Search This Blog

Friday, May 15, 2020

Αγέλη αναρχικών και φασιστών εναντίων της Ελληνικής Παροικίας...



Λάβαμε και δημοσιεύουμε σχόλιο αναγνώστη για το άρθρο του δικηγόρου Δημ. Κάρα στην τοπική εφημερίδα "Ε. Τ." και θέμα το "Εθνικό Κογκρέσο"...

Αγαπητέ Αντίποδα,
λλον ήταν λανθασμένος ο τίτλος στο άρθρο του κ Καρα , σε τοπική εφημερίδα: Νομίζω πως ένας τίτλος που να έλεγε ότι: «ΑΓΕΛΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΙΚΟΙΑΣ» θα αντικατόπτριζε την πραγματικότητα. Οι Ρουβίκωνες της ελληνοκαναδικης παροικίας απειλούν εξυβρίζουν τους πάντες για χρόνια, απλά για να επιβάλλουν την παρουσία τους στην παροικία διότι αναγνωρίζουν ότι νόμιμα δεν εκπροσωπούν κανένα επίσημο παροιμιακό οργανισμό ώστε να τους δίνει το δημοκρατικό δικαίωμα να διεκδικήσουν κάποια θέση.

Thursday, May 14, 2020

Συνεχίζουν τις κουταμάρες τους, στελέχη και οπαδοί του Κογκρέσου!!!


Δημοσιεύουμε σχόλιο «αναγνώστη από το Μόντρεαλ», όπως υπογράφει, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο «Εθνικό» και καποια σχόλια που γράφονται και κουβεντιάζονται για τον συγκεκριμένο οργανισμό.
Γράφει λοιπόν ο εν λόγω σχολιαστής:

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, από επιστολή που δημοσιεύτηκε σε μια φυλάδα του Τορόντο: «...Εδώ θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι ο γερουσιαστής Χουσάκος που επί Κυβερνήσεως Harper ήταν πρόεδρος της γερουσίας του Καναδά είχε φέρει σε ψηφοφορία στην γερουσία την υπόθεση για την αναγνώριση της γενοκτονίας που προώθησε φυσικά το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο και καταψηφίστηκε γιατί αυτοί που βλέπουν το ποτήρι μισάδειο αμφισβήτησαν την νομιμότητα της διοίκησης του κογκρέσου και δίχασαν τους γερουσιαστές και έτσι χάθηκε εκείνος ο εθνικός αγώνας της αναγνώρισης της ποντιακής γενοκτονίας ».

Monday, May 11, 2020

Το "Ελληνοκαναδικό Βήμα" και ο Χρ. Μανίκης, γράφει...


Αναδημοσιεύουμε Άρθρο – Σχόλιο του του δημοσιογράφου-εκδότη του Ελληνοκαναδικού Βήματος του Μόντρεαλ κ Χρ. Μανίκη με θέμα -για μια ακόμα φορά-το «Εθνικό» Κογκρέσο και την εις βάρος του πρόσφατη δικαστική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Οντάριο.
Διαβάστε το και τα ξαναλέμε…

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 
ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΜΕ

Απέφυγα επί δύο εβδομάδος  να αναφερθώ στην ουσία της πρόσφατης απόφασης, που ανατάραξε τον κουρνιαχτό της Παροικίας μας. Αναφέρομαι φυσικά στην απόφαση, για την επί χρόνια διαφορά μεταξύ του Επαρχιακού Κογκρέσου του Κεμπέκ και του Εθνικού μας Κογκρέσου {Hellenic Congress of Quebec (HCQ) και Hellenic Canadian Congress (HCC)} αντίστοιχα. Απέφυγα να κρίνω την απόφαση, αλλά δεν απέφυγα να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας για μια ακόμα φορά το πάντα επίκαιρο μήνυμα «πρέπει να συμφιλιωθούμε, γιατί αν δεν συμφιλιωθούμε, θα διαλυθούμε».

Οι 13 μεγάλοι μύθοι του κορωνοϊού και της COVID-19


Γράφει ο Δημήτρης Μπαλατσούρας, Διευθυντής ΩΡΛ Κλινικής Τζανείου Νοσοκομείου, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
ΜΥΘΟΣ 1. Η COVID-19 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
 Πολλοί “ειδήμονες” αμφισβητούν ότι πρόκειται για πανδημία, εμφανιζόμενοι και με βιντεάκια στο Youtube, που έχουν χιλιάδες θεάσεις και αναμεταδόσεις. Κατ’ αυτούς, για να είναι κάποια νόσος πανδημία, θα πρέπει βγαίνοντας από το σπίτι μας να βλέπουμε σωρούς πτωμάτων δεξιά και αριστερά! Κατ’ άλλους θα πρέπει να πεθάνει το 7% του πληθυσμού!