Search This Blog

Saturday, October 28, 2017

Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο γιόρτασε με επισημότητα το ΟΧΙ του 1940.!



Αύριο η καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση, σχολείων και συλλόγων, στη Ντάνφορθ
 
Με απόλυτο σεβασμό στο έπος του ’40 και τους αγωνιστές του ΟΧΙ, η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο διοργάνωσε χθες βράδυ γιορτή προς τιμή τους στο Cristal Banquet Hall.
Πλήθος ομογενών, μελών και φίλων του οργανισμού παραβρέθηκαν για να τιμήσουν του Ήρωες του αγώνα και να δείξουν ότι ΔΕΝ είναι όλοι οι Έλληνες –εντός και εκτός Ελλάδας- …ξεχασιάρηδες και αγνώμονες.
Παρόντες στην εκδήλωση ο Γενικός Πρόξενος κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αντώνης Αρτεμάκης με τους αντιπροέδρους κ.κ. Νίκωνα Γεωργακόπουλο και Ερμή Ιορδάνους,  ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Δημ. Κάρας με τη

Friday, October 27, 2017

Αποχαιρετιστήρια βραδιά για την κ. Παρασκευή Ντόβα




Μια όμορφη αποχαιρετιστήρια βραδιά ετοίμασαν οι συνάδελφοι και φίλοι της επί 3 χρόνια γραμματέως του Γενικού Προξενείου του Τορόντο κ. Παρασκευής Ντόβα. Η κ. Ντόβα, ύστερα από τρίχρονη ευδόκιμη υπηρεσία στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην πόλη μας, μετατίθεται στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, όπου θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της με τον ίδιο, υποθέτουμε, ζήλο, όπως και στο Τορόντο.
Η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα

Thursday, October 26, 2017

$45.000 για την Ελληνική Κοινότητα - $33.000 για το Ελληνικό Σπίτι…


…Απέφερε η συμμετοχή των προέδρων Αντώνη Αρτεμάκη, Γιάννη Φαναρά και μελών, στον Μαραθώνιο της Scotia Bank

Στη φωτογραφία ο κ. Αρτεμάκης η κ. Σκουτάκη και η Θέα και Σταφανία Πέτσης

Την π. Κυριακή πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά ο Μαραθώνιος, Scotia Bank Waterford challenge , στο Τοροντο. Η εκδήλωση αυτή δίνει την ευκαιρία στην Ελληνική Κοινότητα Τοροντο και στο Ελληνικό Σπίτι -αλλά και σε πολλούς άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, να συγκεντρώσουν χρήματα για τις ανάγκες τους.
Γιάννης Φαναράς και Πήτερ Τσιχλιάς

Με τη συμμετοχή, λοιπόν, του προέδρου Αντώνη Αρτεμάκη, της προέδρου της Πρόνοιας κ. Σκουτάκη και τις κυρίες Στεφανία και Θεα  Πετσή, η Ελληνική Κοινότητα συγκέντρωσε το πσό των 45 χιλ. δολαρίων για τις ανάγκες των σχολείων και του Πολιτιστικού

Ε Υ Χ Ε Σ...



Χρόνια Πολλά και Καλά σε όλες τις Δήμητρες  και όλους του Δημήτρηδες που γιορτάζουν σήμερα.
Υγεία – Τύχη – Χαρά – Ευτυχία...

Wednesday, October 25, 2017

Εκδήλωση για τη Σοφία Βέμπο…



Στα πλαίσια του Μακεδονικού Πολιτιστικού Μήνα…
 
Μία από τις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις, στα πλαίσια ροτ Μακεδονικού Πολιτιστικού Μήνα, διοργανώθηκε χθες το απόγευμα στο Κέντρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Οντάριο, στο 406 Ντάφορθ.
Θέμα της εκδήλωσης ήταν η Σοφία Βέμπο και η προσφορά της στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, το οποίο επιμελήθηκε άριστα η υπεύθυνη της διοργάνωσης κ. Ειρήνη Στούμπου, ενώ τα …ρέστα τους έδωσαν όλοι οι συντελεστές με

Από την Μητρόπολη Τοροντο...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΗΜΙΑΣ 
π. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΛΛΕ




Με βαθειά θλίψη, η Ιερά Μητρόπολη Τορόντο ανακοινώνει ότι ο αγαπητός κληρικός μας, πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Ελλές εκοιμήθη εν Κυρίω, σήμερα, 24 Οκτωβρίου.

Ο π. Χαράλαμπος γεννήθηκε στην Κύπρο στις 23 Αυγούστου 1936 και χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στις 30 Μαΐου 1979 στον Ι.Ναό Αγ. Νικολάου Τορόντο. Διακόνησε άοκνα τη Μητρόπολη μας, σε διάφορες κοινότητες, με ευλάβεια, ήθος και υποδειγματικό τρόπο. Προσέφερε επίσης τις πολύτιμες υπηρεσίες του, ως διοικητικό στέλεχος της Μητρόπολης και ως καθηγητής εκκλησιαστικής μουσικής στην Ορθόδοξη Θεολογική μας Ακαδημία από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.

Ο μακαριστός πατήρ αφήνει πίσω του την πρεσβυτέρα Καλλιόπη, τέσσερα παιδιά και οκτώ εγγόνια. Προσευχόμαστε ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και να την κατατάξει μετά των Αγίων Του.

Η σωρός του αειμνήστου πατρός Χαραλάμπους θα τεθεί σε προσκύνηση την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, ώρα 2 μ.μ., στον Ιερό Αγίου Νικολάου Τορόντο. Την ίδια ημέρα ώρα 7 μ.μ. θα τελεστεί τρισάγιο. Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία ώρα 8.30 π.μ. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την ίδια ημέρα ώρα 12μ.μ. στον Ιερό Αγίου Νικολάου Τορόντο.

Αιώνια η μνήμη του!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Τορόντο, με την σεπτή εντολή του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σωτηρίου

Αρχιμ. Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος
Διευθυντής Γραφείων

Tuesday, October 24, 2017

Έφυγε από τη Ζωή ο ιερέας Χαράλαμπος Ελλές



Ανθοδέσμη-Μπουκέτο σε λευκή απόχρωση για κηδείαΈφυγε πριν λίγο από τη ζωή ο γνωστός και σεβάσμιος ιερέας της παροικίας μας π. Χαράλαμπος Ελλές. Ο π. Χαράλαμπος υπηρέτησε την Εκκλησία του Καναδά επί πάρα πολλά χρόνια, με τελευταία θέση του ιερατικώς προϊσταμένου του Ι. Ναού του Σωτήρος, απ’ όπου υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας πριν από δύο περίπου χρόνια. Έκτοτε  η υγεία του χειροτέρευε σταθερά μέχρι που σήμερα επήλθε το μοιραίο…
Θερμά συλλυπητήρια  στους οικείους του και ανάπαυση εν ειρήνη…       

Monday, October 23, 2017

Αφήστε τους ανόητους στην ανοησία τους...



Έχουμε πει και γράψει κατ’ επανάληψη πως  «για να έχεις γνώμη, πρέπει, πρωτίστως, να έχεις γνώση».! Όταν, λοιπόν, ΔΕΝ κατέχεις πράμα και δεν ξέρεις που πάν τα τέσσερα, τι στο διάολο θές και ανακατεύεσαι; Δεν ξέρεις ότι θα γελάσουν μαζί σου όλοι όσοι γνωρίζουν λίγα πράγματα και πως θα σου γυρίσουν την πλάτη όλοι όσοι δεν σε γνώριζαν και συναναστράφηκαν μαζί σου; Διότι την ανοησία, μπορεί  πολλοί να αγάπησαν και να γέλασαν …μαζί της, αλλά με τον ανόητο μόνο ...γέλασαν.!!! ΣΤΟΠ, λοιπόν, στις ανοησίες που λέτε και γράφετε μερικοί, ανώνυμα ή … ψευδώνυμα… διότι «τιμωρούνται»  σε βαθμό ξευτίλας…

Συνεχίζεται ο Μακεδονικός Πολιτιστικός Μήνας…




Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η ομιλία της ομογενούς καθηγήτριας Κατερίνας Αποκατανίδου, στο Μακεδονικό Πολιτιστικό Κέντρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Οντάριο.

Η ομιλία με θέμα «Γιατί να μην μοιάσουμε την Ήρα – Η θεοποίηση των πρώτων βασιλισσών των Ελληνιστικών Βασιλείων» ήταν ενταγμένη ως δεύτερη εκδήλωση στα πλαίσια του Μακεδονικού