Search This Blog

Friday, January 8, 2021

Ο …καρπός των κόπων των ιερωμένων, τους οποίους γαλουχούν τα κηρύγματά τους και οι πιστοί ανταποδίδουν.!!!

 

Φεύγοντας από τον ναό ύψωσε το μεσαίο της δάχτυλο προς τις κάμερες και τους δημοσιογράφους με το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο μάλιστα να περνά στα σπίτια των τηλεθεατών.

Και αυτό διότι τη στιγμή εκείνη ο ΣΚΑΪ μετέδιδε απευθείας ρεπορτάζ έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου για τη λειτουργία των Θεοφανίων.
(Δείτε το φωτογραφικό στιγμιότυπο.)

Αυτοί είναι οι …πιστοί χριστιανοί για τους οποίους θέλουν ανοιχτές τις εκκλησίες αρκετοι δεσποτάδες και παπάδες των ενοριών; Και ΔΕΝ ντρέπονται λίγο τα γαϊδούρια του κερατά.!

 

Thursday, January 7, 2021

«Αδερφική» επίθεση πατριάρχη Μόσχας, σε Οικουμενικό: Θεία τιμωρία για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο η μετατροπή του Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.!!!

 Αυτοί οι τσοπάνηδες …ποιμένουν το Ορθόδοξο Χριστιανικό πλήρωμα (κοπάδι) της  Εκκλησίας του Χριστού.! Κι’εμείς περιμένουμε από τον Θεό τη βοήθειά του… Διαβάστε, τώρα, ό,σοι έχετε κάποιο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό, πάρτε μια εικόνα και τα ξαναλέμε αν δείξετε ενδιαφέρον…

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ρώσος Πατριάχης δήλωσε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι τιμωρία από τον Θεό στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξαιτίας της παραχώρησης Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

 Σε προκλητικές δηλώσεις, την ημέρα μάλιστα που οι Ορθόδοξοι της Ανατολικής Ευρώπης γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, προχώρησε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Σήμερα γιορτάζουν οι Γιάννηδες: Χρόνια Πολλά σε όλους… Και αντί για δώρο, μιας και είναι πολλοι, τους …προσφέρουμε το ιστορικό του ονόματός τους καθώς και τις παροιμίες, με τις εξηγήσεις τους…


 

Σήμερα είναι τ’ Αϊγιαννιού, διότι ο Άι Γιάννης ο Πρόδρομος ή Βαπτιστής, (αυτόν γιορτάζουμε σήμερα), έχει πεντέξι μέρες δικές του στο εορτολόγιο της Εκκλησίας.!

Έτσι, η Εκκλησία γιορτάζει επίσης τον ‘Αι Γιάννη τον Πρόδρομο και στις 24 Φεβρουαρίου, 25 Μαΐου, 24 Ιουνίου, 29 Αυγούστου και 23 Σεπτεμβρίου.

Πέρα από τον Βαπτιστή όμως έχουμε κι άλλους Ιωάννηδες που άγιασαν και που έχουν κι αυτοί τη γιορτή τους, ας πούμε ο Άι Γιάννης ο Ρώσος, που γιορτάζει στις 27 Μαΐου ή ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος (ο ευαγγελιστής Ιωάννης), που γιορτάζει στις 8 Μαΐου και στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος στις 13 Νοεμβρίου, ο Ιωάννης ο

Wednesday, January 6, 2021

Ευχαριστήρια Επιστολη του προέδρου Αντωνη Αρτεμάκη, στους Αρκάδες δωρητές για την ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.


 Με την παρούσα επιστολή το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Kοινότητας Τορόντο, κι εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους φίλους ομογενείς από την Αρκαδία που με γνώμονα την προάσπιση της κοινότητας μας, συγκέντρωσαν τη γενναιόδωρη χορηγία των $9,000 για τις ανάγκες της.

 Η ευγενική προσφορά των παρακάτω φίλων αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους εμάς επιδεικνύοντας αίσθημα προσφοράς και

Sunday, January 3, 2021

Ομάδα ομογενών Αρκάδων συγκέντρωσε και παρέδωσε στον πρόεδρο της Κοινότητας, εννέα χιλιάδες δολάρια, ($ 9.000) ως μια ελάχιστη βοήθεια για τις ανάγκες του οργανισμού.


 Μια ομάδα ομογενών με καταγωγή την Αρκαδία, συγκέντρωσε και προσέφερε στο ταμείο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, το ποσό των 9.000 δολαρίων ως μια συμβολική χειρονομία βοήθειας του οργανισμού με αφορμή τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξ’ αιτίας της απαγόρευσης λειτουργίας των εκκλησιών και των άλλων προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η παράδοση της επιταγής με τα συγκεντρωθέντα χρήματα έγινε την ημέρα της πρωτοχρονιάς, μπροστά στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Οδύσσεια του κ. Μανιατάκου, παρουσία και άλλων ομογενειακών ΜΜΕ.

Θερμά συγχαρητήρια στους Αρκάδες ομογενείς και με πρώτη ευκαιρία θα σας παρουσιάσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, για την προσφορά και το ακριβές ποσό της.

Τον τρικαλινό καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, θα τιμήσει ο Δήμος Τρικκαίων.


 Την πρότασή του, να τιμήσει τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο κ. Παπαστεργίου τον χαρακτηρίζει ως «έναν από τους κορυφαίους Έλληνες της χρονιάς και σίγουρα τον κορυφαίο Τρικαλινό» για το 2020.

Μητροπολίτης Κυθήρων: Το εμβόλιο γίνεται με το προϊόν των εκτρώσεων.! Το παραλήρημα ενός ακόμα αλητήριου Δεσπότη, ύστερα από πληροφορίες Ορθόδοξων της Ιταλίας.…


  Νέο παραλήρημα του Μητροπολίτη Κυθήρων, Σεραφείμ, μετά το “θα λειτουργήσουμε 

τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν” .

 Όπως ανέφερε αυτή τη φορά στις, 27 Δεκεμβρίου, το εμβόλιο παρασκευάζεται με το προϊόν των εκτρώσεων (!) καλώντας τους πιστούς να μην το κάνουν…