Search This Blog

Saturday, November 19, 2011

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Μια σεμνή τελετή στην
Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τορόντο
για τους πεσόντες στην εξέγερση
του Πολυτεχνείου.!!!
ΜΕ μια σεμνή, γεμάτη νόημα, εκδήλωση, γιορτάστηκε η μνήμη των πεσόντων κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου 1973, από την Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στο Τορόντο, την Παρασκευή το βράδυ στη λέσχη του κόμματος στο 507 Danforth Av.
Την εκδήλωση προλόγισε η γραμματέας της οργάνωσης κ. Σοφία Παπανδρέου, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Κώστας Πάππας ο οποίος σύντομος αλλά μεστός σε περιεχόμενο αναφέρθηκε στα γεγονότα που προηγήθηκαν της εξέγερσης όσο και κατά την εξέγερση των φοιτητών την ημέρα της 17ης του Νοέμβρη του 1973. Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις.
H κ. Παπανδρέου με τους Τάκη Γαλιάτσο, Νίκο Μπαμπάτσικο
και Θόδωρο Ράλλη

Η κ. Ειρήνη Μαντέλος με τους Νίκο Πέτσο,
Κώστα Κωσταντινίδη και Κώστα Σταθόπουλο

Ο Γιώργος Διαβολίτσης με τον Νίκο Τσερωτά

Ο κύριος ομιλητής Κώστας Πάππας με τον Τριαντάφυλλο Ρουμανά

Η Σέττα Πάππας, ο Αλέκος Κουλελές και ο Κώστας Σταθόπουλος

Thursday, November 17, 2011

Leonidas
FRESH BELGIAN CHOCOLATES
ένα πραγματικό στολίδι
της Danforth....

Η γνωστή ανά τον κόσμο βελγική βιομηχανία σοκολάτας Leonidas, άνοιξε πριν λίγο καιρό το υποκατάστημά της και στην πόλη του Τορόντο και μάλιστα στην καρδιά της ελληνικής παροικίας, στην γωνία Danforth & Logan, ακριβώς στην πλατεία Μέγας Αλέξανδρος.
Το κατάστημα διευθύνει η ομογενής μας Μαρία Γκαραβέλος, κόρη του γνωστού τρικαλινού Μιχάλη Γούσιου, η οποία με το μεράκι, το ζήλο και την καθαριότητα, προσπαθεί να εξυπηρετήσει και τον πιο δύσκολο πελάτη. Εκτός από τις φρέσκες, παντός είδους, σοκολάτες με τη σφραγίδα «Leonidas», σερβίρει όλων των ειδών καφέδες, γλυκά και παγωτά. Μέσα σε πολύ λίγο διάστημα κατάφερε να γίνει στέκι των μερακλήδων της σοκολάτας και του καλού καφέ.
Όσοι δεν το επισκέφτηκαν ακόμα, σίγουρα έχασαν, αλλά ΠΟΤΕ δεν είναι αργά..!!
Η Μαρία με τους αδελφούς Δημήτρη και Κυριάκο Καράτση. Δυό απ' τους μόνυμους σχεδόν πελάτες του Leonidas

Περιμένοντας την παραγγελία. Από αριστερα ο Δημήτρης Καράτσης, ο Τριαντάφυλος Ρουμανάς, ο Κώστας Πάππας και ο Κυριάκος Καράτσης.



Ο Δημητράκης περιμένει τη σοκολάτα του...

....φωτογραφική επανόρθωση..!!

Λάθος, από …κεκτημένη ταχύτητα, ήταν η προηγούμενη ανάρτηση της ….λάθος προεδρικής φωτογραφίας..!

 Ας με συγχωρέσει ο φίλος μου ο Νίκωνας. Θα προσέχω περισσότερο στο μέλλον…. Εξ’ άλλου …δικό του άνθρωπο έβαλα κι’ όχι τον …Γκέκα..!!
ΜΕ την ευκαιρία να αναφερθώ για λίγο στην ….πεισματική άρνηση των κ. κ. Κακαρέλη και Αρτεμάκη, να κυκλοφορήσει νωρίτερα και σε περισσότερους, δηλαδή εκτός Συμβουλίου, το σχέδιο του νέου Καταστατικού. Μήπως πιστεύουν ότι διαθέτουν την αποκλειστικότητα του μυαλού ή έστω ότι διαθέτουν περισσότερο από άλλους; Και ρωτάω αυτό διότι αυτοί είναι ικανοί να πιστεύουν ότι έχουν και πλεονάσματα, ενώ είναι παγκοίνως γνωστό ότι είναι ακατοίκητος ο άνω όροφος του σώματός τους…… Είναι ….δημόσιο έγγραφο είπε ο κ. Αρτεμάκης και δεν πρέπει να κυκλοφορήσει !!!
Προφανώς μόνον τα ιδιωτικά έγγραφα πρέπει να κυκλοφορούν δημόσια κατά τη γνώμη του..!!! Σκεφτείτε και να μην είχε μπεί στο συμβούλιο από το παράθυρο..!!
Θα τα ξαναπούμε……   
Αρκετά σοφότεροι έφυγαν
από το «Πολυμενάκειο»
Ό,σοι παρακολούθησαν την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση
του Δ. Συμβουλίου…
ΟΛΟΙ όσοι παρακολουθήσαμε την χτεσινή συνεδρίαση του Δ. Συμβουλίου της Κοινότητας, απολαύσαμε μια άνευ προηγουμένου ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των 23 παρόντων μελών του και φυσικά πλήρη ενημέρωση από τον πρόεδρο και τους προέδρους των επιμέρους τμημάτων.
ΣΤΗΝ αρχή της συνεδρίασης, πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου κ. Νίκωνας Γεωργακόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα την περίοδο μεταξύ των δυο συνεδριάσεων του Συμβουλίου και τα οποία ήταν: Η επίσκεψη 387 ενδιαφερομένων για την αγορά του «οικοπέδου», όπως είπε, εκ των οποίων οι 4 έδωσαν προσφορές, χωρίς να καταλήξει όμως σε πράξη.  Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν αλλάζουμε κτηματομεσίτη, είπε ότι μεταξύ των επισκεπτών-ενδιαφερομένων ήταν ένας Ινδιάνος δυο Αμερικανοί 7 Κινέζοι 5 μωαμεθανοί 3 Κορεάτες, κανένας Αλβανός, δύο Ρώσοι, ενώ οι υπόλοιποι ήταν καθολικοί …διαμαρτυρόμενοι..!! ΣΤΗ συνέχεια είπε ότι παραιτήθηκαν 3 ακόμα εκλεγμένοι σύμβουλοι οι οποίοι είναι η κ. Ζουμπανιώτη, ο κ. Χατζής και ο κ. Τζωρτζής, οι θέσεις των οποίων θα αντικατασταθούν δια της γνωστής οδού, εκ του …παραθύρου..!! Ο κ. πρόεδρος διάβασε επίσης μια επιστολή του κ. Μπαμπάτσικου ο οποίος ζητάει στοιχεία για τα πεπραγμένα της 10ετίας Μενεγάκη, τα οποία όμως δεν μπορούν να δοθούν, διότι, εκτός άλλων, κοστίζουν πολύ σε χρόνο και χρήμα..!! ΤΕΛΟΣ ανακοίνωσε ότι το καταστατικό της Κοινότητας θα είναι έτοιμο στις 3 Δεκεμβρίου, οπότε θα συνέλθει το Συμβούλιο για να κάνει την πρώτη ανάγνωση και τις τυχόν διορθώσεις των συμβούλων.
ΣΤΗ συνέχεια η βοηθός του Ταμεία αναφέρθηκε στα οικονομικά του οργανισμού τα οποία όπως είπε βρίσκονται σε καλό δρόμο, αφού σύμφωνα με τον προϋπολογισμό έχουμε πλεόνασμα 218.000 $ στο τέλος του Οκτώβρη..!!! Είπε επίσης ότι απλήρωτοι λογαριασμοί μειώθηκαν στο ποσό των 1.700.000 $.
ΤΙΣ αναφορές των επί μέρους συμβουλίων θα καλύψουμε εν καιρώ, καθ’ ότι μέχρι την επόμενη συνεδρίαση θα …πεινάσουμε από ειδήσεις..!!

Wednesday, November 16, 2011

ΜΕ το συμβούλιο την Ελλήνων φοιτητών του πανεπιστημίου του Τορόντο, συναντήθηκε σήμερα ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος. Μετά τη συζήτηση η οποία περιλάμβανε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, η συνάντηση αποθανατίστηκε με την παραπάνω φωτογραφία, με τον κ. γενικό να βρίσκεται μεταξύ των φοιτητών.
ΠΟΣΟ …Υπεύθυνοι είναι
οι «ηγέτες» μας;

ΟΤΑΝ οι σύμβουλοι της …αείμνηστης αντιπολίτευσης, ζητούσαν ενημέρωση για κοινοτικά θέματα, αυτοί σφύριζαν αδιάφορα..!! Μόλις όμως κάλεσαν συνέντευξη Τύπου για να καταγγείλουν  την άρνησή τους, άρχισαν δειλά-δειλά να αποκαλύπτουν κάποια πράγματα…..
ΟΤΑΝ πριν ένα χρόνο και κάτι, έπρεπε να υποβάλουν τα δικαιολογητικά για την επιχορήγηση των Κοινοτικών Κοινωνικών Υπηρεσιών, αυτοί …σφύριζαν αδιάφορα..!!  Αποτέλεσμα να κοπούν οι επιχορηγήσεις με αποτέλεσμα να κλείσουν οι Υπηρεσίες..! Οι δικαιολογίες πως οι υπάλληλοι δεν δούλευαν σωστά, είναι λίγο του κ@λου. Διότι όταν ένας υπάλληλος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, δεν κλείνουμε την επιχείρηση, εντάξει;
ΤΩΡΑ που ένας σύμβουλος, ο κ. Μπαμπάτσικος, ζητάει με επιστολή του κάποια στοιχεία από τα αρχεία της Κοινότητας,  για το έργο της 10ετίας, όχι μόνο σφυρίζουν αδιάφορα αλλά τον γράφους στ’ ….@ρχαία τους, όπου συνήθως ο κ. πρόεδρος γράφει ό,τι δεν τον συμφέρει….. ΟΥΤΕ έστω μια επιστολή-απάντηση που να λέει ότι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο..!! Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η συμπεριφορά, μόνον την Κοινότητα δεν εξυπηρετεί; Μήπως νομίζουν ότι όλα γίνονται ΤΥΧΑΙΑ….; Εκτός κι’ αν …συμφωνούν με τα όσα κατά καιρούς τους καταμαρτυρούν. Ότι δηλαδή μόνο η Κοινότητα δεν τους ενδιαφέρει….. Τι λες κι’ εσύ κ. γενικέ γραμματέα; Είναι έτσι;

Tuesday, November 15, 2011

Επίσκεψη του Έλληνα πρέσβη
κ. Ελευθέριου Αγγελόπουλου
στο Τορόντο

Ο πρέσβης κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος με τον πρόξενό μας κ. Δημήτρη Αζεμόπουλο κατά την βράβευσή του από την ΑΧΕΠΑ 
ΤΗΝ πόλη του Τορόντο επισκέφτηκε χτες ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος. Η επίσκεψη-αστραπή θα πρέπει να είχε σχέση με την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και τις πιθανές ανακατατάξεις που θα γίνουν στις Πρεσβείες και Προξενεία ανά τον κόσμο…. Συγχρόνως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, ότι ο κ. γενικός μας πρόξενος συνδέεται με άρρηκτη παλιά φιλία  με τον νέο υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα, έτσι ώστε η επίσκεψη του κ. πρέσβη να σχετίζεται, ίσως, με το ζήτημα αυτό..!!

Monday, November 14, 2011

Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών
Συμμετέχει ο Καναδάς
Τη συμμετοχή του Καναδά στις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερων συναλλαγών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Στίβεν Χάρπερ. «Εχουμε αποφασίσει να δηλώσουμε επίσημα την επιθυμία μας να συμμετάσχουμε» στην συνεργασία της περιοχής του Ειρηνικού (TPP), δήλωσε ο Χάρπερ στους δημοσιογράφους.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κήρυξε την επίσημη έναρξη της συνόδου κορυφής του Φόρουμ οικονομικής συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού APEC στη Χαβάη.
Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη των δολοφόνων του ομογενή μας Γιώργου Κουτρουμπή
Με αγωνία περιμένει η κοινωνία του Τορόντο, την έναρξη της δίκης των δολοφόνων του Γιώργου Κουτρουμπή που θα αρχίσει την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου στο κακουργιοδικείο του Τορόντο.
Ο Γιώργος Κουτρουμπής, 36 ετών, ήταν ένας ανερχόμενος Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας που διατηρούσε πολυτελέστατο εστιατόριο σε κεντρικό σημείο της πόλης καθώς και ακίνητα. Ένα πρωινό στις αρχές του 2009 ο Γιώργος αποχαιρέτησε τη σύζυγό του με την οποία μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχαν παντρευτεί και έφυγε για τη δουλειά του. Από τότε τα ίχνη του εξαφανίστηκαν και όσο περνούσαν οι ώρες, τόσο η αγωνία, της γυναίκας του, του πατέρα του Κώστα, της μητέρας του Ζωής και του αδερφού του Βασίλη, μεγάλωνε. Κατέφυγαν στην αστυνομία και άρχισαν να ψάχνουν για πληροφορίες σε φίλους και γνωστούς.
Η κινητοποίηση όλου του Ελληνισμού και γενικά όλου του Τορόντο ήταν συγκινητική, με καταχωρήσεις στα μέσα ενημέρωσης και με μηνύματα στο ίντερνετ. Τελικά ύστερα από 5 μέρες ο Γιώργος Κουτρουμπής βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο αυτοκίνητό του σε ένα χώρο στάθμευσης, στο Μπράμπτον. Σύμφωνα με την αστυνομία τον μετέφεραν εκεί οι αδίσταχτοι φονιάδες.
Δεν υπολόγισαν, όμως, σωστά γιατί η αστυνομία του Τορόντο και των προαστίων, ύστερα από λίγες εβδομάδες συνέλαβε τρία άτομα τα οποία και θα δικαστούν για το έγκλημα, αφού ομολόγησαν την εγκληματική τους πράξη.
Είναι σκληρό για κάθε πατέρα, μάννα, αδερφό σύζυγο να ανοίγει το θέμα αλλά τώρα είναι η ώρα της δικαιοσύνης και μπορεί ο Γιώργος να μην είναι μαζί μας είναι όμως στις καρδιές μας και πρέπει να βρουν κουράγιο οι δικοί του γιατί οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν. Κουράγιο Κώστα και Ζωή.
Συνέντευξη Τύπου της
Ομοσπονδίας του Οντάριο

Παρουσία εκπροσώπων από όλα τα ομογενειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έγινε σήμερα Κυριακή η πρώτη συνέντευξη Τύπου της νέας διοίκησης υπό τον κ. Δαλακούρα. Η ενημέρωση των δημοσιογράφων ήταν πραγματικά κατατοπιστική αφού  όλοι είχαν κάτι να ρωτήσουν και πάρα πολλοί από το συμβούλιο ενημερωμένοι και έτοιμοι να απαντήσουν. Διακρίναμε μεταξύ άλλων τον εκδότη κ. Θανάση Κουρτέση, από το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Ποιος Θανάσης», τον κ. Κώστα Πάππα, αρθρογράφο  από την «ΕΛΛΑΣ NEWS», την κ. Σέττα Πάππα, δημοσιογράφο φρηλανς, και με λίγη καθυστέρηση τον κ. Μάκη Ανδρικόπουλο από τον «Ελληνικό Τύπο».
Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζαν
ο κ. Μανιατάκος,  από το CHTO 1690 AM,
ο κ. Σκλάβος από την «Εβδομάδα» ο κ. Διαμαντόπουλος από το CHIR-FM, ο κ. Αβράμης από το “AVRAMIS TV”, ο κ. Κόντος από το “EMPHASISWORLD”, ο κ. Τριαλώνης από το «Εδώ και Τώρα», o κ. Σάρας από τις «Πατρίδες», ο εκπρόσωπος του «Περίδρομου», ο εκπρόσωπος του « ΜΑΚΕΔΝΟΝ» και ο ανταποκριτής της «Ορθόδοξης Πορείας».
ΗΤΑΝ, αν και πρώτη,  μια καλά οργανωμένη εκδήλωση και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά,  αφού στο Δ. Συμβούλιό της συμμετέχουν τρείς δημοσιογράφοι της ομογένειας….
Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες..!!


ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Μ Ε Γ Α Σ…..
Έκπληξη η παρουσία ενός
πολύπλευρου ταλέντου,
του Θεόδωρου Εμανουηλίδη και
του γιού του Ιορδάνη.
O νεαρός Ιορδάνης με τον πατέρα του Θόδωρο

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους τακτικούς θαμώνες του εστιατόριου ΜΕΓΑΣ, την περασμένη Παρασκευή. Εκτός από τους μόνιμους, γνωστούς πλέον σε όλους, Γιώργο Αζέλη και Αγγελική Σαμαρά, είχαμε την τύχη να βρεθούμε μπροστά σε έναν «γίγαντα» της Λύρας και του καλού τραγουδιού..!
ΉΤΑΝ ο Θόδωρος Εμανουηλίδης, ο οποίος ως επισκέπτης στην πόλης μας, δέχτηκε να μας προσφέρει τις μουσικές του γνώσεις. Μαζί του ο γιός του Ιορδάνης ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του μας πρόσφερε άριστες μουσικές νότες με το κλαρίνο του. Τον Ιορδάνη ίσως έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε συχνότερα μιας και θα μείνει μαζί μας για σπουδές σε πανεπιστήμιο του Τορόντο. Παρακάτω λίδες φωτογραφίες από τους παραυρεθέντες στο ΜΕΓΑΣ…..

Ο Νίκος Χριστίδης με την γυναίκα του σε ένα τσιφτετέλι με τη φωνή του ξάδελφου Θόδωρου Εμανουηλίδη.

Ο Γιάννης Χάϊτας με την γυναίκα του



Η Βασιλική Καραγιάννη με τη φίλη της Άννα Κουρούκη

Ο Νίκος ο Γιάννης και ο Σαμ. Η παρέα του Θόδωρου και Ιορδάνη Εμανουηλίδη
Ο Νίκος Τσερωτάς με την Ειρήνη Μπιρμπίλη και τον Γιώργο Αζέλη

Ο Γιώργος Αζέλης με την Τόνια, την Βούλα την Μαίρη και τον Νίκο

Ο Παντελής Σιπσάς, ο Νίκος Κωστής, ο κ. Φραγκουδάκης και ο Γιάννης Ανδριόπουλος


Ο Βασίλης Σβεντζούρης, ο Θόδωρος Κοκοράκης και ο Σπύρος Βέργος με την παρέα τους







Sunday, November 13, 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΩΡΑΙΌΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣ τιμή του γνωστού Έλληνα ομογενή γιατρού Δημήτρη Ωραιόπουλου, διοργανώθηκε η χτεσινή εκδήλωση του Ελληνικού Γηροκομείου. Η εκδήλωση στέφθηκε πραγματικά  με επιτυχία, αφού πολλοί ομογενείς έτρεξαν να παραυρεθούν και να τιμήσουν τον λαμπρό ομογενή επιστήμονα, τόσο για την προσφοράτου στην ιατρική όσο και την συμμετοχή του στα παροικιακά δρώμενα, όλα αυτάς τα χρόνια. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες…

Στη φωτογραφία διακρίνονται (καθιστοί) ο Γιατρός Ωραιόπουλος με τον ιερέα π. Ελέ και την πρεσβυτέρα, ενώ όρθιοι (από δεξιά) είναι ο κ. Γιάννης Φαναράς, η κ. Ειρήνη Κεριγλίδου, ο κ. Ξενίας, η κ. Ανδρικοπούλου, ο γ. πρόξενος Δημ. Αζεμόπουλος και ο κ. Σπύρος Ντότσικας.