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά για το μακελειό στη Ν. Σκωτία...


«Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, μαζί με το πλήρωμα της ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Καναδά, θρηνούν την τραγική και παράλογη απώλεια της ζωής που συνέβη εχθές στην Νέα Σκωτία. 
Αυτό το σπαραξικάρδιο περιστατικό στοίχισε τη ζωή 18 ανεκτίμητων ψυχών, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομικού Heidi Stevenson, 23 ετών βετεράνου της αστυνομίας.
Η Αρχιεπισκοπή θρηνεί μαζί με όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από αυτή την πράξη αποτρόπαιας βίας και προσεύχεται για την ανάπαυση των ψυχών όλων των θυμάτων ώστε να βρεθούν στην αγκαλιά του Αναστάντος Κυρίου.
Αμέσως μετά την θλιβερή είδηση, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος έκανε μια σύντομη δέηση στο προσωπικό του παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή, για όλα τα θύματα, καθώς επίσης και για τον δράστη του χειρότερου εγκλήματος στην ιστορία του Καναδά ώστε να συγχωρηθεί.
Καθώς οι ορθόδοξοι χριστιανοί γιόρτασαν την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, είθε η γνώση της αιώνιας ζωής να δώσει ελπίδα και ανάπαυση στις οικογένειες των θυμάτων και στους φίλους των σε αυτή την πολύ δύσκολη ώρα.»


12 comments:

  1. Εκτός από το παρεκκλήσι το οποίο διαθέτει η αρχιεπισκοπή για τις ανάγκες της μαθαίνω ότι διαθέτει και προσωπικό παρεκκλήσι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος! Αυτό θα πει πίστη στο θεό και σωστά ανέβηκε στον βαθμό του αρχιεπίσκοπου. Ξέρει τι κάνει και ποιούς επιλέγει ο πατριάρχης για ηγέτες της ορθόδοξης πίστεως. Ομως δεν κατάλαβα γιατί προσευχήθηκε το ίδιο για τους νεκρούς και για τον φονιά, πως συβαίνει αυτό; Βέβαια αυτός κάτι ξέρει αλλά εγω δεν ξέρω και θέλω να μάθω;

    ReplyDelete
  2. Αφού μας λέει να φτιάσουμε κάθε σπίτι μιά εκλησιά η Αρχιεπισκοπή δεν δικαιούτε να έχει δύο? Οσο για το δεύτερο από ότι μπορώ να ξέρω είναι το οτι όλοι στον ίδιο παράδυσο θα πάνε, φονιάς και φονεμένοι. αφού ο θεός δεν ξεχορίζει τους ανθρώπους όταν κάποιος αντιπρόσωπος του το ζητάει με προσευχή! Τι άλλο να σου πω.

    ReplyDelete
  3. Καλά σ’αυτη την φωτογραφία φαίνεται να χαμογελά με ευχαρίστηση ο ηλίθιος .... Που είναι ο πόνος του γι’αυτους τους ανθρώπους..... Ζητά συγχώρηση για τον δολοφόνο... Πόσους εδώ στον Καναδά από άκρη σ’ακρη δεν συγχωρεί αλλά ζητά την καταστροφή τους
    Φαρισαίος ο άνθρωπος σε όλο το μεγαλείο του ....

    ReplyDelete
  4. Στέγνωσαν τα μάτια του από τα δάκρια και χαμογελάει διότι έτσι παράγεται μια ουσία που τα υγραίνει και δακρύζουν πάλι. Εκτός και αν χαμογέλασε στο φωτογράφο σαν μέρα αγάπης που ήταν και διότι μπορεί να ήταν γνωστός του Όταν αγαπάς και πονάς έρχονται τέτοια αισθήματα στο πετσί σου. Μπορεί βέβαια να είναι και λίγο Φαρισαίος αλλά υποκριτής θα πρέπει να είναι σίγουρα από όσα λέει και κάνει κατά καιρούς. ΑΜΗΝ

    ReplyDelete
  5. Πρωτα, πρώτα η φωτογραφία που είναι ανεβασμένη στην ιστοσελίδα αυτή είναι παλαιοτέρα . Το θέμα της ανακοίνωσης της Μητρόπολης οτι ο Σωτήριος προσευχήθηκε για τα θύματα έγινε για λόγους επικοινωνιακούς. Ξέρει αυτός τι κάνει. Πονηρός ηπειρώτης.

    Πάντως καλή θεραπεία είναι αυτή που κάνουμε και ασχολούμαστε με τον Σωτήριο. Να φεύγουμε λίγο από τα δικά μας προβλήματα.
    Τι ευτυχία!!!

    ReplyDelete
  6. Δηλαδή κ. (11:43) τα προβλήματα που δημιουργεί ο κ. Σωτήριος στην εκκλησία και το ποίμνιο δεν είναι και δικά μας προβλήματα; Για τον εαυτό του και τους γύρο του τα δημιουργεί; Αχ ρε, πόσο τυχερός (ή μήπως ευτυχής:) είσαι??

    ReplyDelete
  7. Κύριε 2.48 . Ολοι στην παροικία γνωρίζουμε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο Σωτήριος. Πάρα πολλοί δε έχουν ασχοληθεί με αυτόν, τις ενέργειες του και την σκληρότητα του.

    Εγώ προσεπάθησα να πώ, ότι αυτή την περίοδο βρισκόμαστε μέσα σε μία κρίση πανδημίας.
    Δέν γνωρίζουμε λοιπόν πότε αυτός ο "εχθρός¨θα κτυπήσει τη πόρτα του σπιτιού μας και θα βρεθούμε ενώπιον κινδύνου ζωής .

    Θόβος υπάρχει. Ανασφάλεια υπάρχει. Κόσμος υποφέρει και πονά. Γνωστοί μας άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας της πανδημίας.
    Και εμείς θα ασχολούμεθα με ένα Δεσπότη? Τι κερδίζουμε? Μήπως θα ήταν καλό να ενδιαφερθούμε για το διπλανό μας? Αν και είμαι συνταξιούχος προσφέρω εθελοντικά 3-4 ώρες την εβδομάδα από τον ελεύθερο χρόνο μου στο να βοηθώ κάποιους που έχουν ανάγκη .

    Δεν θέλω να πώ τι θά πρέπει να κάνει ο άλλος αλλά λιγάκι ανάπαυση στο θέμα του Μητροπολίτη δεν θα ήταν άσχημη. Μάλλον θα μας έδεινε τη δύναμη να γίνουμε πιο ανθρώπινοι με τους γύρω μας
    Ολοι προσπαθούμε να αλλάξουμε τους άλλους. Ας κάνουμε όμως μιά βοθειά βουτιά να δούμε λίγο και τον εαυτό μας . Ισως αυτή η προσέγγιιση να μην είναι αρεστή αλλά αυτή είναι η σκέψη μου

    Stay Safe

    J.T.


    ReplyDelete
  8. Αγαπητέ J.T. και ο δεσπότης διπλανός μας είναι και όταν ο διπλανός εύχεται να ψοφήσει η γίδα του διπλανού, δεν νομίζεις πως του δεύτερου διπλανού θα πρέπει να του κοπεί η γλώσσα; Και πόση ανάπαυση χρειάζεται ο μητροπολίτης, πόσο σκληρά εργάζεται, σκάβ; ή μήπως μοιάζει του αφεντικού του, αφού δούλεψε 6 μέρες, την εβδόμη ξεκουράστηκε. Δεν καταλαβαίνω γιατί αγαπητέ/ή προσπαθείτε να αλλάξετε τους άλλους, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα και γιατί. Αν κάποιος θέλει να αλλάξει, ας αλλάξει από μόνος του. Γιατί ορισμένοι φανατικοί τρέχουν από σπίτι σε σπίτι προσπαθώντας να ξεμυαλίσουν άλλους συνανθρώπους τους, άλλοι με παρουσιαστές στην τηλεόραση, άλλοι στις εφημερίδες, άλλοι με βιβλία και περιοδικά και τόσα άλλα. Το γνώθι σαυτόν δεν γίνεται με βαθιές βουτιές αλλά με πολύ ώριμη και ήρεμη σκέψη.

    ReplyDelete
  9. Αγαπητέ κ. J.T., όπως εμείς ΔΕΝ σε επιβάλαμε να ασχοληθείς με τον Δεσπότη, με τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο λόγο επέτρεψε σε μας να ασχοληθούμε και αν σε κουράζουμε μη μας διαβάζεις… Εξ’ άλλου εμείς ΔΕΝ θέλουμε να κερδίσουμε κάτι από την ιστορία αυτή όπως εσύ, ίσως, να επιθυμείς και το αναφέρεις… Και όπως πολύ σωστά λες, ασχολήσου εσύ με τον διπλανό σου και άσε εμάς να επιλέξουμε τον Σωτήριο για την δική μας ενασχόληση. Πρόσεχε μόνο μην και παρακουραστείς, γιατί 3-4 ώρες τη βδομάδα ΔΕΝ είναι και λίγη εθελοντική εργασία.!!!
    Πολύ σωστά δεν θέλεις να πεις τι να κάνει ο άλλος γιατί μπορεί να βγάζει το ψωμάκι του και είναι κακό να του πούμε να σταματήσει… Να είσαι σίγουρος ότι τα Σαββατοκύριακα και οι γιορτές είναι αρκετα για την ανάπαυσή μας. Να πούμε για την ιστορία ότι τη βουτιά μας την κάνουμε κάθε 3-4 μέρες και βλέπουμε τον εαυτό μας, αν ΔΕΝ σας ενοχλεί… Πάντως να είσαι σίγουρος πως αν μπορούσαμε να βοηθήσουμε κατά του Κορωνοϊού θα το κάναμε ευχαρίστως.

    ReplyDelete
  10. Αυτός που έγραψε το σχόλιο 10.53 ,απ΄ότι φαίνεται μιλά με συνέπεια και σύ ρε αντίποδα τον ειρωνεύσαι. Γιατί σε αυτούς που μιλάνε λίγο πιό προσεκτικά , είσαι έτσι?

    Φτάνει πια να σαρκάζεσαι όλους που έχουν διαφορετική γνώμη. Τόσο γέρασες και σύ? Μην πετάς συνέχεια πέτρες.

    ReplyDelete
  11. Εσύ τώρα το παίζεις δικηγόρος του; Βάλτε το ονοματάκι σας πρώτα ώστε να ξέρουμε ποιοι είστε (διότι μπορεί να είστε σοβαροί και να μη το γνωρίζουμε) και ύστερα το κουβεντιάζουμε το θέμα, αφού όμως αρχίστε να μιλάτε (περισσότερο από λίγο), προσεκτικά... Γιατί θα πρέπει να ασχολούμαστε, διαβάζοντας, δημοσιεύοντας και απαντώντας σε ...φοβητσιάρηδες;

    ReplyDelete
  12. Ναί το παίζω δικηγόρος του !!! Ολους θέλεις να τούς βάζεις στή θέση τους, όπως νομίζεις. Εσύ δεν κοιτάς τα δικά σου? Αμάν πιά

    ReplyDelete