Search This Blog

Friday, June 7, 2024

Άρχισαν τα έργα για το "ΔΩΡΟΘΕΙΟ" Πολιτιστικό Κέντρο.!!!

 Αγαπητέ Αντίποδα, με αφορμή τη δημοσίευση του προηγούμενου  σχολίου, παίρνω το θάρος να γράψω και κάτι ακόμα, που αφορά παροικιακό θέμα και αν επαληθευτούν οι πληροφορίες μου νομίζω ότι θα είναι κάτι σοβαρό και προς την σωστή κατεύθυνση. Πληροφορήθηκα ότι η εκκλησία της αγ. Ειρήνης ξεκίνησε να ανακατασκεύαζει το πολιτιστικό κέντρο, πίσω από τον ναό, και μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο το έργο το οποίο θα ονομαστεί "Δωροθέϊο" προς τιμή του ιδρυτή της ενορίας και μεγάλου δωριτή, ιερέα Δωρόθεου Τσέβλικου, ο οποίος πέθενε πριν από λίγα χρόνια. Αν οι πληροφορίες μου αληθεύουν, καθώς νομίζω, θα είναι πραγματικά μια θεάρεστη πράξη, για έναν ομογενή ο οποίος φαίνεται μέχρι στιγμή, ο μεγαλύτερος δωριτής της κοινότητας, μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιό του, και του ανοίκει επάξια η τιμή της αφιέρωσης αυτής του ονόματός του. Θέλω να συγχαρώ από τώρα αυτους που πήραν την απόφαση αυτή και η οποία όπως μαθαίνω είναι με την έγκρηση της Αρχιεπισκοπής. Επειδή στην παροικία του Τορόντο δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος για την αρβύλα που κυκλοφορεί, θα ήθελα από σένα ή κάποιον αναγνώστη μας να μας πει αν υπάρχει κάποια διαφορετική πληροφορία ή άποψη.  Ευχαριστώ για την φιλοξενία σου, ξανά! 

Προς ΤΙ η δημόσια συνάντηση του πρωθυπουργού, με την προεδρίνα Καρυστιανού;

 Αντίποδα, έπεσαι σε γνώση μου η πρώταση του συλλόγου των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη, και θέλω να ρωτήσω εσένα και όποιον άλλον γνωρίζει να μου μου απαντήσει σε ένα ΓΙΑΤΙ; 

Και εξηγούμε:

 "ΓΙΑΤΙ να συναντήσει ομαδικά , και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ, ΚΑΙ ως πρωθυπουργός, τους συγγενείς των θυμάτων; Πρέπει, δηλαδή, να απολογηθεί, ο ίδιος προσωπικά, και να απαντήσει για την αλητεία του  Βασίλη, του σταθμάρχη, ο οποίος ενώ γνώριζε, ΠΟΛΥ καλά, τον χειρισμό του τοπικού πίνακα ελέγχου για την πορεία των τρένων, τη συγκεκριμένη στιγμή τον αγνόησε παντελώς - ως να ΜΗΝ υπήρχε στη θέση του - ενώ τον είχε χρησιμοποιείσει πολύ πετυχημένα τις 3-4 προηγούμενες ημέρες, λες και ήταν πληρωμένος για να το κάνει; Ή, μήπως ήταν και ΔΕΝ το ομολογεί ...ακόμα;;; Πάντως, ούτε πατέρας, ούτε αδελφός και ούτε γιος του πρωθυπουργού, είναι ο κ. Βασίλης, ώστε να ΠΡΕΠΕΙ να απολογηθεί στους συγγενείς των θυμάτων... Εξ' άλλου, ΠΩΣ να αντιμετωπίσει, εκείνη την προεδρίνα τους, την χαροκαμένη μάνα, που λιώνει, σχεδόν ένα χρόνο, τώρα, μέσα στα μαύρα, με τα μπρατσάκια της -καθώς και τα στηθάκια της - πεταμένα σε κοινή θέα όλων μας, από τον πολύ πόνο μιας μάνας, η οποία, μπορεί να θέλει να ΜΗΝ σέβεται τον εαυτό της, αλλά θ άπρεπε ΣΙΓΟΥΡΑ να σεβαστεί τις χαμένες ψυχούλες των νεκρών και να παρουσιάζεται με στοιχιόδη σεμνότητα, στην Επιτροπή της Βουλής και στα ανθρωποφάγα κανάλια, τα οποία ψάχνουν για τηλεθεατές... Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό μας που ΔΕΝ θέλει να συμμετάσχει στην ξευτύλα των σοβαρά πενθούν των που ΔΕΝ ρεζιλεύονται με την αυτοπροβολή τους, όπως η κυρα προεδρίνα τους.!!! Αμα νομίζεις το ανεβάζεις και αν κάποιος μπορεί να με απαντήσει ας το κάνει!