Search This Blog

Saturday, September 19, 2015

Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;;;





Όπου υπάρχει καπνός, εκεί υπάρχει και φωτιά!!!!! Αυτό είναι βέβαιο. Κι επειδή τον τελευταίο καιρό ακούγεται όλο και πιο έντονα και ΔΕΝ διαψεύδεται, διάβασα λοιπόν [στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ τουΛιβάνη, που ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές] ότι ο Λαλιώτης ετοιμάζει το "προξενιό" της Φώφης με τον Τσίπρα!!! Γνωστό επίσης είναι τοις πάσι ότι ο Λαλιώτης πάντοτε υποστήριζε ότι «χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει η κεντροαριστερά!!!!Δηλαδή, εντελώς κουφά πράγματα και τούτο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν έχουν σχέση με την κεντροαριστερά, αφού οι σταλινικές καταβολές τους δεν τους επιτρέπουν ν' ανοίξουν το μυαλό τους και να πολιτευτούν σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών.
Εξάλλου, οι προϋποθέσεις που βάζει ο Τσίπρας για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι ανόητες. Είναι φανερό ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κηδεμονεύσει την πολιτική ζωή του τόπου και να διαλύσει τη χώρα. Δεν είναι υπερβολή αυτό, ότι δηλαδή θέλει να διαλύσει τη χώρα, διότι αποδείχτηκε ότι μέσα σε εφτά μήνες προξένησε μέγα κακό που σε ένταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Επιπροσθέτως, η ανικανότητά του να κυβερνήσει, η απειρία του και το μίσος που τρέφει εναντίον όλων των πολιτικών παρατάξεων, όπως επίσης και εναντίον των Ευρωπαίων ηγετών και αυτής της ίδιας της ευρωπαϊκής οικογένειας, δεν του επιτρέπουν να έχει

Tuesday, September 15, 2015

Ελευθερία (Ρούλα) Μουρατίδου

Την Παρασκευή η νεκρώσιμος ακολουθία της Ελευθερίας (Ρούλας) Μουρατίδου

Στις 10:00 το πρωί, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου 



Την Παρασκευή, (18/ Σεπ/ 2015) στις 10:00 το πρωί, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία της εκλιπούσης ομογενούς μας Ελευθερίας Μουρατίδου, ενώ την Πέμπτη, στις 2-5 και 6-9 το απόγευμα η σορός της θα τεθεί για επίσκεψη και προσκύνημα, στο Heritage funeral Home.
Η οικογένεια παρακαλεί συγγενείς και φίλους όπως αντί για λουλούδια, προσφέρουν τη δωρεά τους στην Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο, την οποία τόσο αγαπούσε η ίδια και όλη η οικογένεια.
Η αείμνηστη Ρούλα γεννήθηκε το 1944, παντρεύτηκε με τον Μιχάλη το 1964, ενώ δύο χρόνια αργότερα (1966), μετανάστευσαν στο Τορόντο, όπου εργάστηκαν και δημιούργησαν την οικογένεια τους.
Ας είναι αιωνία η μνήμη της και ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

Έφυγε από τη ζωή η Ρούλα Μουρατίδου

Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή η γνωστή ομογενής μας Ρούλα (Ελευθερία) Μουρατίδου, αγαπημένη σύζυγος και αχώριστη σύντροφος του Μιχάλη Μουρατίδη.
Η Ρούλα άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα το πρωί, σε Νοσοκομείο του Τορόντο όπου νοσηλεύονταν τους τελευταίους δυο περίπου μήνες, χτυπημένη από ένα σπάνιο είδους ιού, ο οποίος και "κέρδισε" τελικά την άνιση μάχη με τη ζωή της. 
Η απελθούσα ήταν από τους ιδρυτές του Πολιτιστικού Συλλόγου "Βεργίνα" ο οποίος διοργάνωσε και πρόσφερε τις περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην παροικία μας, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια ήταν η πρόεδρος του.
Από τη  θέση ετούτη μια μικρή συμπαράσταση στον αχώριστο σύντροφο της ζωής της Μιχάλη, στα παιδιά τους και τα εγγονάκια τους, με την ευχή μας να ζήσουν να τη θυμούνται, ενώ στην ίδια ευχόμαστε ο Θεός να την κατατάξει μεταξύ των εκλεκτών Του.


Προς σεβασμιότατο μητροπολίτη

Λάβαμε προ ημερών ένα σχόλιο ενός αναγνώστη μας, προφανώς, το οποίο απευθύνει στον μητροπολίτη Σωτήριο και το οποίο σχετίζεται με τις δυο τελευταίες επιστολές του προς την Κοινότητα και τους ιερείς των εκκλησιών της. Επειδή το σχόλιο είναι μακροσκελές και σχετικά καθυστερημένο, θεωρήσαμε σκόπιμο να το μεταφέρουμε ως κύριο θέμα ώστε να διαβαστεί από τους περισσότερους των επισκεπτών μας...

27 Αυγούστου, 2015

Προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη μας,

Χρόνια Πολλά σου Δέσποτα, ημέρα Σωτηρίας, χαράς, γιορτή, προσκύνηση πιστών της Εκκλησίας και ευχές η Μεταμόρφωση να γίνει της ουσίας.
Ευχές στον Αρχι-Τσέλιγκα, 40 τόσα χρόνια που οδηγεί το ποίμνιο με καύσωνες, με χιόνια χιλιάδες

Monday, September 14, 2015

Αναδημοσίευση από "ΜΑΚΕΔΝΟ"


Ο πάντα καλά ενημερωμένος "Μακεδνος", μας επιφύλαξε μια ακόμα αποκλειστικότητα, από τις δραστηριότητες του π. προέδρου της "Σκάει" Νικόλα Αλεξανδρή. Και ενώ μπορεί να λένε ότι μια φωτογραφία είναι ίση με χίλιες λέξεις, για κάποιους από μας παραμένει μια απλή φωτογραφία.

Sunday, September 13, 2015

Πήγε διακοπές και γύρισε ...διπλός.!


Ένα μήνα διακοπές έκανε φέτος το Καλοκαίρι στην Ελλάδα, ένας πολύ γνωστός κοινοτικός παράγοντας και καλά έκανε. Έλα όμως που μαζί του είχε και μια σκορδόπιστη μικρούλα η οποία εκτός των άλλων, σε κάποιο σημείο της Λακωνίας γνώρισε ένα άλλο ...πλασματάκι, το ...ερωτεύτηκε και ήθελε ντε και καλά να το φέρει μαζί της πίσω στον Καναδά. Τι να κάνει ο δικός μας, ξηλώθηκε, πλήρωσε ένα ολόκληρο εισιτήριο παρακαλώ καθ' ότι η σκορδόπιστη δεν μπορούσε να ταξιδέψει 10 ολόκληρες ώρες έχοντας τον έρωτά της  κλεισμένο σε ένα κλουβί στις αποθήκες του αεροσκάφους.! Ναί όλη η φασαρία για ένα σκυλάκι που ήθελε να φέρει

Ίδρυση Ομοσπονδίας Ορθοδόξων Κοινοτήτων προτείνει ο Σωτήριος.!!!

Μαζί με την ...αναβάθμιση της Ελληνικής Κοινότητας δια της ...διαλύσεως της.!!!


45 χρόνια μητροπαλήτης, τώρα θα διορθωθεί;


Και μετά την ...γενναιόδωρη προσφορά του, να εξοφλήσει όλα τα χρέη της Κοινότητας μας, ο ...πνευματικός πατέρας Σωτήριος, δεν σταματάει σ' αυτό.! Συνεχίζει την επιστολή του με μια ακόμα πιο ...ενδιαφέρουσα, για τον οργανισμό, πρόταση ...αναβάθμισης της σε Ομοσπονδία Ορθοδόξων Κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής του Τορόντο, η οποία Ομοσπονδία θα ασχολείται, πλέον, με τις