Search This Blog

Saturday, October 5, 2013

ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ...ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ





Όχι ότι πρέπει να εντυπωσιαζόμαστε. Έτσι ήταν πάντα, έτσι είναι και σήμερα οι φασίστες, οι ακροδεξιοί, οι "εθνικιστές", με ελάχιστες εξαιρέσεις. Θρασύδειλοι και τζάμπα μάγκες. Κουτσαβάκια της χειρότερης κατηγορίας.Δεν πιστεύουν σε ιδεολογία, δεν έχουν ιδεολογία. Παρακρατικοί με κονέ, στις παρυφές ίσως και στα ενδότερα του κράτους, επίορκους δημόσιους λειτουργούς.

Ο φασισμός είναι το πρόσχημα που τους δινει το "διαβατήριο" στην κοινή αξιόποινη δράση, στην αυθαιρεσία, στη βία, στην κλοπή, στους εκβιασμούς, στο νταβατζηλίκι.

Βγαίνανε στα μπαλκόνια και κόμπαζαν για τα πιστεύω τους, για την πρόθεσή τους να ισοπεδώσουν την "σάπια" δημοκρατία. Για τις ξιφολόγχες που ακόνιζαν στα πεζοδρόμια, για την ετοιμότητα των ταγμάτων εφόδων τους που θα "εδειχναν" σε όλους τι εστί βερύκκοκο. Ξεδίπλωναν τις σημαίες της χούντας, Κι όλα αυτά σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, με κραυγές και απειλές, μπροστά στις κάμερες.

Και ήταν αρκετή μια προανακριτική διαδικασία για να ξεχάσουν τα πάντα. Όχι μόνο να τα ξεχάσουν αλλά και να τα καταγγείλουν. Από εδώ πάνε τα πιστεύω τους απο εκεί και η ιδεολογία τους.

Ψοφοδεείς και κακόμοιροι ομνύουν στο όνομα της κοινοβουλευτικής δράσης και της δημοκρατίας. Παρακαλάνε το "σάπιο" σύστημα. που τάχα μου ήθελαν να καταργήσουν, για έλεος.

Και τολμάνε τα θρασίμια να μιλήσουν για πολιτικές διώξεις. Τολμάνε να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους κομμουνιστές που οι φασίστες της εποχής εκτελούσαν ομαδικά και με συνοπτικές διαδικασίες επειδή είχαν το θάρρος, τη λεβεντιά, την πίστη στην ιδεολογία τους και δεν την αρνήθηκαν ουτε μπροστά στις κάννες του εκτελεστικού αποσπάσματος. Τους κομμουνιστές που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν για μια υπογραφή αποκήρυξης της ιδεολογίας τους που δεν έβαλαν.

Και κανείς στα ΜΜΕ δεν σχολιάζει το αυτονόητο, κάνουν την πάπια. Μη και τους χαλάσει η θεωρία των δύο ακρων του Φαήλου και του Αντώνη.
Αποβράσματα κάθε είδους και επαγγέλματος..
Αλέκος Στάμος

Friday, October 4, 2013

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-ΣΧΟΛΙΟ

Ένας ανώνυμος σχολιαστής μας διαμαρτυρήθηκε διότι το σχόλιό του δεν θα το διαβάσει κανένας λόγο θέσης του, το αναδημοσιεύουμε στην …πρώτη σελίδα μπας και έχει καλύτερη τύχη.!
Διαβάστε το όσοι δεν το κάνατε:

Καθόλου φιλότιμο οι μασκαράδες (πρώην και νυν); Οι τωρινοί έχουν το θράσος, ή την αναίδεια, να προσκαλέσουν τον πρόεδρο της δεκαετίας, τον μενεγάκη, στην αυριανή εκδήλωση για την ενίσχυση του ταμείου της Παιδείας της ελληνικής Κοινότητας και ο άλλος έχει επίσης την ξεδιαντροπιά να
αποδεχθεί την πρόσκληση!... (Για τον …δικαστή (γερονικολό) δεν ακούστηκε ακόμα κάτι). Ενώ δηλαδή παρακαλάμε το λαό να βοηθήσει οικονομικά την ελληνική Παιδεία των ομογενών, αυτοί μοιράζουν προσκλήσεις προς τα δω και προς ταεκεί, για να είναι αρεστοί στις ...αρχές.! Θεωρούν δηλ. Ότι ο βουλευτής
μενεγάκης είναι ...αρχή αντί το υποκοριστικό της.! Πιστεύει ο φουκαράς ή κάνει πως πιστεύει, ότι ο ελληνισμός ξέχασε το ξέσκισμα που έκανε στην Κοινότητα η οποία ακόμα και τα σχολεία της δεν μπορεί να διατηρήσει
ανοιχτά, εξαιτίας των χρεών που της ...συσσώρευσαν οι μενεγογερονικολάδες!...
Υπάρχει βέβαια και η πληροφορία ότι η «πρόσκληση» εκμαιεύτηκε μέσω κάποιου υπουργού ο οποίος του έκανε τη χάρη να τον πάρει μαζί του, μπας και καταφέρει να …συμβιβαστεί με την Κοινότητα και τους ανθρώπους της, ώστε να δείξει μούρη στον μεγάλο της παράταξης ! Γελοία πράματα δηλαδή…

Ας μη ξεχνάμε, όμως, ότι μπορεί τα γιαουρτάκια και τα αυγά να ακρίβαιναν, αλλά οι ώριμες, έτοιμες για σάλτσα, ντόπιες τομάτες είναι ακόμα φτηνές...

ΤΟΝ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ !...


Υπό τύπου αστείου η μπηχτή του Μάρτιν Σουλτς στον Α. Τσίπρα, χθες, στις Βρυξέλλες, η οποία, όμως, είχε πολύ φαρμάκι και πολλά υπονοούμενα. Χαριτολογώντας, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, είπε ότι είναι και οι δυο πολιτικοί της Αριστεράς, αλλά ενδεχομένως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι κάπως πιο Αριστερός» αλλά... αυτό «διορθώνεται».

Οι μεταμορφώσεις του Τσίπρα, που είναι συνυφασμένες με την αναζήτηση του κατάλληλου «κοστουμιού», για την εξουσία, έχουν γίνει, παντού, αντιληπτές και έχουν αρχίσει και χλευάζονται.

Τα πολιτικά, κι όχι μόνο, αδιέξοδα του κομματικού αυτού μορφώματος, όλο και εμφανίζονται, όλο και εντείνονται, ξεσκεπάζοντας τη σαθρή απόπειρα οικειοποίησης του χώρου της κεντροαριστεράς από ένα συνοθύλευμα φορέων διαφορετικών ιδεών, απόψεων και θέσεων.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ 

Πώς λέγεται αυτό, Βαγγέλη μου; 
Κ Α Τ ΑΝ Τ Ι Α....

Πώς λέγεται αυτό που ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου -επί των ημερών του οποίου νομοθετήθηκε το Δι@ύγεια, ένα πρόγραμμα παγκόσμια καινοτόμο υπέρ της διαφάνειας και βάλλεται σήμερα από τη ΝΔ- αναγκάζεται να συντάξει και να δημοσιοποιήσει προσωπική ανακοίνωση υπέρ της στήριξης και επέκτασης της Δι@ύγειας, καθώς η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, πέρα από λιτή, αργοπορημένη και περιεκτική είναι και ανεπαρκής;

Κατάντια λέγεται, Βαγγέλη μου, κατάντια!

Thursday, October 3, 2013

ΞΕΝΗ ΑΝΑ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Η μεγάλη των Λαμόγιων Σχολή


POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS

Αγαπητοί μου φίλοι και εχθροί αναγνώστες, καλή σας ημέρα. Σήμερα, θα σας παρακαλέσω πολύ, αφάνταστα πολύ, να διαβάσετε αυτά που θα αφηγηθώ, δύο και τρεις φορές ίσως, και να βγάλετε πλέον τα δικά σας συμπεράσματα, καθ' ένας σας με το χέρι στην καρδιά, εντελώς ανεπηρέαστοι και δίκαια πάνω απ' όλα.

Έχετε γίνει μάρτυρες όλοι σας, σε ένα φαινόμενο που συμβαίνει στην παροικία του Τορόντο, εδώ και δύο περίπου χρόνια. Ένα φαινόμενο σήψης, παρακμής και δυσωδίας.
Το φαινόμενο αυτό, στην Ελλάδα πίσω, είναι πολύ γνωστό και διαδεδομένο ανάμεσα σε κάποιους ΜΜΕδες, χρόνια τώρα. Δεκαετίες ολάκερες.

Εδώ έγινε εισαγωγή χωρίς να το πάρει κανένας μυρουδιά, από έναν που ήταν στην Ελλάδα, "τρίφτηκε" αρκετά κοντά σε εκβιαστές και απατεώνες, έμαθε μερικά κόλπα, και ήρθε να τα εφαρμόσει εδώ, σε παρθένο έδαφος.

Γιατί, βλέπετε, οι της Ελλάδος "βρώμικοι", είναι αετοί στο είδος, δεν πιάνονται κορόιδα, ούτε αφήνουν τον οποιονδήποτε να τους πάρει το ψωμί, Τον εξαφανίζουν. Θυμηθείτε για παράδειγμα τον Σωκράτη Γκιόλια του "Troktiko" και τόσους ακόμη "ενοχλητικούς".

Το σύστημα λειτουργεί άψογα, και η μέθοδος είναι η εξής:
1. Αποκτάς κάποιο μέσο Μαζικής Εξαπάτησης (ιστοσελίδα, εφημερίδα, κανάλι, περιοδικό, ραδιοφωνική εκπομπή κ.λ.π.)
2. Γνωρίζεσαι με ένα δύο "πολύ ισχυρά" πρόσωπα, που έχουν τη δύναμη να επιβάλουν σε άλλους αποφάσεις, να αλλάξουν καταστάσεις, και εν γένει με μεγάλη επιρροή.
Αυτά τα άτομα, θα σε φέρουν σε επαφή με άλλους "ομοίους", εκείνοι στη συνέχεια με άλλους, και σε λίγο διάστημα θα έχεις κάνει έναν κύκλο "ομοίων" γύρω σου, που θα σου δίνει το συναίσθημα της ασφάλειας. Πως μπορείς να κάνεις ότι σου γουστάρει, χωρίς κανένας να μπορεί να σου πει κουβέντα. Την βλέπεις "Νταβατζής".
3. Γνωρίζεσαι κατόπιν με ένα, δύο η και περισσότερα (όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο) κουτά άτομα, που ψοφάνε για προβολή, τα τάζεις λαγούς και πράσινα άλογα, τα κάνεις να πιστέψουν πως θα έχουν την εύνοια η κάποια κέρδη, και τα απομυζείς.
4. Γνωρίζεσαι μετά (πολύ σημαντικό αυτό) με κάποια άτομα "αμφιβόλου ηθικής", τα οποία σου παρέχουν "σημαντικές" πληροφορίες εκ του ασφαλούς. Και εδώ αρχίζει πλέον το χοντρό παιχνίδι. Τις πληροφορίες αυτές, τις χρησιμοποιείς για εκβιασμό ανθρώπων, καταστάσεων, και προσέχεις πάντοτε τα άτομα που εκβιάζεις έμμεσα η άμεσα, να είναι άτομα κύρους, με κάποια θέση, η να επηρεάζουν direct τα ίδια με τη σειρά τους κάποια τέτοια άτομα. Με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια όπως λέει και ο λαός.
5. Στο τέλος, αποκτάς και 1-2-3 μπράβους/εκτελεστές. Αυτοί αναλαμβάνουν το βρώμικο έργο, να "βουλώσουν" η να "τρομοκρατήσουν" τον ενοχλητικό, που δεν υπακούει, η που γίνεται εμπόδιο στα όποια βρώμικα σχέδια.
Έχεις γίνει πλέον ο φόβος και ο τρόμος όλων.

Το εν λόγω άτομο αγαπητοί μου, στα εδώ και περίπου δύο χρόνια που ξαναεμφανίστηκε, έκανε ακριβώς όλα όσα έγραψα πιο πάνω, κι ακόμη περισσότερα.
Φρόντισε να κλείσει με εκβιασμούς και εκφοβισμούς κάποια στόματα που τον "γνώριζαν" καλά από τα παλιά, και "θυμόντουσαν" πολύ καλά το ποιόν και τη βρώμα που αναδίδει.
Τρομοκράτησε μέσω του τύπου ανθρώπους που τους έφαγε μεγάλα χρηματικά ποσά, σε σημείο να μην τολμάνε ούτε να τον καταγγείλουν ως απατεώνα, παρά να αρκούνται να λένε τον πόνο τους σε κάποιους φίλους.
Εκβίασε γυναίκες και άντρες, γνωρίζοντας μυστικά τους, η για δήθεν μυστικά που άλλοι φαντάστηκαν και του ξεφούρνισαν, με σκοπό να τους φιμώσει η να κάνει του χεριού του.
Και η λίστα της βρωμιάς, δεν έχει τέλος..

Και τώρα αγαπητέ αναγνώστη, αγαπητή αναγνώστρια, είτε με συμπαθείς είτε όχι,
πες μου σε παρακαλώ, μετά από πολλή σκέψη, και με το χέρι στην καρδιά, κοιτώντας καλά γύρω σου..
ΛΕΩ ΑΡΑΓΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ; Η μήπως γράφω μεγάλες αλήθειες;
Τον είδες πουθενά τον νταβατζή μέσα στα γραφόμενά μου; Τον εκβιαστή μήπως; Το λαμόγιο; Τον βρώμικο; Τον συκοφάντη; Τον είδες;;
Αν τον είδες, δείξ' τον με το δάχτυλο χωρίς να τρέμεις..
Αν όμως.. δεν τον είδες, τότε δεν μπορεί κανένας να σε βοηθήσει.
Απέκτησες τον νταβατζή που σου άξιζε..
Λυπάμαι.. μα δεν σε λυπάμαι!
TGB





O Μητσοτάκης παίρνει πίσω τη διάταξη που ουσιαστικά καταργούσε τη Διαύγεια

Πλήγμα κατά της διαφάνειας και της ανοιχτής διακυβέρνησης έφερνε ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάσει της οποίας, επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε συντάκτη μίας διοικητικής πράξης, το εάν αυτή θα αναρτηθεί στην «Διαύγεια» ή όχι, προκειμένου να αποκτήσει νομική ισχύ.

Πριν από λίγο, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αναδιατύπωση της ρύθμισης μετά τον σάλο που προκλήθηκε στο Διαδίκτυο.

Aντέδρασε έντονα το ΠΑΣΟΚ

Ο υπεύθυνος του τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, ανήρτησε στο Διαδίκτυο την έντονη αντίθεση του κόμματος στη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

«Όποιος πάει να διαλύσει τη Διαύγεια επαναφέρει τη φαυλότητα και την ανομία. Αυτό δεν θα γίνει. Πλήρης εφαρμογή της Διαύγειας παντού».

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.!!!
Δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε, αλλά να η επιβεβαίωση!

Με την τροποποίηση στο άρθρο 20 παρ. 4. Η παρ. 2 άρθρου 4 Ν. 3861/2010 αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Με εξαίρεση τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου, οι λοιπές πράξεις του άρθρου 2 ισχύουν από την ανάρτηση τους στο Διαδίκτυο κατά τα οριζόμενα στον παρόντα νόμο, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά σε ειδικές διατάξεις ή στις ίδιες τις πράξεις».

Ουσιαστικά λοιπόν, με την τροπολογία αυτή ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αφού παρέχεται η δυνατότητα στην εκδούσα αρχή της απόφασης να αυτοεξαιρείται από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Και από όσο είδαμε υπήρξε διαβούλευση -για να τηρούμε και το τυπικό- μιας μέρας...
Και μετά μιλούν για μεταρρυθμίσεις; Αυτοί που γκρεμίζουν όλα όσα με επίπονες προσπάθειες και κόπο κατάφερε να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου; Αυτή θα είναι η Νέα Ελλάδα του Σαμαρά; Κι ο αντιπρόεδρός του συμφωνεί με αυτή την...επιστροφή στο παρελθόν

Προφυλακίστηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος...

Την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, στον οποίο αποδίδεται από το πόρισμα του εισαγγελέα η ιδιότητα του αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισαν οι ανακριτές και οι εισαγγελείς, μετά την πολύωρη κατάθεση του.

Έτσι, η Χρυσή Αυγή διαθέτει πλέον δυο προφυλακισμένους βουλευτές και πιθανότατα θα χρειαστεί να αναζητήσει ένα νέο πρόεδρο για την κοινοβουλευτική της ομάδα.
Κάπως έτσι, καταρρέουν οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί των μελών της Χρυσής Αυγής περί «αθώωσης» του κι αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για το σκεπτικό της μη προφυλάκισης των Κασιδιάρη, Μίχου και Παναγιώταρου.

Tuesday, October 1, 2013

Διαλύουν ό, τι δεν πρόλαβε ο Μενεγάκης;


Βάλθηκαν να διαλύσουν ό,τι απέμεινε όρθιο από την …λαίλαπα της δεκαετίας Μενεγάκη – Γερονικολού; Κάτι τέτοιο κουβεντιάζεται σε διάφορα ελληνικά στέκια και οι πρώτες ενδείξεις αποδεικνύουν μάλλον του λόγου το αληθές… Όμως για να είμαστε σίγουροι θα περιμένουμε για λίγο  τις εξελίξεις και ίσως μια κάποια θέση από τον Αντώνη, τον Νίκωνα ή έστω  τον Ερμή. Για να δούμε; Θα μας προλάβουν ή θα τους ...προλάβουμε με τα γεγονότα;  «Ουδέν κρυφό …από τον Ήλιο» που λέει κι’ ο …μεγολοδημοσιογράφος των 45 και βάλε…  Το λόγο έχει η τριανδρία, χωρίς το Χ αυτή τη φορά.!!!


ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Χ. Α. ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !



Για τα κακοποιά στοιχεία του ναζιστικού μορφώματος, που κλήθηκαν, μετά την κρίση, από τα «αφεντικά» τους, ν΄ αναλάβουν, εκτός από τη δουλειά των «μπράβων» και πολιτική δράση, δεν έχω να πω πολλά. Αναμενόμενο το αντίτιμο. Όπως θάλεγε κι ο φίλος μου ο αναρχοκομμούνας, «το σύστημα δεν τους άντεξε, επειδή κάποια στιγμή, θεωρήθηκε, πως θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά, παρά καλό !».


Όλα κι όλα : οι καθεαυτού «συστηματικοί» πολιτικοί, πέρασαν ένα δύσκολο τρίχρονο, με φτυσίματα και προπηλακισμούς, τώρα όμως συνέρχονται και μπορούν να επιτελέσουν, καλύτερα και αποτελεσματικότερα, το έργο τους, δηλαδή, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αφεντικών τους.
Οι «μπράβοι» που κλήθηκαν να κάνουν τον πολιτικό, θα ξαναγυρίσουν στην κύρια απασχόλησή τους, ενώ μερικοί απ΄ αυτούς, ίσως, κάτσουν και για λίγο στη ψειρού, για …φροντιστήριο !
Αυτά., όμως, είναι τα εμφανή και τα απασχολούντα, κατ΄ αποκλειστικότητα τα ΜΜΕ των αφεντικών. Τα άλλα, που επιχειρείται να κρυφτούν πίσω τους, ούτε αναφέρονται, ούτε καταγγέλλονται, ούτε αναμεταδίδονται. 
Οι πολύωρες παρουσιάσεις του Μιχαλολιάκου και των Κασιδιάρηδων, είναι μια καλή διαδικασία – πρόφαση, για να κουκουλωθεί η σκληρή και ταυτόχρονα αισχρή παραβίαση της πολυδιαφημιζόμενης «κόκκινης γραμμής» του Βενιζέλου και του Σαμαρά, περί μη λήψης άλλων μέτρων λιτότητας, περί μη άλλης μείωσης των μισθών και των συντάξεων και περί μη αύξησης, παραπέρα, της φορολογίας των νοικοκυριών.

Όποιος διαβάσει το νέο Νόμο για τη φορολόγηση των ακινήτων, θα αντιληφθεί πολλά και θα φρίξει. Όπως έγραψε ένας σχολιογράφος σε ενημερωτικό site, κάτω από το άρθρο που παρουσίαζε το νομοσχέδιο,«σατανικότερο μυαλό απ΄ αυτό που συνέλαβε την ιδέα αυτής της φορολογίας, δε θα γεννήσει η φύση…» !
Ο χοντροβενιζέλος επειδή εφηύρε το χαράτσι, έμεινε στην ιστορία, ως ο «διαρρήκτης» της ακίνητης περιουσίας. Τώρα, μπροστά στη νέα φορολόγηση το χαράτσι μοιάζει «κλοπή» και ο νέος φόρος επί οικιών, οικοπέδων, χωραφιών, αγροτεμαχίων, ακόμα και των ακάλυπτων χώρων των σπιτιών μας, έχει τα χαρακτηριστικά της «ληστείας» ! 
Οι αναλυτές βρίσκουν το τελικό σχέδιο που κατατέθηκε, πιο σκληρό και πιο φορομπηχτικό από το αρχικό, που είχε κυκλοφορήσει και το οποίο ο Βενιζέλαρος και το ΠΑΣΟΚ του, είχαν διακηρύξει πως ανέλαβαν να το μετριάσουν. Να, το αποτέλεσμα, έγινε σκληρότερο ! 
Η κατάθεση του παραπάνω Νόμου παραβιάζει βάναυσα και ασύστολα τις διακηρύξεις των κυβερνητικών, για «όχι άλλα μέτρα», όπως , επίσης παραβιάζει και τους αφορισμούς των βουλευτών, για «μη ψήφιση άλλων περιοριστικών μέτρων». 
Οι Σαμαροβενιζέλοι έγραψαν στα τέτοια τους τις υποσχέσεις τους και φέρνουν το σφαγιαστικό Νόμο, για ψήφιση. Οι βουλευτές τι θα κάνουν ; Θα τιμήσουν, επιτέλους, το λόγο και τις δεσμεύσεις τους ή θα βαδίσουν και πάλι, την «πεπατημένη της κότας», κρυπτόμενοι πίσω από τη φιέστα της δίωξης των ναζιστών ?...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ 

Ο 10λογος του «δημοκράτη» που είναι φασίστας και δεν το ξέρει …και ένα υστερόγραφο



1. Κάνοντας αστειάκια και ειρωνικά σχόλια όχι για όσα λέει, αλλά για την εμφάνιση της κόρης του Μιχαλολιάκου αποδεικνύεις ότι έχεις τα ίδια μυαλά με αυτήν

2. Φωνάζοντας στην αντιφασιστική κατά της βίας διαδήλωση «ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες τους κρεμά» και «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» αν δεν το έχεις καταλάβει παρουσιάζεις ίδιο σουρεάλ θέαμα με αυτό που παρουσιάζει ο Μιχαλολιάκος όταν μιλάει κατά της «κατοχικής κυβέρνησης» χαιρετώντας ναζιστικά

3. Φωνάζοντας στη διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σύνθημα «Κυριάκο Μητσοτάκη κάνε ένα καλό, άνοιξ’ το παράθυρο και πέσε στον γκρεμό» δεν είσαι ο δημοκράτης πολίτης που υποψιάζεσαι

4. Όταν πετάς γιαούρτι στον Πεταλωτή και στέλνεις στο νοσοκομείο τον Κωστή Χατζηδάκη είσαι το ίδιο φασίστας με τον Χρυσαυγίτη που κυνηγάει και μαχαιρώνει μετανάστες. Στον έναν δεν αρέσει η φυλή του άλλου, σε σένα δεν αρέσει η ιδιότητα του άλλου

5. Όταν καις ζωντανούς τους εργαζόμενους της Marfin επειδή «δούλευαν ενώ είχε κηρυχθεί απεργία» είσαι το ίδιο εγκληματίας, άρρωστος, φασίστας με αυτόν που δολοφονεί τον Παύλο Φύσσα

6. Αν ανέχεσαι, προκαλείς, πυροδοτείς πράξεις κόκκινης βίας να περιμένεις την ίδια ένταση στην μαύρη

7. Όταν καλείς να λιντσάρουν τον Πάχτα υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να λιντσάρουν κι εσένα. -Αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη-

8. Όταν λες «βία είναι τα μνημόνια» να περιμένεις έκρηξη της πραγματικής βίας.

9. Αν πιστεύεις ότι η δική σου βία είναι δικαιολογημένη γιατί είναι «δίκαιη οργή», να θυμάσαι ότι το ίδιο πιστεύει και ο χρυσαυγίτης για τη δική του βία

10. Όταν κάνεις κοροϊδευτικά σχολιάκια για τα κιλά του Πάγκαλου και τον τόνο της φωνής του Άδωνι Γεωργιάδη τα σχόλια αυτά, αν σου διαφεύγει, είναι ρατσιστικά.

ΥΓ: Είναι κωμικό να λες την Μέρκελ ναζί όταν εκείνη ζει σε μία χώρα που το ναζιστικό κόμμα είναι εκτός νόμου κι εσύ σε μία άλλη, που οι πολίτες δίνουν στις δημοσκοπήσεις στη Χ.Α (μετά από όλα όσα έχουν γίνει) 6,8% και εξακολουθούν να τη βγάζουν τρίτο κόμμα μετά τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

athensvoice.gr

Monday, September 30, 2013

ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συνάντηση Σαμαρά - Νετανιάχου
 ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ



Το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελλάδας και του Ισραήλ



Την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013 θα συγκληθεί στα Ιεροσόλυμα το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελλάδας και του Ισραήλ, υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών, κ. Α. Σαμαρά και B. Νετανιάχου.

Παράλληλα, θα συγκληθεί Ελληνο-Ισραηλινό Επιχειρηματικό Φόρουμ, με συμμετοχή επιχειρήσεων από τις δύο χώρες, για τη διερεύνηση κοινών πεδίων συνεργασίας

Σ.Α. Πώς ...κατάφερε να πετύχει τέτοιες συνεργασίες σε περίοδο ενός μόλις έτους, μας είναι αδιανόητο. Αλλά για έναν ...μεγάλο ηγέτΗ τίποτα δεν είναι δύσκολο.!


Ο Άκης είναι ελεύθερος και οι «πατριώτες» μέσα.!!!
Μόλις πριν από μια μέρα κυκλοφόρησε η είδηση-σοκ πραγματικό: «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 150.000 ευρώ!». Η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου, όπως ήταν αναμενόμενο...

Κι όμως ο Άκης Τσοχατζόπουλος αφέθηκε ελεύθερος, αλλά πριν από ...δύο χρόνια.! Άγνωστο ιστολόγιο πήρε την είδηση του 2010 και την επικαιροποίησε λιγάκι. Και πώς να μην πιστεύεις στις θεωρίες συνωμοσίας όταν η είδηση «μαϊμού» συνέπεσε με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής; Και σα να μη έφτανε αυτό την επόμενη ημέρα πέντε βουλευτές του κόμματος οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Έτσι δεκάδες συμπαθούντες της Άκρας Δεξιάς πείστηκαν πως ο Άκης είναι «έξω» προφανώς στην ταράτσα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και οι «οι πατριώτες μέσα».

ΑΦΙΠΠΕΥΣΑΤΕ !....

Yπάρχουν φορές που οι προκλήσεις απαντώνται. Eνίοτε μάλιστα γίνονται δεκτές και οι επιθυμίες. Aυτό είναι το ρίσκο για όλους όσοι ρίχνουν το γάντι εκ του ασφαλούς. Όπερ και συνέβη με τον ερίτιμο κύριο Nίκο Mιχαλολιάκο. Oι εκκλήσεις του για επιβολή του «Nόμου και της Tάξης» εισακούστηκαν. Λαγός τη φτέρη έσειε...

H Xρυσή Aυγή εξέλαβε ως νεκρή την κοιμώμενη Δημοκρατία. Kαι την αφύπνισε. Δυστυχώς, για την ανοχή όλων μας, με αίμα. Στριμωγμένη στα σκοινιά του Συνταγματικού ριγκ η οργάνωσή του επιχειρεί τον τελευταίο(;) αντιπερισπασμό. Tη δημιουργία συνθηκών πολιτικής αποσταθεροποίησης με τεχνητή πρόκληση εκλογών. Στην πιο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα. Tην ώρα που βρέθηκε μετά βασάνων, κόπων και θυσιών σε ένα σημείο ασταθούς ισορροπίας και παλεύει να στεριώσει.

Η ανησυχια, ωστόσο, δεν πηγάζει από τον εκβιασμό του κ. Mιχαλολιάκου. O φόβος, είναι, μήπως και εισακουσθεί... Aτυχώς «θερμοκέφαλοι» υπάρχουν και εις τας καλυτέρας των οικογενειών. Θερμοκέφαλοι και φαντασμένοι. Eκείνοι που φαντασιώνονται εαυτούς στρατηγούς και αναλώνονται σε επικίνδυνους τακτικισμούς, δρέποντας εφήμερες δάφνες σε λάθος μάχες. Kαι σε λάθος πεδία μαχών. Συγχέουν θεσμικούς ρόλους με κομματικές προτεραιότητες και αντί της κοινωνικής και εθνικής καταξίωσης ενδίδουν στον πειρασμό των κολακειών της μικροκομματικής καμαρίλας.

Eίναι όλοι αυτοί που φιλοδοξούν να πείσουν τον πρωθυπουργό ότι η Xρυσή Aυγή είναι η «ευκαιρία του». Eυκαιρία για εθνικές εκλογές στο όνομα αντιμετώπισης του φασιστικού κινδύνου. Eίναι οι ίδιοι που μέχρι χθες αγνοούσαν ή και κρυφοφλέρταραν μαζί του.

Nιώθουμε την ανάγκη να επισημάνουμε το προφανές. Διότι αυτό, η «ασημαντότητα του αυτονόητου», στοίχισε και στοιχίζει σημαντικά στην Eλληνική Δημοκρατία. Kαι αυτονόητο είναι πως συνιστά εθνική καταστροφή στην παρούσα συγκυρία το παιχνίδι με τις εθνικές εκλογές. Kαι ευτελισμό προφανέστατα η συμμόρφωση με την υπόδειξη του Mιχαλολιάκου.

Eξάλλου, για να καθησυχάσουμε και τους κομματικούς στρατηγούς, δεν βλέπουν πως αθροίζουν δημοσκοπικές δυνάμεις από την ώρα που η Πολιτεία ανάλαβε να υπερασπιστεί τον εαυτό της ; Tέτοια τύφλωση, πια ;

Y.Γ. Tο «λαγός τη φτέρη έσειε» δεν κάνει διακρίσεις. Iσχύει για όλους ανεξαιρέτως. Πρωτίστως για εκείνους που ιππεύουν το άλογο της οίησης. Aφιππεύσατε, λοιπόν. Αν πάλι, όχι, γνωστή σε όλους η συνέχεια της παροιμίας.... «Kακό της κεφαλής σας».

Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης

Sunday, September 29, 2013

Iστορική δικαίωση για Παπανδρέου 
από τον "σκληρό" Σόιμπλε...

Η ροή των καταιγιστικών γεγονότων με την σύλληψη των χρυσαυγιτών και τις σοβαρότατες κατηγορίες εναντίον τους, παραγκώνισαν την είδηση που έρχεται από τη Γερμανία.
Συγκεκριμένα το περιοδικό Der Spiegel δημοσίευσε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπου αναφέρει ότι στην αρχή της ελληνικής κρίσης δημοσίου χρέους, το 2010, η γερμανική κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Στη συνέντευξη ο Σόιμπλε μιλά για το τεράστιο χάσμα μεταξύ οικονομικών θεωριών και πολιτικής πραγματικότητας, το οποίο καλείται να γεφυρώσει με επιτυχία σε ολόκληρη τη διάρκεια της κρίσης.

Ένα βασικό δίλημμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Σόιμπλε ήταν αν η Ελλάδα θα έπρεπε να εξωθηθεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη το 2010. «Το ενδεχόμενο είχε συζητηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, αν και αυτές οι συζητήσεις ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκαν. Τα στοιχεία ήταν ξεκάθαρα και γελοιοποιούσαν τα κριτήρια (της Συνθήκης) του Μάαστριχτ», υποστηρίζουν οι δημοσιογράφοι του Spiegel.
Αυτό που τελικά απέτρεψε την γερμανική κυβέρνηση από το να σπρώξει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης όπως αποκάλυψε ο Σόιμπλε ήταν ένα τηλεφώνημα: «Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον (πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ) Τίμοθι Γκάιτνερ και μου λέει: Το ξέρεις ότι δεν θα είχαμε πάρει την απόφαση ν’ αφήσουμε τη Lehman Brothers να χρεοκοπήσει αν μας είχαν ρωτήσει 24 ώρες αργότερα, δεν το ξέρεις;».
Ο Σόιμπλε ανασηκώνει τους ώμους και σωπαίνει. Πιάνει το κεφάλι του με τα χέρια του και ρωτάει: Τι κάνεις, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση; Ποια είναι η σωστή απόφαση; Ποια δεν είναι; Τι είναι αυτό που θα σου σκάσει στα μούτρα αύριο;

Ένας ένας οι πρωταγωνιστές των γεγονότων ανοίγουν το στόμα τους και μιλούν. Ο Σόιμπλε, "ο σκληρός" της πολιτικής της λιτότητας αποκαλύπτει λοιπόν, ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, ο εύκολος δρόμος για την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου....
Οι εραστές της χρεοκοπίας ίσως πρέπει να αναλογιστούν τα λόγια του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, για τα ολέθρια αποτελέσματα που θα είχε για την ελληνική κοινωνία αυτή η επιλογή.
Αυτό ΠΕΤΥΧΕ να ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ο Παπανδρέου.... Η ιστορία τον αποκαθιστά, όπως ήταν αναμενόμενο. Οι επικριτές του, που κάποιοι εξ αυτών λειτούργησαν ως κυνηγοί κεφαλών στο εσωτερικό, θα παραδεχθούν ποτέ ότι το αντιπολιτευτικό τους μένος στηριζόταν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ή ότι απλά είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την αναρρίχηση στην εξουσία χωρίς σχέδιο;
Κάποια στιγμή θα ανοίξει η συζήτηση για το ποιοι ΔΕΝ ήθελαν να επιτύχει η κυβέρνηση Παπανδρέου;

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΩΝ !...

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά. Από την αίσθηση της παντοδυναμίας και τη σιγουριά του ακαταδίωκτου, που τους μεθούσαν και τους τρόχιζαν τα μαχαίρια, στο φόβο πως ό,τι ισχύει για όλους, πιθανόν να ισχύσει και γι’ αυτούς. Και λέω πιθανόν, γιατί, όταν θα καταλαγιάσει η οργή του κόσμου για τους μαχαιροβγάλτες, η οποία προς το παρόν καθοδηγεί την πολιτεία, όλο και κάποια παραθυράκια θα ανοιχτούν· όλο και κάποιοι θα βρεθούν προστατευόμενοι, σαν «χρήσιμοι». Η Ιστορία (που, όπως μάλλον σωστά έχει ειπωθεί, το μόνο που μας διδάσκει είναι ότι τίποτα δεν