Search This Blog

Saturday, November 9, 2013




Μιλώντας χθες στη Βουλή κι απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε:

Επειδή μας είπατε και λαϊκιστές της Αριστεράς, θέλω να σας ρωτήσω: Πότε ήσασταν λαϊκιστές, τώρα ή όταν εξαγγέλλατε το «Ζάππειο 1»; Πότε ήσασταν λαϊκιστές, τώρα ή όταν εξαγγέλλατε το «Ζάππειο 2»; Πότε ήσασταν λαϊκιστές, τώρα ή όταν εξαγγέλλατε το «Ζάππειο 3»;

Πότε ήσασταν λαϊκιστές, τώρα ή γι’ αυτά που είπατε προεκλογικά στον ελληνικό λαό και σας ψήφισε, από τα οποία δεν τηρήσατε ούτε το 1%; Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Να συμφωνήσουμε με την κριτική του κ. Κουρουμπλή αλλά μήπως μπορεί να μας θυμίσει τι έλεγε το κόμμα του την περίοδο που ο Σαμαράς έτρεχε στο Ζάππειο; 
Μήπως τότε ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν ακόμα περισσότερα;

Θα τρελαθούμε τελείως σε αυτή τη χώρα; Κάνουν κριτική μεταξύ τους τα δυο κόμματα που από το 2009 μέχρι το 2011 ορκίζονταν ότι υπάρχει άλλος δρόμος; Πού είν'τος μωρέ, γιατί δεν τον ακολουθείτε;

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ...

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Xαλαρή βόλτα στο Παλαιό Ψυχικό για τον Παπαντωνίου...

Άνετος ο πρώην υπουργός...


Απορία: Έχει η Λατινική Αμερική Παλαιό ψυχικό ή το Π. Ψυχικό ...έχει Λατινική Αμερική; Ή μήπως οι ανεγκέφαλοι των δυο φυλλάδων είναι επικίνδυνοι για την ενημέρωσή μας, ώστε να (τους) προσέχουμε ...λίγο παραπάνω;

Friday, November 8, 2013

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ απο ΜΑΚΕΔΝΟ

Του Αγίου Δημητρίου σήμερα!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους εορτάζοντες!


2Like · Comment · Share
· Top Comments
Maria Agrapidi likes this.

· Tim Prattas Ο Λυαίος σκότωνε Χριστιανούς. Ο Νέστορας (που πήρε ευλογία από τον Άγιο Δημήτριο) σκότωσε τον Λυαίο στο στάδιο. Μετά, οι ειδωλολάτρες άρχοντες σκότωσαν τον Άγ. Δημήτριο και τον Αγ. Νέστορα.
Η εικόνα θέλει να δείξει το βαθύτερο νόημα: οι Χριστιανοί, με τη βοήθεια του Χριστού, νικούν τις δυνάμεις του αλλοτρίου.
Σας παρακαλώ, λίγο σεβασμό στον Άγιο...See Translation
2 · 27 October at 20:31

· George Kapatselas Papadakis Πόσους άραγε Έλληνες (σαν αυτόν στον πίνακα) σκότωσε ο Δημήτρης για να τον ονομάσουν άγιο;
27 October at 16:17

Φίλος αναγνώστης μας έστειλε το παραπάνω κείμενο, δημοσιευμένο στον ΜΑΚΕΔΝΟ και φυσικά το δημοσιεύουμε. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον γνωστό ηγέτη του κογκρέσου, της ομοσπονδίας ή των θεσσαλονικιών, κ. Παπαδάκη ή κάποιον άλλο με το διπλό όνομα Καπάτσελας Παπαδάκης. Οποιος όμως κι αν είναι θα έπρεπε τουλάχιστο να έχει την ευγένεια να τον αποκαλέσει κύριο Δημήτρη ή έστω Δημήτριο, αφού ο ίδιος δεν τον αναγνωρίζει ως άγιο.
Αν παρ' ελπίδα πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, λίγη ευγένεια ή σεβασμός σ' αυτούς που τον θεωρούν Άγιο και που τον εκλέγουν πρόεδρό τους, δεν θα έβλαπτε κανέναν, πιστεύουμε... 


-

Thursday, November 7, 2013

18 Χρόνια δράσης για
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Περισσότερες από 2.300.000 κλήσεις έχει διαχειριστεί 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αυτά τα 18 χρόνια


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε από ένα δεκάχρονο αγόρι, τον Ανδρέα Γιαννόπουλο. Ο Ανδρέας υπήρξε ένα παιδί ευτυχισμένο, ένα παιδί χαμογελαστό. Με λόγια ώριμα και ουσιαστικά στις 9 Νοεμβρίου 1995 έγραψε το ημερολόγιο του, λίγες ημέρες πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, ξαφνιάζοντας και ταρακουνώντας την ελληνική κοινωνία, ζητώντας την ίδρυση ενός Συλλόγου για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και φύλου. Και αυτή την επιθυμία, στα δέκα του χρόνια, τη μοιράστηκε με όλους εμάς και έγινε σκοπός και πράξη για πάρα πολλούς συνανθρώπους μας.

18 χρόνια μετά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει το έργο του έχοντας στηρίξει εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειες τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πάντα με συνέπεια στην επιθυμία και το όραμα του Ανδρέα.

Σημαντικά στοιχεία:

● Η Εθνική Γραμμή για Παιδιά SOS1056 δέχτηκε 2.330.724 κλήσεις εκ των οποίων χιλιάδες αφορούσαν σε σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση, παραμέληση παιδιών, επιτόπιες παρεμβάσεις, στήριξη παιδιών που επαιτούν, παράνομη διακίνηση παιδιών.

● Οι άνθρωποι του οργανισμού χειρίστηκαν 743 περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών ενεργοποιώντας σε κάποιες περιπτώσεις το Amber Alert Hellas.

● 8.322 διακομιδές παιδιών με τις κινητές ιατρικές μονάδες του οργανισμού πανελλαδικά

● Πραγματοποιήθηκαν 31.047 προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά με τις 3 κινητές μονάδες του οργανισμού

● Στα 13 σπίτια μας σήμερα μεγαλώνουν 309 παιδιά διαφόρων ηλικιών, ενώ συνολικά αυτά τα 18 χρόνια έχουν βρει μία ζεστή αγκαλιά 627 παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πολύτιμη συμμετοχή των 6.500 εθελοντών καθώς και τη συγκλονιστική στήριξη του κόσμου που εμπιστεύεται τον Οργανισμό και τον κατατάσσει για 8 συναπτά έτη πρώτο σε αξιοπιστία, δημοτικότητα και κοινωνική επιρροή (ASBI2013).

Παράλληλα, στο πλαίσιο του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, 130 παιδιά, που αποτελούν την ομάδα του Χαμόγελου, θα τρέξουν στον παιδικό Μαραθώνιο για τα 18 χρόνια του Οργανισμού, μεταφέροντας το μήνυμα του Ανδρέα, «…αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε». Ο αγώνας θα διεξαχθεί μπροστά από το Καλλιμάρμαρο στάδιο με τη συμμετοχή συνολικά περισσότερων των 800 παιδιών, εμπνέοντας τα αθλητικά ιδεώδη σε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες.

Επιπλέον, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16, Αθήνα) οι γνωστοί SUONO Brass Quintetδιοργανώνουν μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Οργανισμό και στον εορτασμό των 18 χρόνων από την ίδρυση του. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η στήριξη του έργου του Οργανισμού που απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα.
«Σε κατάσταση μέθης» ο Δήμαρχος

Δύο ημέρες αφότου ζήτησε συγγνώμη επειδή είχε καπνίσει κρακ, υποστηρίζοντας πάντως ότι δεν είναι τοξικομανής, ο δήμαρχος του Τορόντο Ρομπ Φορντ παραδέχτηκε σήμερα ότι ήταν "σε κατάσταση μέθης" σε ένα νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Τορόντο Σταρ.

Στο θολό βίντεο, διάρκειας 80 δευτερολέπτων, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας και αναμεταδόθηκε από πολλά τηλεοπτικά κανάλια, ο Φορντ εμφανίζεται ταραγμένος, χτυπάει τα χέρια του μεταξύ τους και επαναλαμβάνει μηχανικά ότι θέλει να σκοτώσει κάποιον. Τουλάχιστον άλλο ένα πρόσωπο τον παρακινεί να συνεχίσει.
"Θα πεθάνει, ή αυτός, ή εγώ" ακούγεται να λέει ο δήμαρχος, αναφερόμενος σε κάτι που συμβαίνει "σ' αυτό το ρινγκ" και προσθέτει: "Χρειάζομαι δέκα λεπτά για να βεβαιωθώ ότι πέθανε. Θα έχει τελειώσει σε πέντε". Συνεχίζοντας, ανάμεσα σε βρισιές, ο Φορντ λέει ότι "θα τον σκοτώσει τον μπάσταρδο, θα είναι φόνος εκ προμελέτης" και περιγράφει ότι "θα του κόψει το λαιμό" και "θα του βγάλει τα μάτια".
Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του βίντεο ο Φορντ βγήκε από το δημαρχείο για να ζητήσει και πάλι συγγνώμη. "Το μόνο που μπορώ να πω, ξανά, είναι ότι έχω κάνει λάθη. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να διαβεβαιώσω το λαό ότι... Δεν ξέρω τι να πω. Προφανώς, ήμουν πολύ, πολύ μεθυσμένος", είπε.
Αφού, επί έξι μήνες, διέψευδε τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ότι έχει καπνίσει κρακ, ο δήμαρχος παραδέχτηκε την Τρίτη την ύπαρξη ενός βίντεο που τον δείχνει να παίρνει ναρκωτικά. Αρνήθηκε όμως να παραιτηθεί και, αντιθέτως, ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Wednesday, November 6, 2013




Ο Γ. Παπανδρέου μιλά στους Παριζιάνους. 
Πέντε διαλέξεις στην πόλη του φωτός

Επειτα από τις ΗΠΑ, ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τις διαλέξεις στην Ευρώπη. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να παραθέσει πέντε στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού μέσα στο Νοέμβριο.

Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που απαιτούνται στην ΕΕ και την Ελλάδα, σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, θα είναι στο επίκεντρο των διαλέξεων που θα γίνουν στις 7, 8, 21, 22 και 25 Νοεμβρίου.

Η Σχολή Πολιτικών Επιστημών είναι μία από τις σημαντικότερες σχολές πολιτικής επιστήμης στην Ευρώπη, με διεθνές κύρος και ανοιχτούς ορίζοντες στην αναζήτηση νέων ιδεών κι αυτό, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την συνεργασία της με τον πρώην πρωθυπουργό. Πολύ δε περισσότερο που η τρέχουσα πολιτική περίοδος χαρακτηρίζεται από το ορόσημο των Ευρωπαϊκών Εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη.

«Μετά από τέσσερα χρόνια κρίσης, με την συντηρητική Ευρώπη να αναζητά μέχρι τώρα λύσεις με ατολμία, καθυστερήσεις και παλινωδίες, καθώς και με συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση από τις επιπτώσεις της κρίσης αλλά και από τα αναγκαία αλλά όχι και απολύτως ενδεδειγμένα βήματα που έγιναν, υπάρχει ήδη πολύτιμο κεφάλαιο ιδεών που μπορεί να αξιοποιηθεί, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά κυρίως για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης, που δεν θα επιτρέψει να εκδηλωθούν νέες επώδυνες κρίσεις. Οι εξελίξεις που καταγράφονται, επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόλυτη ανάγκη άμεσης προώθησης μεταρρυθμίσεων και μεγάλων αλλαγών», αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα από το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.
Σε πολίτες χαράτσια, 
σε καναλάρχες ..."δωράκια".!
Υπερψηφίστηκε από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η σκανδαλώδης διάταξη που χαρίζει στους νυν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών τις άδειες ψηφιακής εκπομπής. Ανοιχτή διαφοροποίηση Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνη από την κυβερνητική πλειοψηφία. Απουσία με νόημα του Κ. Καραμανλή.

Με την ηχηρή διαφωνία από τη μια πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, οι οποίοι ψήφισαν «όχι», αλλά και την απουσία με νόημα του έτερου πρώην, Κώστα Καραμανλή, και άλλων βουλευτών της πλειοψηφίας, υπερψηφίστηκε χθες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής η σκανδαλώδης διάταξη που ουσιαστικά χαρίζει στους νυν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών τις άδειες ψηφιακής εκπομπής.

Το κυβερνητικό δίδυμο Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ συνεπικούρησε με τις ψήφους της και η ΔΗΜΑΡ...
Σχόλιο του Γ. Πεταλωτή 
για την συνέντευξη Σαμαρά


Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής σχολιάζοντας τη συνέντευξή του Αντώνη Σαμαρά, γράφει:

«1. Το wi-fi στο λαό το καταλάβαμε. Όμως το “ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΟ ΜEΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ”, όχι.
 Ποιοί το πετύχανε, πότε και πού ήταν ο κ.Σαμαράς τότε; Στην εποχή των Ζαππείων να θυμίσω…εργαζόταν από τότε για την εθνική και ευρωπαϊκή σταθερότητα…

2. Οι “δικαιωμένοι” από τη συνέντευξη Σαμαρά, όντως κατάλαβαν ότι ο κ.Σαμαράς ακολουθεί το πρόγραμμα που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ το 2010? Όχι ότι καρπώνεται τα θετικά που τότε πολεμούσε για να μιλάει σήμερα για “υπευθυνότητα” και “σοβαρότητα”, χωρίς ΟΜΩΣ να κινήσει ούτε μία μεταρρύθμιση παράλληλα με το αναγκαστικό αυτό πρόγραμμα το οποίο από μόνο του δεν οδηγεί σε ανάκαμψη, αντιθέτως προχωράει γκρεμίζοντας θεσμούς που δεν ήλθαν από το υπερπέραν, αλλά από συγκεκριμένη κυβέρνηση …
Μια διευκρινιστική ερώτηση (…) ή μια διευκρινιστική ανακοίνωση (…) αντί για λιβάνισμα ίσως βοηθούσε. Ισως .!».
Χαιρετίσματα, λοιπόν, στην εξουσία...

του Σταύρου Στραβόλαιμου

Κοίτα που φτάσαμε εν έτει 2013. Να οργανώνονται συνωμοσίες εναντίον πρώην βουλευτή, υφυπουργού και γραμματέα κόμματος, με όχημα υπόλογους ΚΥΠαντζήδες ρουφιάνους και να γίνονται αποδεκτές οι αιτιάσεις και οι ισχυρισμοί τους από τη δικαιοσύνη.
Τόσο μάλιστα που 10 αστυνομικοί ορμήσανε στο σπίτι του και το έκαναν άνω κάτω για να βρουν έγγραφα που κυκλοφορούν ελεύθερα στην πιάτσα και βρίσκονται με ευκολία στα χέρια του κάθε δημοσιογράφου.
 Και ασκήθηκε δίωξη. Ναι δίωξη. 
Παρανόμησε, λέει, ο πρώην υπεύθυνος τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμακης γιατί κατείχε κρατικά έγγραφα που δεν επιτρεπόταν.
Τι να πει κανείς και πώς να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Αναφέρθηκε το όνομα του, ξώφαλτσα, δοθείσης ευκαιρίας, που λέμε, σε μια υπόθεση κραυγαλέα αστεία και άσχετη, που ερευνάται η δήθεν επιχείρηση δολοφονίας του Καραμανλή, μια υπόθεση που κάνει ακόμα και τα μικρά παιδιά να γελάνε.
Κι όμως υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί που εξετάζουν στα σοβαρά τέτοια ενδεχόμενα, όταν ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι υπήρξε ο πιο ανίκανος και αδρανής Πρωθυπουργός, που έβαλε τη χώρα να κυβερνάται στον αυτόματο πιλότο, την οδήγησε στα βράχια και την κατέστρεψε. Ποιον λοιπόν να δολοφονήσουν και γιατί. Πειθήνιο όργανο της άρχουσας τάξης ήταν, κανακάρης του συστήματος. Σιγά να μην τον πειράζανε. Γελοία προσπάθεια αγιοποίησης του είναι και τίποτα παραπάνω.
Ο γνωστός λοιπόν για την συνέπεια, το ήθος και την εντιμότητα του, Μιχάλης Καρχιμάκης, εμπλακείς στο βούρκο με καθοδηγούμενες και στημένες κατηγορίες εναντίον του, χρειάζεται τώρα να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, επειδή μπήκε μπροστά ξανά η κρεατομηχανή των ετερόκλητων συμφερόντων με σκοπό να τον πολτοποιήσει ηθικά και να τον απαξιώσει στα μάτια της κοινωνίας.
Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν έλαβαν υπόψη τους, ότι ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος της Παράταξης, έχει με το μέρος του την αλήθεια και την ηθική υπεροχή που τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι του χεριού τους, δεν καταλαβαίνει από ίντριγκες και υπόγειες συνωμοσίες, είναι σκληρό καρύδι και πάνω από όλα βρίσκονται δίπλα του σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης που τον στηρίζουν ανεπιφύλακτα, ορκισμένοι εχθροί του κάθε συνωμότη. Άνθρωποι που τον πιστεύουν και τον τιμούν, ακόμα και όσοι διαφωνούν πολιτικά μαζί του. Αυτό του δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει τον δύσκολο αγώνα να χτυπηθούν οι εστίες σήψης και παρακμής που κρατάνε τη χώρα δέσμια προς χάριν αντιλαϊκών συμφερόντων.
Λέμε λοιπόν χαιρετίσματα στην εξουσία και δηλώνουμε ότι θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος.

Tuesday, November 5, 2013

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΡΕΛ-Αντώνη...!



Ο Αντωνάκης στη χθεσινή συνέντευξή του, αφού έκανε γαργάρα τις ερωτήσεις τις σχετικές με την αισχρή πολιτεία του, τα δύο χρόνια που αντιπολιτεύτηκε τον Γ. Παπανδρέου, έφτασε στο αποκορύφωμα της σχιζοφρενικής του συμπεριφοράς, αποκαλύπτοντας το λόγο που «…τον ώθησε να παρέμβει στα κυβερνητικά πράγματα…».

«…Ο Παπανδρέου έθεσε σε αμφισβήτηση την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το Ευρώ…», ισχυρίστηκε ο Αντωνάκης, για να δικαιολογήσει, όχι, μόνο, την ανάμειξή του στην κυβέρνηση, αλλά και την κωλοτούμπα του στο Μνημόνιο, που από επικριτής και πολέμιός του, εξελίχθηκε σε άτεγκτο εφαρμοστή του, σε πολύ σκληρότερες εκφράσεις του !

Είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν τραβηγμένη την άποψη, για την έμφυτη τάση, κάποιου, στην απατεωνιά και τη λωποδυσία, οι περιπτώσεις, όμως, σαν του Σαμαρά, είναι τρανταχτά παραδείγματα της βασιμότητάς της.

Αναλύοντας τον παραπάνω ισχυρισμό του, αδίστακτου, πρωθυπουργού – κωλοτούμπα, καταγράφουμε, πως αναφέρεται στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου, για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος και για την απόπειρά του να επαναφέρει τον ελληνικό λαό στο προσκήνιο των αποφάσεων και των εξελίξεων, οι οποίες βρίσκονταν στα χέρια των δανειστών της χώρας, κατά τρόπο αδυσώπητα εκβιαστικό και λεηλατικό.

Ο γελοίος, λοιπόν, Σαμαράς, έρχεται, τώρα, να υπονοήσει, πως αν ο λαός αφήνονταν να εκφράσει τη θέλησή του, μέσα από μια διαδικασία, κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα της Ελλάδας, αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το Ευρώ, επειδή πιθανά θα ψήφιζε «όχι στα νέα μέτρα» !
Μόνο ένα φασισταριό από τα πολιτικά γεννοφάσκια του θα ομολογούσε, δημόσια, πως δεν αναγνωρίζει στο λαό το δικαίωμα να αποφασίζει ό,τι θέλει, όταν και όποτε θέλει και πως υιοθετεί, χειροκροτεί και προωθεί, τις αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, που συντελούν στη φίμωσή του !
 Γιατί η επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου, στην οποία συμμετείχαν, συνομωτικά, και ο Αντωνάκης και ο Βαγγέλας, δεν ήταν κατά του τότε πρωθυπουργού, αλλά κατά του ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας !

Και μόνο ένας, από τα κομματικά γεννοφάσκια του δουλοπρεπής πολιτικός, θα αποκάλυπτε, για πιο λόγο δέχτηκε να παίξει το ρόλο της μαριονέτας στα χέρια της Μέρκελ, δεσμευόμενος, για την τυφλή υπακοή και την άτεγκτη εφαρμογή περιοριστικών μέτρων, πολύ πιο σκληρών και σφαγιαστικών, για τον ελληνικό λαό !...

Monday, November 4, 2013


Η Δίωξη δεν θα περάσει ??

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ
του Μανώλη Λουτσέτη

1. Ο Μιχαλης Καρχιμακης ενόχλησε πολλούς .
2. Ενόχλησε συμφέροντα, ενόχλησε απατεώνες , ενόχλησε δικαστικούς κύκλους όταν ζητούσε να δημοσιευθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία και γιατί καθυστερούσαν να εκδικάσουν υποθέσεις που θα έφερναν χρήματα στα ταμεία του κράτους έτσι ώστε να μην πληρώνουν τα σπασμένα οι φτωχοί και οι αδύνατοι.
3. Βρήκαν λοιπόν την ευκαιρία με τις ψεύτικες καταθέσεις μιας κυρίας που ήταν βαποράκι υποδίκου, να παραβιάζουν ακόμα και το σπίτι του κάποιοι ανακριτές, που δεν σεβάστηκαν τους αγώνες του ενάντια στην διαφθορά και στα λαμόγια . Δεν σεβάστηκαν ότι έμπαιναν στο σπίτι ενός π. βουλευτή, παραβιάζοντας κάθε δημοκρατική νομιμότητα .
4. Παρά το ότι ΔΕΝ βρήκαν έγγραφα της ΕΥΠ άσκησαν δίωξη. Αν δεν είναι αυτό στημένο τότε τι είναι ?
5. Πιάστηκαν από το γεγονός ότι βρήκαν ένα έγγραφο του στρατού, που όπως διάβασα ,του το έστειλαν με ανώνυμη επιστολή, ΟΤΑΝ ήταν υπεύθυνος άμυνας στη βουλή του ΠΑΣΟΚ ,και ότι αυτό ήταν έγγραφο που θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα . Ένα έγγραφο που μετά την πτώση τότε του ελικοπτέρου, υπήρχε μεγάλη αγωνία για τις ανεπάρκειες που υπήρχαν στα ελικόπτερα ,με κίνδυνο να πέσουν κι αλλά.
6. Ένα έγγραφο που είχε υποχρέωση να το αξιοποιήσει για να μην θρηνήσουμε κι αλλά θύματα κι όμως τον κυνηγούν.
7. Μιχάλη, μη σταματάς, χτύπα τους αλύπητα, χτύπα τα λαμόγια , χτύπα τους απατεώνες , κτύπα τους σκευωρούς , και εμείς σε στηρίζουμε .
8. Η δικαστική δίωξη δεν θα περάσει . Ο Τσοβόλας που έχεις δικηγόρο, μαζί με σένα , θα δώσετε μάθημα εντιμότητας και δημοκρατίας .
9. Η δεξιά πάντα έβρισκε τρόπους και διεξόδους για να εξοντώσει αντιπάλους .
10. Μη σταματάς Μιχάλη, είμαστε κοντά σου και είμαστε πολλοί.

Sunday, November 3, 2013


Ένας αναγνώστης μας έστειλε την παραπάνω φωτογραφεία με το σχόλιο: «Γύρω-γύρω όλοι στη μέση ο …Μανώλης» και μας διευκρινίζει ότι αφού τον έβαλαν μπροστά – μπροστά στη φωτογραφεία, τιμής ένεκεν, ως πρόεδρο …ΟΛΩΝ των ελλήνων του Καναδά, παρατάχτηκαν πίσω του και γελούν (μαζί του;) ΟΛΟΙ-μα ΟΛΟΙ- ομαδικά, εκτός της κ. Χέντυ η οποία ζει, μάλλον, στον κόσμο της…

Εμείς δεν έχουμε γνώμη, αλλά η φωτογραφεία μιλάει από μόνη της… Ο κ. Μάνιος, (νομίζει ότι είναι) ο ηΓΕΤΗΣ των Ελλήνων του Καναδά.!!!  

Γιατί η Ελλάδα; Και γιατί τα Ελληνικά;


Ένα ισπανικό βίντεο το οποίο μιλά για την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.
Εκφωνήθηκε από τον γνωστό ελληνιστή Pedro Olalla στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση, στην οποία πρόταση φυσικά και εναντιώνεται.
Ενώ η υποστήριξη του ελληνισμού στο βίντεο είναι συγκινητική, ταυτόχρονα η ανάγνωσή του αποκλείει κάθε εθνικισμό και μάλιστα..προτρέπει τον θεατή σε μια στάση ουμανιστική.

Του ελληνιστή Pedro Olalla
athriskos.gr

Η χώρα πορεύεται με τον αυτόματο πιλότο.!!


Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι η χώρα πορεύεται με τον αυτόματο πιλότο. Το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο συνεχίζουν τους παλαιούς θεατρινισμούς, τον στόμφο, τις πόζες και τον μελοδραματισμό για τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Είναι σε πλήρη αδυναμία να ερμηνεύσουν τις εξελίξεις ή εάν μπορούν να το κάνουν, δεν το κάνουν διότι πρυτανεύουν οι σκοπιμότητες. Και δυστυχώς ζούμε το χτυπητό ασύμμετρο μιας γενικευμένης ψευτιάς στο επίσημο επίπεδο και μιας ωμής και σχεδόν κυνικής παρρησίας στο ανεπίσημο. Φυσικά, οι πάντες νιώθουν τον κυνισμό. Ακόμη και ο πιο ταπεινός άνθρωπος του λαού, διδαγμένος από την σκληρή του πείρα, είναι σε θέση να διακρίνει τη διπροσωπία εκείνων που έχουν εξουσία και κουλαντρίζουν τις τύχες μας. Αλλά είναι σε πλήρη αδυναμία ν' αντιδράσει.

Η εθνική μας ιστορία, μας επιτρέπει να λέμε ότι ο λαός μας είναι άξιος της Δημοκρατίας και των αγαθών της. Ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι διερχόμαστε ένα στάδιο βαρβαρότητας που ασφαλώς και θα πρέπει να ξεπεραστεί. Βρισκόμαστε απέναντι σε θαυμαστές της βαναυσότητας. Ποιος ξέρει πόση μεταμφιεσμένη μνησικακία εμφιλοχωρεί στα μυαλά αυτών των θαυμαστών, πόσα συμπλέγματα και πόση περιφρόνηση προς τον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι η Δημοκρατία μας περνάει μια σκληρή δοκιμασία και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Όσο γρήγορα απελπιζόμαστε, νομίζω ότι πλάι στην ευχέρεια αυτή έχουμε και την άλλη: ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!!!

 Νίκος Λαγκαδινός

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ



MAKEDNOS
Γιά τον μεγαλο-εκδότη - παραγωγό της δεκάρας που περιφέρεται στη Danforth και διαδίδει πως τα blogs τα διαβάζουν "τρεις κι ο κούκος".. του λέμε πως "εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια..". Κι επειδή το πνευματικό του επίπεδο δεν του επιτρέπει να καταλάβει αυτό που του λέμε.. λόγω αμορφωσιάς, θα του το μεταφράσουμε κιόλας γιά να το καταλάβει.. "Λαμβάνοντας υπόψη τα δικά του κρίνει τα ξένα. Εξομοιώνει ξένα πράγματα με τη δική του κατάσταση."
Ο ίδιος εκδίδει μία εφημερίδα με 2000 ή 3000 αντίτυπα εκ των οποίων οι μισες πετιούνται. Εμείς είμαστε καθημερινά διαθέσιμοι και δεν αναφερόμαστε σε ανακυκλωμένες ειδήσεις. Αν φυσικά απευθύνεται σε ηλικίες 65+ εκεί ίσως να υπερέχει. Από 65 και κάτω όμως... πραγματικά ποιός τον διαβάζει;
Κατά μέσο όρο έχουμε 750 επισκέψεις καθημερινά. Μή κοιτάει τα 57 άτομα που δηλώνουν followers της σελίδας μας. Η σελίδα μας στο Facebook είναι ανοιχτή και μπορεί ο οποιοσδήποτε να παρακολουθήσει αυτά που γράφουμε χωρία αναγκαία να έχει λογαρισμό στο FB. Αλήθεια αυτός μπορεί να μας δείξει αν έχει 57 followers και 235 φίλους;
Γιατί δεν μας λέει ότι την φυλλάδα την έχει γιά μόστρα, γιά εκβιασμούς και γιά καμμιά αρπαχτή με τις "καλλιτεχνικές" βραδιές;
Εδώ θα είμαστε..













Σε καταγγελία της η Ομοσπονδία εργαζομένων στην ΕΥΠ, αναφορικά με την υπόθεση δίωξης του Μιχάλη Καρχιμάκη, κάνει λόγο για σκευωρία, στημένη από επίορκους-υπόδικους υπαλλήλους της ΕΥΠ. Η ΟΜΕ-ΕΥΠ αναφέρει στην ανακοίνωσή της για τη γνωστή δράση ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων, η οποία άλωσε την Υπηρεσία και καλεί τον πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να περιφρουρήσουν το κύρος της.

Διαβάστε την ανακοίνωση :
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εργαζομένων (ΟΜΕ-Ε.Υ.Π.) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών καταγγέλλουν τη σκευωρία που στήθηκε από επίορκους-υπόδικους υπαλλήλους εις βάρος συναδέλφων μας και του πρώην υπουργού και Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Καρχιμάκη Μιχάλη.

Είναι γνωστό ότι η δράση ορισμένων Υπηρεσιακών παραγόντων άλωσε την Υπηρεσία μας δημιουργώντας μια σειρά από παθογένειες και πληγές στον κορμό της Ε.Υ.Π., πλήττοντας την αξιοπιστία και θίγοντας την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, οι οποίοι παρ΄ όλες τις συκοφαντίες, τις απειλές και τους εκφοβισμούς ανέδειξαν το πρόβλημα και διατράνωσαν την βούληση τους για κάθαρση και δικαιοσύνη.

Καλούμε : Τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και το σύνολο του πολιτικού κόσμου να περιφρουρήσουν το κύρος της Ε.Υ.Π. Την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΥΠ να συμβάλλουν με τις ενέργειές τους προκειμένου να θωρακιστεί η Υπηρεσία από όλα αυτά τα φαινόμενα που την ταλάνισαν στο πρόσφατο παρελθόν και να μπει τέλος στην εγκληματική δράση αυτών που ακόμα και σήμερα υπονομεύουν το έργο της και συκοφαντούν συναδέλφους μας".

ΣΗΜ. :
Οι λέρες που καταγγέλλονται κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους, σίγουρα για λογαριασμό κάποιων. Οι της δικαιοσύνης τι κάνουν ; Προς τα που ψάχνουν και τι διαρρέουν στα γλοιώδη ΜΜΕ της διαπλοκής, που παίρνουν αφορμή, για να ξεσαλώσουν ;


ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ