Search This Blog

Saturday, August 10, 2013

Καράμπα!...



Ο Αντώνης Σαμαράς είχε επαφές στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προσελκύσει επενδυτές, ενώ μίλησε και σε επιφανή στελέχη της ελληνικής ομογένειας και τους ζήτησε να έρθουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, για να βοηθήσουν να αλλάξει η ψυχολογία.

Θέλω να κάνω μια παρατήρηση:

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε έκκληση στους Έλληνες ομογενείς να έρθουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, την ίδια ημέρα που ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως οι Έλληνες ιθαγενείς έχουν 20 δισεκατομμύρια σε μπαούλα, μαξιλάρια και στρώματα.

Δεν ξέρω ποιος συντονίζει αυτή την κυβέρνηση -εκτός από την Τρόικα, βέβαια- αλλά θέλω να του δώσω συγχαρητήρια. Οι επενδυτές θα έρθουν οπωσδήποτε.

Με την ευκαιρία, θέλω να σχολιάσω την χτεσινή δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα πως «το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά που οι Έλληνες θα πληρώσουν χαράτσι».

Δεν αποκλείεται το 2013 να είναι η τελευταία χρονιά που οι Έλληνες θα πληρώσουν χαράτσι για τα σπίτια τους αλλά για πολλούς Έλληνες το 2013 θα είναι και η τελευταία χρονιά που θα έχουν σπίτι.

pitsirikos

Ο ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΣ !...
Ξαναέπεσα από τα σύννεφα την Κυριακή το πρωί και σκέφτομαι πως πλέον πρέπει να βρω έναν τρόπο να κρατιέμαι κάπως καλύτερα ή έστω να πάρω ένα αλεξίπτωτο γιατί αυτές οι συνεχείς πτώσεις μπορεί να μου αφήσουν κανένα κουσούρι και να αρχίσω να λέω τη δουλειά μου λειτούργημα ή να πιστεύω πως το φως στην άκρη του τούνελ είναι η έξοδος και όχι το τρένο που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Η αιτία αυτής της τελευταίας πτώσης ήταν η συγκλονιστική αποκάλυψη -η οποία συνοδεύονταν και από αδιάψευστα φωτογραφικά ντοκουμέντα– σύμφωνα με την οποία ο Ηλίας ο Κασιδιάρης έχει χτυπήσει τατού με τη σβάστικα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο ακόμα πιο συγκλονιστικό συμπέρασμα πως ο άνθρωπος με τα πολλά νεύρα μπορεί να είναι ναζιστής ή ακόμα και φασίστας.

Ομολογώ πως αυτή την εξέλιξη δεν την περίμενα, αλλά χαίρομαι που η ελληνική η κοινωνία –και

Thursday, August 8, 2013

ΜΙΑ ΑΠΛΗ -ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Άνθρωποι πάνω απ' όλα


POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS



974 Pape Ave. (and Floyd Ave)

Πριν λίγες ημέρες, συνέβη ένα θλιβερό γεγονός. Χάσαμε έναν ακόμη Έλληνα της παροικίας μας. Τον αείμνηστο Γιώργο Πεϊδη, που είχε το παρατσούκλι ο "Αμαρτίας".

Δεν μας ενδιαφέρουν οι τυχόν "αμαρτίες" του Γιώργου, μα οι καλές πλευρές του χαρακτήρα του, που ήταν απείρως περισσότερες και άξιες λόγου.

Tuesday, August 6, 2013


Είσαι πολύ σίγουρος;

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS
Είχε γράψει κάποτε ένας τζαζεμένος που δηλώνει πολλούς τίτλους, όπως "παραγωγός", "εκδότης", "εστιάτορας", "ειδήμων επί παντός επιστητού", "παρουσιαστής", "διαφημιστής", "ρήτωρ", "σωτήρας των πτωχών", "προστάτης των αδυνάτων και αδικημένων", και λοιπές βλακείες, πως δεν παραδέχεται εμάς τους Blogger, και πως τα Blog's τα διαβάζουν "τρεις κι ο κούκος".

Αν παρατηρήσει ο καθ' ένας το κοντέρ δεξιά, θα δει αριθμούς πραγματικούς, και όχι αερολογίες, η πλασματικά νούμερα.

Δείχνουν οι αριθμοί λοιπόν, και τον συνολικό αριθμό επισκεψιμότητας, μα και τον ακριβή αριθμό των μεμονωμένων επισκεπτών, με την ίδια IP.

Το ξεκίνημά μας έγινε στις 18 Μαρτίου 2013. Μέχρι και σήμερα, είναι στον αέρα λιγότερο από 6 μήνες, και ήδη οι επισκέψεις (clicks) είναι κοντά 20.000, ενώ οι πραγματικοί επισκέπτες ανέρχονται κοντά στους 14.000.

Αν όλα αυτά είναι "τρεις και ο κούκος", τότε σίγουρα θα ήθελε διακαώς να διάβαζαν, έστω οι μισοί απ' όσους μας διαβάζουν, και την εφημερίδα του.

Και οι επισκέπτες πληθαίνουν, αργά και σταθερά. Ακούμε στα διάφορα στέκια να μιλάνε για μας, και χαιρόμαστε στ' αλήθεια, που καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε μια πολύ μεγάλη μερίδα συνδημοτών μας, στο να αρχίσουν να ασχολούνται με τα δρώμενα γύρω τους, να αποκτούν γνώμη και να μαθαίνουν από πρώτο χέρι με ποιους έχουν να κάνουν.

Και πάντα εννοείται με επιχειρήματα και αποδείξεις, χωρίς τις αερολογίες και τις μπούρδες κάποιων "έγκριτων" δήθεν εργολάβων της παραπληροφόρησης και της ρεμούλας.

Είπατε τίποτε κύριε μεγαλοεκδότα;
Κακώς! Διότι, η σιωπή συχνά είναι χρυσός, και οι αριθμοί, σας διαψεύδουν παταγωδώς.

Θα επανέλθουμε λίαν συντόμως με απτές αποδείξεις και λεπτομέρειες, για την ανθυγιεινή σας διαταραγμένη υπόσταση, επειδή μας φλομώσατε στο παραμύθι και το ψέμα, δύο χρόνια τώρα. Οι δάσκαλοί σας, φαίνεται δεν σας τα έμαθαν καλά τα γράμματα.

Με τις υγείες σας!
TGB

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...


Αρκουδάκι ε;
POSTED BY TORONTO GREEKBLOGERS
Κάποια κάπου κάποτε, αποκάλεσε κάποιον "αρκουδάκι". Είναι αυτό που πολύ σοφά λέει η γνωστή σε όλους μας παροιμία, «Η καμήλα γελάει με την καμπούρα της άλλης, γιατί δεν βλέπει τη δική της».

Την είδα που λες να στέκεται μπροστά στο μαγαζί "της" και να καπνίζει σαν να έπαθε στέρηση νικοτίνης, φορώντας για 4η εν συνεχεία ημέρα, το ίδιο μαύρο φόρεμα, λες και βγήκε για δεξίωση, αλλά έχασε το τραίνο.

Και ερωτώ πολύ εύλογα, με άπλετη διάθεση για κουτσομπολιό βεβαίως βεβαίως.
Άλλο ρούχο δεν έχει;Γιατί δεν της αγοράζει ένα ο Μπούμπης;
Γιατί δεν της αγοράζει έστω ένα ο προστάτης των πτωχών και αδυνάτων;
Ή μήπως η γυναίκα βαριέται να αλλάζει ρούχα; Και πώς σερβίρει τον κόσμο σουβλάκια και τζατζίκια, με την τουαλέτα της δεξίωσης;
Αν είναι δυνατόν..
Γιατί, ότι δεν τα πάει και τόσο καλά με το μπάνιο, το γνωρίζουμε.
Ντροπή βρε, ντροπή!

Και πριν το ξεχάσω. Ας της πει κάποιος να χάσει λίγα κιλά νέα κοπέλα, έγειρε από το πάχος. Γυμναστήρια άπειρα. Η ας κάνει και λίγο ....ποδήλατο, έστω! Έχει και μεγάλα, ανθεκτικά, για ξανθιές αρκούδες. Αμέ! Έχω δει, σε τσίρκο!
TGB

Monday, August 5, 2013

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ...

εμμονικά κατιναριά vs Παπακωνσταντίνου vol1342






Σήμερα θα μιλήσουμε για τις μικρές και χοντρές παραπολιτικές Κατίνες. Και πως θα ήθελαν να χρεώσουν στον Παπακωνσταντίνου όλα τα κακά της ανέραστης μοίρας τους! Το θέμα μας είναι η βίλα παπακ, ο «πολυσυζητημένος επίγειος παράδεισος στη Σεριφο» όπως αναφέρει το ...δαιμόνιο ρεπορτάζ της έγκριτου παραπολιτικής εφημερίδας!

ξεκινάμε με τις μικρές κατινιές:

κατινιά Νο1: λύσσαξες να το δηλώσει στο πόθεν έσχες! Μάλιστα! Δείξε μου καλή μου σε ποιο κουτάκι! Όσοι έχουν υποβάλλει πόθεν εσχες, γνωρίζουν πως ΔΕΝ υπάρχει σημείο, όπου δηλώνει κανείς την πισίνα του! Πώς να το κάνουμε δηλαδή! Φτιάξτε στην επόμενη έκδοση του πόθεν έσχες τζιμάνια μου ένα πεδίο, που θα λέει «πισινα παπακ», να σας παραδεχτώ!...

κατινιά Νο2: φαγώθηκες πως είναι παράνομη, γιατί υπάρχει λέει ΠΔ που απαγορεύεται να χτίζονται πισίνες στη Σέριφο. Μάλιστα! Όπως και σε όλα τα κυκλαδίτικα νησιά. Η σχετική απαγόρευση ήταν νομοθέτημα Σηφουνάκη από το 2002. Ξεχνάς όμως μια βασανιστική λεπτομέρεια! Ότι το σπίτι ΜΠΟΡΕΙ να χτίστηκε ας πούμε νωρίτερα και να είναι προγενέστερο της διάταξης! Το 2000 ας πούμε!!! Λαγωνικά μου εσείς!

με την κατινιά Νο3 ΔΕ θα ασχοληθώ, γιατί είναι αστείο να εγείρεις θέμα για το αν την έχει δηλωμένη ως πισίνα πισίνα ή ως δεξαμενή κολύμβησης ή ως «γούρνα» ο πονηρός ο παπακ!!! Δεν έχει κουτάκια για "γούρνες" στη φορολογική δήλωση, μόνο κολυμβητική δεξαμενη έχει! Είστε και αμόρφωτοι πανάθεμά σας! Και συ τη γούρνα σου κυρα (κατίνα) μου, πισίνα θα τη δηλώσεις, θες δε θες...

«Η κατοικία μου στη Σέριφο έχει κτιστεί νομίμως με αριθμό πολεοδομικής αδείας 100/2000 για νέα διώροφη κατοικία με πισίνα. Στο σώμα της οικοδομικής άδειας η πισίνα περιγράφεται ως κολυμβητική δεξαμενή και φυσικά όχι ως υδατοσυλλέκτης. Οι σχετικές οικοδομικές εργασίες, κατά την έγγραφη βεβαίωση της οικείας πολεοδομίας, έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με την άδεια, η οποία προφανώς δεν θίγεται από το μεταγενέστερο προεδρικό διάταγμα της Σερίφου» απαντούσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην με αριθμό πρωτ. 20812/28-7-2011 ερώτηση της κ. Αυγερινοπούλου στη Βουλή!

περνάμε στις χοντράδες!

τους φαίνεται ακριβό το τίμημα λέει! 6.250,00 € τη βδομάδα!
Και τι σε νοιάζει εσένα κυρά (κατίνα) μου;;; Από την τσέπη σου τα παίρνει; Περιουσία σου είναι; Εσύ του τα πληρώνεις;
Αλλά είσαι και αγράμματη! Μία αριθμητική πράξη δεν ξέρεις να κάνεις!
Να βρεις ας πούμε πόσο κοστίζει η βραδιά ανά άτομο! Αυτό βέβαια προϋποθέτει να ξέρεις να διαιρείς το «6.250 € τη βδομάδα» (που μεταξύ μας, ξέρεις, αλλά τεσπα...)
Πόσο είπες βγάζει;;; 89 € τη βραδιά! Ξέρεις δαιμόνια ρεπόρτερ μου πόσα θα δώσεις σε ένα καλό ξενοδοχείο (δε σου λέω «παλάτι» όπως αποκαλείς εσύ τη «βιλλα παπακ») σε high season, επι 10 άτομα επί 7 ημέρες που χει η βδομάδα;;; Εκεί σίγουρα θα ξέρεις να κάνεις πολλαπλασιασμό! Θα μπορείς να βγάλεις για παράδειγμα πως 150€ τη βραδιά (και λίγα σου λέω) ανα άτομο βγάζει ένα κόστος (150x7x10=) 10.500 € τη βδομάδα!

Αλλά εκειιιιιι, εμμονικά κατιναριά! Εχετε κολλήσει με τον Παπακ και δε λέτε να ξεκολλήσετε! Μεχρι και το προπατορικό θα του χρεώνατε άμα μπορούσατε!

Εξάλου είπαμε και η κρίση, σχέδιο του Παπακωνσταντίνου ήταν! Αυτός την έφερε στη χώρα! Και ουχί ο ...Κουρασμένος, πρώην Καταλληλότερος, που τέσσερα χρόνια τώρα κάνει διακοπές με τους φόρους μας, μαυρίζει κόβοντας βόλτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και δεν έχει βαρέσει μία στη ζωή του...

Αυτά ζούμε! Και κυρίως ...αυτοί είστε!

Το κεφάλι χωμένο στον Κιάμο...

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και επιστρέψαμε στο ευτυχισμένο και ανέμελο 2008, αφού το πρώτο θέμα της ειδησεογραφίας είναι το λουκέτο που μπήκε -και μετά βγήκε- σε νυχτερινό κέντρο της Χαλκιδικής που...
τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος.

Οι ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου το άνοιξαν, αν και το ΣΔΟΕ το είχε σφραγίσει επειδή

ΞΕΝΗ (ΑΝΑ) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Έλεος λέμε

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS

Και ακούω στο ράδιο άξαφνα στα καλά καθούμενα μια φρικιαστική φωνή να "αυτοδιαφημίζεται" και να λέει..
«Αγαπητοί μου ακροατές γιά σας. Τώρα (?) και στο Τορόντο η μεγαλύτερη (??) εφημερίδα της διασποράς. Χεεεε-λάς νιούζ. Σε διακόσια (???) λοκέισον...»

Έχουμαν και λέγουμαν το λοιπόν:

1. Η διαφήμιση δεν έχει αλλαχτεί δύο χρόνια "τώρα". Και καλά θα έκανε να άφηνε να την εκφωνήσει κανένας άλλος, που να ακούγεται κάπως η φωνή του. Η Νίκη Σταθά π.χ. έχει μια από τις καλύτερες φωνές του CHTO.

2. Το "μεγαλύτερη" δεν σημαίνει και "καλύτερη". «Ουκ εν τω πολλώ το εύ, αλλ' εν τω εύ το πολύ». Από ποσότητες χορτάσαμε. Δεν θα μας χάλαγε και λίγη ποιότητα.

3. Συνεχίζει να μας παριστάνει την "Κατίνα", με το να ανακατεύεται στις κρεβατοκάμαρες των άλλων, το ποιός έχει γκόμενα ποιάν, και το ποιά έχει γκόμενο ποιόν.
Ας μας πει λοιπόν κι αυτός ποιά έχει γκόμενα, και θα του υποσχεθούμε ότι δεν θα γελάσουμε πάνω από δύο μέρες. Αρκετά ως εδώ καρακατιναριό της πεντάρας.

4. Εδώ τώρα έχει ψωμί.
Σε διακόσια..λέει, λοκέισον του Οντάριο.
Για να μοιράσει ο Λάουντα εφημερίδες σε 200 λοκέισον, πρέπει να οδηγάει εφτά μέρες. Εκτός, κι αν εννοεί πως, τις αφήνουν σε 5-6 μαγαζιά, και πάνε καμιά διακοσαριά και τις διαβάζουνε. Όσο να 'ναι, δεν θα μένουν στο ίδιο σπίτι, άρα.. 200 τα λοκέισον όντως.
Εκτός κι αν έχει άδεια οδήγησης πυραύλου ο τσιλιβίθρας που τις μοιράζει (αυτός λέμε, που εργάζεται χρόνια τώρα χωρίς χαρτιά), οπότε ίσως τα μοίραζε σε μια μέρα τα ..200 λοκέισα.

Δεν ξέρω αν τους ενδιαφέρει, μα έχω έναν χωριανό, που δούλευε πιλότος στην Ολυμπιακή μέχρι που έκλεισε.
Άκουσε την διαφήμιση, και τώρα είναι σε δίλημμα. Να πάει για δουλειά στην εταιρεία "Αραβικά Εμιράτα Αιρλάινς", ή να κάνει αίτηση στην Χεεεε-λάςνιούζ για να μοιράζει με δικό του ιδιωτικό διθέσιο «Τσέσνα», και τα διακόσια λοκέισα;
..Είπαμε να λέμε παπαριές.. αλλά..Νισάφι. Έλεος λέμε!
http://torontogreekbloggs.blogspot.ca

Sunday, August 4, 2013

ΑΝΕΚΔΟΤΟ:


Ο φοιτητής της κτηνιατρικής!

Φοιτητής της κτηνιατρικής πηγαίνει για προφορική εξέταση του τελευταίου μαθήματος πριν πάρει το πτυχίο σε έναν ιδιότροπο καθηγητή.
Τον ρωτάει λοιπόν ο καθηγητής:

-Πως κάνεις έκτρωση σε μια αγελάδα;;

-Δεν ξέρω..Ψελλίζει ο φοιτητής.
.
-Κόβεσαι! Του αναγγέλλει περιχαρής ο καθηγητής.

Απογοητευμένος ο φοιτητής πηγαίνει το βράδυ σε ένα μπαρ και κατεβάζει τα ποτά αβέρτα..Τον πλησιάζει κάποια στιγμή ο μπάρμαν και του λέει:

-Τι έγινε φίλε;; Nταλκάδες;; Πες και σε μένα μπας και σε βοηθήσω..Τόσα έχω δει στη ζωή..

Ο φοιτητής στην πίκρα του δεν του απαντάει..Ο μπάρμαν επιμένει όμως:

-Πες μου ρε φίλε..Κρίμα είναι, νέος άνθρωπος να πίνεις έτσι..

Ίσως να μπορώ να σε βοηθήσω..Τότε του λέει ο φοιτητής:

-Τι να σου πω ρε φίλε..Ξέρεις πως μπορούμε να κάνουμε έκτρωση σε αγελάδα;;

Τον κοιτάζει συμπονετικά ο μπάρμαν και του λέει:

-Πω πω ρε φίλε, έμπλεξες άσχημα.....

Εντάξει, ρε Βαγγέλη, να σε δουλεύει ο Φελέκης, αλλά και το parapolitika, μωρέ;



Έγραψε πριν 3 μέρες το matrix24 (του Φελέκη):
 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα γίνει «πρωθυπουργός»! Έστω και για μία... μέρα. Ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα «πρωθυπουργεύσει» στις 8 Αυγούστου, λόγω του ταξιδιού του Αντώνη Σαμαρά, στις ΗΠΑ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα. Τελικά όλα στη ζωή είναι θέμα ...timing.

Έγραψε χθες το parapolitika:
 Όσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα λείπει στην Αμερική και θα πραγματοποιεί συνάντηση με τον πλανητάρχη, στην Ελλάδα πρωθυπουργό θα έχουμε το Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο Σαμαράς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει δύο μεγάλα όνειρα του Βενιζέλου κι έτσι αρκέστηκε σε ένα. Το πρώτο ήταν να γίνει πρωθυπουργός της χώρας και το δεύτερο...
αφορά τον διακαή πόθο του να συναντήσει τον πλανητάρχη κάτι που παλεύει από τότε που ήταν πρωθυπουργός της χώρας ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τουλάχιστον για τρεις ημέρες θα νοιώσει ... πρωθυπουργός, αφού ως αντιπρόεδρος θα αντικαταστήσει τον Σαμαρά όσο θα λείπει.

Epikairo: Είναι τέτοια η πολιτική βουλιμία του Βενιζέλου για εξουσία που πλέον έχει γίνει περίγελως στην πιάτσα των μέσων ενημέρωσης. Και για να τα λέμε νέτα σκέτα, δικαιούται τον εμπαιγμό καθώς έριξε τον Παπανδρέου, συνεργάστηκε με τον Σαμαρά, έδιωξε τον Κουβέλη και συνέπραξε με τον Σαμαρά πριν ακόμη συζητηθεί η βάση συνεργασίας. Κινούμενος με έναν υποτυπώδη μακιαβελισμό, πασπαλισμένο με αρκετή δόση φλυαρίας και αναποτελεσματικότητας, ο Βενιζέλος σατιρίζεται και από την εσωτερική αντιπολίτευση του Παπανδρεϊκού Φελέκη αλλά και από την συμπολίτευση του parapolitika που σε κάποιο επόμενο πρωτοσέλιδο θα έχει άγαλμα τον Σαμαρά δίπλα στον Δία.

Τελικά, δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι. Και στον αντίποδα, απαιτεί σύρσιμο να φτάσεις στην κορυφή. Και ο Βενιζέλος θα γρατζουνίσει πολλές ακόμη φορές την κοιλιά του.