Search This Blog

Saturday, November 3, 2012


70 χρόνια διμερών διπλωματικών
σχέσεων Καναδά- Ελλάδας.
Δηλώσεις του 
υπουργού Εξωτερικών 
John  Baird

        Της ανταποκρίτριας των ΑΠΕ-ΜΠΕ Ιουστίνης Φραγκούλη

   Εβδομήντα χρόνια επίσημων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Καναδά και Ελλάδας εορτάζονται φέτος, καθώς οι δύο χώρες συνήψαν τη διμερή ανταλλαγή διπλωματών, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

         «Αισθάνομαι περήφανος που, εβδομήντα χρόνια από την ημέρα που η Ελληνική Δημοκρατία εγκαινίασε, για πρώτη φορά, διπλωματική αποστολή στην Οτάβα, οι σχέσεις μας παραμένουν στενές και θερμές» δήλωσε, με την ευκαιρία της επετείου, ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών Τζον Μπέιρντ.

         Ο κ. Μπέιρντ υπογράμμισε τον ρόλο της ελληνικής Διασποράς στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Καναδά: «Η ζωντανή συνεργασία μας έχει τις ρίζες της σε κοινές αξίες και τροφοδοτείται από τους πολυεπίπεδους δεσμούς μεταξύ των λαών μας. Μεταξύ των σημαντικότερων, είναι η μεγάλη ελληνική Διασπορά στον Καναδά».

         Έδωσε, παράλληλα, έμφαση στην αποδοτικότητα της διμερούς συνεργασίας, λέγοντας ότι «σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, ο Καναδάς και η Ελλάδα απολαμβάνουν ένα επίπεδο συνεργασίας που απέφερε θετικά και απτά αποτελέσματα και για τις δύο χώρες».

         Εξέφρασε, τέλος τη λύπη του για την αναβολή της επίσκεψης του Έλληνα ομολόγου του, Δημήτρη Αβραμόπουλου, λόγω του τυφώνα «Σάντι» και την ελπίδα να τον υποδεχθεί, στο μέλλον.

         «Ο Καναδάς διατηρεί τη δέσμευσή του για την περαιτέρω οικοδόμηση των ήδη μακροχρόνιων δεσμών μεταξύ των χωρών μας» κατέληξε ο κ. Μπέιρντ.

Friday, November 2, 2012

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ...ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ


Ο κ. Ν. Μεγκρέλης, σε εκπομπή
κατά της …διαφθοράς.!
Ο κ. Μεγκρέλης με τους κ. κ. Αζεμόπουλο και Ματζιάρη
οι οποίοι ΔΕΝ του αγόρασαν ούτε ένα πιάτο φαΐ..!
ΣΕ εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης κατά της διαφθοράς παρουσιάστηκε, προσκεκλημένος ή …αυτόκλητος, προχθές ο διευθυντής της ERTcosmos, κ. Νίκος Μεγκρέλης.! Ο κ. διευθυντής, μαζί με 3-4 άλλους συναδέλφους του ή μη, προσπάθησε να μας ενημερώσει εκφράζοντας τις απόψεις του για τα γεγονότα διαφθοράς που συμβαίνουν μεταξύ των κρατικοδίαιτων παραγόντων του ελληνικού δημοσίου.!
Και ενώ δεν γνωρίζουμε το βίο και την πολιτεία των άλλων 3 ή 4 συνομιλητών του, πιστεύουμε ότι χρειάστηκε λίγο παραπάνω θράσος ώστε να συμμετάσχει ο ίδιος στην εκπομπή αυτή. Διότι το γεγονός και μόνο ότι το καλοκαίρι, ενώ επισκέφτηκε την πόλη μας, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, με πληρωμένα όλα τα έξοδά του, επιστρέφοντας στην Ελλάδα εισέπραξε, από το ταμείο της ΕΡΤ, …αποζημίωση 980 ευρώ για …σίτιση και διάφορα άλλα προσωπικά του έξοδα, τα λέει όλα.! Κόστισε δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο ένα ολόκληρο χιλιάρικο ευρά, για ένα ταξίδι αναψυχής του στο Τορόντο, δωρεά ομογενούς επιχειρηματία…
Πέρα του ότι ο κ. Μεγκρέλης πρόσβαλε με τον χειρότερο τρόπο τους ομογενείς μας που τον προσκάλεσαν για να τον φιλοξενήσουν, λέγοντας πίσω στην υπηρεσία του ότι ξόδευε 95 ΕΥΡΩ κάθε μέρα για το φαγητό του, (!!!) ενώ τον είχαν στα όπα-όπα, απ΄ότι πολύ καλά γνωρίζουμε…
Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, λίγους μήνες αργότερα, παρουσιάστηκε στο κρατικό κανάλι να …καταγγείλει τη διαφθορά ορισμένων στο ελληνικό δημόσιο, προκαλώντας μας τόσο ξεδιάντροπα.!!!
Το χειρότερο είναι το ότι λέγεται πως ο κ. Μεγκρέλης είναι άνθρωπος της ΔΗΜ. ΑΡ., τοποτηρητής της στην ΕΡΤ.! Τι λέτε κ. Κουβέλη; Έχετε κι’ άλλους τέτοιους …γνήσιους δημοκράτες στην παράταξή σας, ώστε να σώσουν τη χώρα από την διαφθορά;

Thursday, November 1, 2012

Το σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, είναι ωρολογιακή βόμβα αργής δράσης


Μόλις ένα σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν οι Καναδοί επιστήμονες. Μελέτησαν την επίδραση των πλούσιων σε λίπη σάντουιτς στην υγεία εθελοντών. Τα πειράματα έδειξαν ότι η κατανάλωση τέτοιας τροφής στο πρωινό δυσκολεύει τη...
λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων έως το γεύμα. Ενώ η τακτική κατανάλωση σάντουιτς με υψηλές θερμίδες απειλεί εν γένει με αθηροσκλήρωση. Η έρευνα, που διεξήχθη υπενθυμίζει ότι οι διατροφικές συνήθειες βρίσκονται στη βάση των ασθενειών του καρδιαγγειακού.

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...


Στον αμαξά του emphasis διαβάσαμε το παρακάτω και σας το μεταφέρουμε…
Τελικά έδωσε τα πιο λίγα ή καθόλου;
Άρχισαν πάλι οι κουβέντες και τα δυσμενή σχόλια να αυξάνουν τις τελευταίες ημέρες για τον μητροπολίτη Καναδά, αν και η σχέση μεταξύ της μητρόπολης και της βαριά λαβωμένης οικονομικά κοινότητας Τορόντο πήγαιναν καλά, αφού ο αστικός οργανισμός, με της τέσσερεις ιδιόκτητες εκκλησιές, δείχνει τελευταία να είναι συνεπής με τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην Μητρόπολη. Με απλά λόγια πληρώνει το «χαράτσι» στην ώρα του. Άλλωστε είναι ο μόνο που ενδιέφερε τον Σεβασμιότατο, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει παλαιότερα, για να υπάρχει καλή συνεργασία.
Όμως φαίνετε πως σε ορισμένους «άγιους» δεν τους αρέσει να επικρατεί ειρήνη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι ο Τορόντο, παραμονή του αγίου Δημητρίου δεν δίστασε από τον «άμβωνα» να πετάξει το γάντι στον πρόεδρο και το Δ.Σ. του οργανισμού.
Χωρίς να έχει συνεννοηθεί από πριν με το ΔΣ της κοινότητας και επιδεικτικά έδωσε εντολή όχι απλά να βγει επιπρόσθετος δίσκος για την ενίσχυση του εράνου που γίνεται για να κρατηθεί στη ζωή ένα βρέφος, αλλά απαίτησε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να θεωρηθούν ως δωρεά της Μητρόπολης προς την οικογένεια.
Το τι ειπώθηκε από μεριάς Σωτηρίου και τι ενόχλησε τον πρόεδρο τον αντιπρόεδρο και λοιπούς τα διαβάσαμε και τα μάθαμε μέσα από την ανοικτή επιστολή του αντιπροέδρου κ. Κακαγιάννη.
Φυσικά όλες αυτές τις ημέρες με αφορμή το γεγονός δεν έχουν σταματήσει να κατακλύζουν την ηλεκτρονική μας διεύθυνση δεκάδες μηνύματα, κάποια των οποίων είναι κόσμια, κάποια ειρωνικά και αρκετά άλλα σκληρά και ακατάλληλα για δημοσίευση.
Αυτό όμως που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, προβλημάτισε και το οποίο φαίνεται να χρήζει και κάποιας απάντησης είναι το γεγονός πως, λίγα λεπτά πριν ο κ. Σωτήριος ζητήσει να βγει ο δίσκος για τον έρανο, είχε πει πως είχαν συγκεντρωθεί $30.000. Δηλαδή άφηνε να εννοηθεί πως θα χρειάζονταν να συγκεντρωθούν άλλα $60,000.
Την ίδια ώρα αν πήγαινε κάποιος στην ιστοσελίδα της εταιρείας που θα πραγματοποιήσει την αερομετακομιδή του νήπιου που ασθενεί, θα έβλεπε πως από τα $90.000 που ήταν ο στόχος, είχαν μαζευτεί $85.500. Δηλαδή υπολείπονταν μόνο $4.500.

Είναι απορίας άξιον πως έπεσε τόσο πολύ έξω ο μητροπολίτης ο οποίος ως γνωστό τα πάει πολύ καλά με τους αριθμούς και μάλιστα όταν αυτοί αφορούν χρήματα.
Πάλι, το να πήγε «αδιάβαστος» να μιλήσει για τον έρανο δεν φαίνεται πιθανόν.
Από ότι φημολογείται, με αφορμή τον έρανο που είχε αρχίσει για τον μικρό Αλέξανδρο, θεώρησε σωστό και επιβεβλημένο να μαζευτούν παραπάνω χρήματα στον ιδικό λογαριασμό της μητρόπολης για να δοθούν αυτά σε «ιδρύματα» στην Ελλάδα.
Για την πλειοψηφία όμως των ομογενών, η πρακτική αυτή της μητρόπολης να συγκεντρωθούν χρήματα για άλλους σκοπούς της, εκμεταλλευόμενη την κινητοποίηση του κόσμου που έγινε μόνο και μόνο για να αποκατασταθεί η υγεία ενός μωρού, δεν θεωρείτε σωστή.
Γιατί έτσι ο κόσμος θα δείχνει όλο και μεγαλύτερη δυσπιστία για το αν τα χρήματα του πηγαίνουν για τον σκοπό που του τα ζητούν. 
Ας μη ξεχνάμε τι έγινε στον καθεδρικό ναό της Παναγίας, όπου τα γεροντάκια και όχι μονό έδιναν χρήματα από το υστέρημα τους για να αγοραστούν εικόνες και οι διοίκηση Μενεγάκη - Γερονικολού τα χρησιμοποιούσε για να καλυφθούν άλλες ανάγκες του οργανισμού που διοικούσαν, τρόπος του λέγειν.


(Σημ. Αντίποδα: Τα συμπεράσματα δικά σας...)



Wednesday, October 31, 2012


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


Επιταγή $ 6.800.00, για τον 
μικρό Αλέξανδρο…

Επιστρέφει αύριο Τετάρτη, στις 4:30 το απόγευμα, από την Ελλάδα ο μικρός Αλέξανδρος Καρανίκας, με ειδική πτήση, αφού βρέθηκαν τα χρήματα για τα ναύλα του νοσοκομειακού αεροπλάνου το οποίο θα τον μεταφέρει στο αεροδρόμιο του Τορόντο. Από κει ο μικρός ασθενής θα μεταφερθεί απ’ ευθείας στο νοσοκομείο Παίδων για τη σχετική θεραπεία της μικρής καρδιάς του…
Για το σκοπό αυτό, σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο παρέδωσε επιταγή πλέον των 6 χιλιάδων δολαρίων, στον θείο του μικρού Αλέξανδρου. Στην φωτογραφία ο πρόεδρος δίνει την επιταγή παρουσία των συμβούλων κ. κ. Αντώνη Αρτεμάκη, Δημ. Μίλιαρη, Μάκη Ανδρικόπουλου, Γιάννη Κακαγιάνη, Αργύρη Χάρο και Ερμή Ιορδάνους.




ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 198.!




Την πρώτη θέση στο βάθρο των πιο έξυπνων ανθρώπων του κόσμο, κατέχει Έλληνας-Θεσσαλονικιός.!
 
Ο Θεσσαλονικιός Ευάγγελος Κατσιούλης άγγιξε το εκπληκτικό νούμερο των 198 μονάδων στο τεστ νοημοσύνης (IQ). Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο κ. Κατσιούλης ανακάλυψε τυχαία ότι ο δείκτης νοημοσύνης του υπερτερεί κατά πολύ εκείνον του μέσου ανθρώπου. «Στο σχολείο είχα κάποιες ενδείξεις, καλές επιδόσεις, καλές θέσεις σε διαγωνισμούς, στις πανελλήνιες, αλλά ήταν πριν από κάποια χρόνια, όταν μπήκα σε μια ιστοσελίδα και μου εμφανίστηκε μια από τις διαφημίσεις για τεστ νοημοσύνης και το έκανα. Πήγα πολύ καλά μπήκα σε ένα ακόμα σάϊτ και άρχισα να μετέχω σε λέσχες». Ο κ. Κατσιούλης, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο τμήμα Ιατρικής Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ενώ οι σπουδές του επεκτείνονται στην Φιλοσοφία και την Ψυχοφαρμακολογία.
Το δείκτη νοημοσύνης του κ Κατσιούλη -σύμφωνα με τους επιστήμονες- κατέχει ένας στο δισεκατομμύριο, ενώ στη δεύτερη θέση στον κατάλογο του «
World Genius Directory» βρίσκεται ο Αμερικανός Rick Rosner με 192. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέσο σκορ στις σχετικές μετρήσεις είναι το 100, με το 140 να θεωρείται υψηλό νούμερο. Όσοι δε σημειώνουν σκορ πάνω από 160, θεωρούνται ιδιοφυίες…



Tuesday, October 30, 2012

Διότι δεν υπάκουσαν …εις τας εντολάς του.!!!



Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον μητροπολίτη για ανάρμοστη συμπεριφορά στον πρόεδρο και τους ιερείς της Κοινότητας…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ
29 Οκτωβρίου 2012 
Σεβασμιώτατε,
Με αφορμή ότι δεν θέλατε να αφιερώσετε  «ούτε ένα λεπτό..»  στη συζήτηση που
προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε το βράδυ μετά τον εσπερινό της παραμονής του Αγ. Δημητρίου (25 Οκτωβρίου 2012) στο γραφείο του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο παρουσία του προέδρου Ν.  Γεωργακόπουλου αλλά και του Γενικού Προξένου κ.  Δ.  Αζεμόπουλου,  θα ήθελα να σας πω τα ακόλουθα.
Με έκπληξη σας άκουσα όπως και όλο το εκκλησίασμα,  εκ του άμβωνος,  να καταφέρεστε εναντίον της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο,  στον πρόεδρο της και στους ιερείς της Κοινότητας,  ότι  «δεν υπάκουσαν στην εντολή σας να βγάλουν έκτακτο δίσκο προς ενίσχυση της μεταφοράς του μικρού Αλέξανδρου και να δώσουν τα χρήματα στη Μητρόπολη, η οποία Μητρόπολη με τη σειρά της θα πρόσφερε τα χρήματα στην εταιρεία που έχει αναλάβει τη μεταφορά». 
Επίσης αναφέρατε πως «κάποιος ιερέας της Κοινότητας είπε πως η ΕΚΤ θα συγκεντρώσει τα χρήματα και θα τα δώσει κατευθείαν στην οικογένεια».  Επίσης αναφερθήκατε πως ήρθατε σε επαφή με την εταιρεία και υποσχεθήκατε πως θα βοηθήσετε εφ’  όσον συγκεντρώσετε τα χρήματα και αναφέρατε πως μέχρι εκείνη τη στιγμή η εταιρεία είχε συγκεντρώσει $30,000. 
Ακόμα είπατε στο εκκλησίασμα πως «συγγενής του μικρού Αλέξανδρου διαδίδει να μη δοθούν τα χρήματα στη Μητρόπολη αλλά κατευθείαν στην οικογένεια..». 
Ποτέ δεν αναφέρατε το απαιτούμενο ποσό, ποτέ δεν αναφέρατε τι έχει συγκεντρωθεί από τις εκκλησίες της Μητρόπολης μέχρι στιγμής,  αλλά είπατε «ότι περισσέψει θα πάει σε άλλα ιδρύματα..».  Και τελειώσατε το  «κήρυγμά»  σας απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ «είναι συνεργασία αυτή;.. παρακαλώ να βγει δίσκος τώρα και ελπίζω στη κατανόηση και φιλότιμο του προέδρου της  Ελληνικής Κοινότητος Τορόντο.»
Σεβασμιώτατε,  από τον πρόεδρο και από την Ελληνική Κοινότητα πάντοτε βρίσκατε και κατανόηση και φιλότιμο, κάτι όμως που η Κοινότητα δεν βρήκε ποτέ σε σας. Ούτε φιλότιμο, ούτε κατανόηση,  ούτε στοργή αλλά ούτε καν πνευματική συμβουλή.  Μόνο οικονομικές απαιτήσεις και υποχρεώσεις προς εσάς.
Σεβασμιώτατε,  να είστε σίγουρος,  ότι η ευαισθησία αυτών που διοικούν την ΕΚΤ
διαχρονικά,  η ιστορία μας λέει,  ότι ήταν πάντοτε δεδομένη και έμπρακτα σε
ποικιλόμορφες περιπτώσεις το απέδειξαν όπως θα πράξουν και τώρα.    
Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, Σεβασμιώτατε, λογοδοτεί στα μέλη της για κάθε δολάριο που εισπράττει και για κάθε δολάριο που ξοδεύει σε αντίθεση με σας που δεν δίνετε λογαριασμό σε κανένα. Γιά να σας δώσει η Ελληνική Κοινότητα χρήματα, εκτός της λογίας των $18,500 το μήνα,  πρέπει να γνωρίζει που πηγαίνουν τα χρήματα αυτά.  Εσείς μπορεί να βγάζετε μία ανακοίνωση ότι προσφέρατε το «άλφα» ποσό, ποτέ όμως δεν αναφέρετε πόσα χρήματα
συγκεντρώσατε και ποτέ δεν αναφέρεστε αναλυτικά στους οργανισμούς και εκκλησίες που συγκέντρωσαν τα χρήματα παρουσιάζοντας αναλυτικό πίνακα.  Απλούστατα παρουσιάζετε το ποσό ότι προέρχεται από τη Μητρόπολη, η οποία ουσιαστικά δεν βάζει ούτε ένα δολάριο από το εύρωστο ταμείο της.
Σεβασμιώτατε,  για να υπάρξει συνεργασία πρέπει να το θέλουν και τα δύο μέρη.  Κι εσείς σίγουρα δεν θέλετε όχι μόνο συνεργασία με την ΕΚΤ αλλά ούτε και την πρόοδό της. Γιατί αν επιθυμούσατε τη συνεργασία και την πρόοδό της θα συμπεριφερόσασταν αλλιώς.  Όχι μόνο πρόσφατα αλλά ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που πέρασε τα τελευταία 3  χρόνια.  Με πρόσχημα ότι στείλατε «επιστολή στους ιερείς», όταν γνωρίζετε πολύ καλά πως οι ιερείς που υπηρετούν τους 4  ναούς της Κοινότητας δεν έχουν καμία ανάμειξη με την οικονομική
διαχείριση, αποφεύγετε να έρθετε σε επαφή με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας και μετά μιλάτε, εκ του άμβωνος, «είναι συνεργασία αυτή;..». 
Σταματήστε επιτέλους να φέρνετε σε δύσκολη θέση τους ιερείς και αφήστε τους να επιτελέσουν το έργο τους, και να αποκτήσουν σωστή συνεργασία με τα συμβούλια εθελοντών στις εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητα Τορόντο. 
Σεβασμιώτατε δεν είμαι σε θέση να σας πω τι είναι αμαρτία. Σίγουρα όμως η υποκρισία και το ψέμα, και μάλιστα εκ του άμβωνος, πρέπει να θεωρείται από τις μεγαλύτερες.

Με αμείωτο τον σεβασμό
Γιάννης Κακαγιάννης
Αντιπρόεδρος Ελληνικής 
Κοινότητας Τορόντο
Υ.Γ.  Γνωρίζετε πως θα ήθελα πάρα πολύ να σας δω σαν πνευματικό μου πατέρα,  αλλά τη χαρά αυτή, μου τη στερήσατε προ πολλού.

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Η …παρέλαση.!

Δεν ήταν, σίγουρα, αναμενόμενο το χτεσινό θέαμα της παρέλασης για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου… Δεν επιτρέπεται σε ΚΑΝΕΝΑΝ να ρεζιλέψει έναν τριανταπεντάχρονο, σχεδόν, θεσμό πριν τον καταργήσει… Η προχθεσινή «παρέλαση» μόνο παρέλαση δεν ήταν και θα έπρεπε οι …ανοργανωτές της να την καταργήσουν πριν την ξευτιλίσουν κατ΄αυτό τον τρόπο…
Οι καιρικές συνθήκες  μπορεί να μην ήταν οι καλλίτερες αλλά δεν ήταν σίγουρα οι χειρότερες.! Είναι σίγουρο ότι ο επικεφαλής των παρελάσεων των τελευταίων χρόνων, είχε διαπιστώσει την ανικανότητά του ή, έστω, την αδιαφορία του κόσμου να συμμετέχει σε παρόμοιες εκδηλώσεις και θα έπρεπε να φροντίσει για την αντικατάστασή του ώστε να περισωθεί κάτι ή να προτείνει την κατάργησή τους…
Τέτοιους θεσμούς δεν τους γελοιοποιείς σαν να είναι προσωπική σου υπόθεση, αλλά τους …παρατάς.! Υπάρχουν κι’ αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια… Εκτός κι’ αν είναι ΟΛΑ προμελετημένα από τις καινούριες ηΓΕΣΙΕΣ της ομογένειας, οι οποίες βαδίζουν στα χνάρια ή τις …αρχές του ηΓΕΤΗ της 10ετίας.! Νίκωνα, δεν κατάλαβες τίποτα, ή αφού τώρα αποχωρείς ας μη μείνει τίποτα όρθιο; Λέμε τώρα.!!! Ευχαριστώ, Νίκος
Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη B.C. 

Σεισμός εντάσεως 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή της Βρετανικής Κολομβίας, ανοιχτά της δυτικής ακτής, όπως ανάφερε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, και είναι ο δεύτερος ισχυρός σεισμός στην περιοχή το τελευταίο διήμερο…
Ο σεισμό είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. και χτύπησε στις 22:29 (τοπική ώρα) σήμερα το βράδυ.
Δεν υπάρχει ανησυχία για τσουνάμι.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ψάχνοντας στα Βίντεο του ellada tv, της Σπάρτης, βρήκα ένα ακόμα βίντεο με μια 45λεπτη συνέντευξη του ομογενή μας Τάκη Γαλιάτσου προς τον Διευθυντή του καναλιού κ. Αντώνη Φελούρη.
Επειδή βρήκαμε ενδιαφέρουσα τη συνομιλία των δυο ανδρών, αφού αναφέρεται και σε παροικιακά θέματα, την μεταφέρουμε και σε σας με την πίστη ότι θα σας φανεί χρήσιμη… Εκείνο, πάντως, που μας έκανε εντύπωση είναι το γεγονός ότι, ο κ. Γαλιάτσος, μονοπωλεί δυο μακράς διαρκείας συνεντεύξεις ενώ θα μπορούσε να δώσει χρόνο σε κάποιο άλλο στέλεχος της παροικίας ή ακόμα και σε κάποιον ηγέτη του Κεμπέκ. Επειδή όμως το ζήτημα είναι καθαρά δικό του, εμείς παρουσιάζουμε την, έτσι κι΄ αλλιώς, ενδιαφέρουσα δεύτερη συνέντευξή του…  


Monday, October 29, 2012


Μια ακόμα απογοήτευση των
…ευγενικών αναγνωστών (του).!
ΤΗΝ απογοήτευσή τους –για μια ακόμη φορά- εκφράζουν με …ανακοίνωσή τους, οι ευγενικοί αναγνώστες του κυρ-Θανάση. Η απογοήτευση, αυτή τη φορά, προέρχεται από τη στάση –για αυτή τουλάχιστο την εβδομάδα- των ερευνών του …δημοσιογράφου για επισκέψεις, σε άλλες φυλακές, της γνωστής κυρίας, η οποία δεν είναι αυτή που εννοούσε αλλά μια άλλη που …δεν εννοούσε.!
Γιατί αυτή η …απαξίωση της έρευνας; Γιατί μωρέ ανάβετε την φαντασία του λαού, ξεμυαλίζετε τους αναγνώστες σας και μετά σταματάτε; Δεν πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος (σας) όλες τις επισκέψεις σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα; Γιατί σταματάτε στο …καλλίτερο; Μήπως, τελικά, θα σας ήταν ποιο εύκολο να μάθετε μανέστρα, διότι δημοσιογραφία δεν το βλέπω, καθ’ ότι θέλει γνώσεις, …γράμματα και σοβαρότητα.! Ειδικά το τελευταίο ούτε αγοράζεται ούτε διδάσκεται… Εμείς πάντως, θα περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα για τη  συνέχεια της έρευνας…

Η κλίκα της Ντροπής…
ΕΝΑ  άνανδρο ανθρωπάκι της πλάκας, βρήκαν και του ανέθεσαν την εκτέλεση των καταχθόνιων σχεδίων τους, για την «επαγγελματική» όσο και φυσική εξόντωσή μου από τα παροικιακά δρώμενα.
Το ότι ήταν …δασκαλεμένος από την κλίκα η οποία θέλει και νομίζει ότι μπορεί να διαφεντεύει την παροικία, μονοπωλώντας, όχι μόνο την …ενημέρωση και την  «ψυχαγωγία» των ομογενών, αλλά και την …εκπροσώπησή τους σε όλα τα επίπεδα της καναδικής ζωής.!!!
Το συμπέρασμα τούτο βγαίνει απ’ το γεγονός ότι, για να γνωρίζουν με τόσες «λεπτομέρειες», θα πει ότι έτρεξε ο βαλτός για να τους μεταφέρει την εκτέλεση της εντολής εισπράττοντας το …μπράβο τους.!
Τώρα το πώς μια ύπουλη μπουνιά σε κάποιο μάτι μπορεί να απαλύνει τον πόνο κάποιου, απ’ τα σπασμένα πλευρά κάτω από το φορτηγό, μας είναι λίγο ακαταλαβίστικο αλλά, ας είναι δεν πειράζει. Ούτως ή άλλως τα συγχαρητήριά μας ανήκουν σε όλους τους , αλλά ιδιαίτερα στον εικονιζόμενο κύριο…
Αυτά…     
Αναβολή επίσκεψης Αβραμόπουλου 
σε Καναδά-ΗΠΑ… 

Ανέβαλε το ταξίδι του άρον άρον στον Καναδά και τη Νέα Υόρκη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, λόγω του τυφώνα «Σάντι».!

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «λόγω των... έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν από τις αμερικανικές Αρχές ενόψει του τυφώνα «Σάντι», ο οποίος αναμένεται να πλήξει την Ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, και που περιλαμβάνουν το κλείσιμο αεροδρομίων και την ακύρωση πτήσεων, κατέστη αδύνατη η πραγματοποίηση της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Καναδά, ενώ δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση συντονιστών της Πρωτοβουλίας Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη.

Για τους λόγους αυτούς, το σύνολο των επαφών του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη και τον Καναδά αναβλήθηκε για μεταγενέστερο χρόνο. Το νέο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΑΞΑ ΔΗΜΟΣΙΕΎΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ.:

ΟΜΟΛΟΓΑ: 

τίνος "τεχνοκρατών" μας είναι ιδέα;

«Σερφάροντας» στο ιντερνέτ από εδώ και από εκεί έπεσε το μάτι μου στην παρακάτω είδηση. 
o    Ξένους τεχνοκράτες επιβάλλουν στην Αθήνα,
για να δοθεί νέα βοήθεια, λέει η «FT»
ΑΘΗΝΑ. Η γερμανική κυβέρνηση προτρέπει την Ελλάδα να προχωρήσει σε «υποχρεωτική» πρόσληψη ξένων εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, στην πάταξη της διαφθοράς και στην ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας, σε «αντάλλαγμα» για την παροχή νέας βοήθειας, που θα περιλαμβάνει δύο επιπλέον χρόνια στήριξης από την ΕΕ.

Τότε μου ήρθε στο νου η ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του νέου ΔΣ του ελληνοκαναδικού κογκρέσου η οποία έχει συνταχτεί αρκετά πριν το συνέδριο και τις εκλογές από τους, γνωστούς και μη εξαιρετέους που λέει και κουρ Θανάσης, «τεχνοκράτες», Μάνιο, Δαλακούρα, Πάπα και κατά πιθανότητα και Παπαδάκη. 
Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση τύπου που δόθηκε στην δημοσιότητα 36 ώρες από την λήξη του συνεδρίου, εκτός των άλλων μας προειδοποιούν, ότι το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο αναλαμβάνει:
o    Να ζητήσει από την Καναδική Κυβέρνηση τη δυνατότητα να δημιουργήσει «Ελληνικά Ομόλογα» για να βοηθήσει τους Έλληνες και το κράτος και να δημιουργήσει «Ελληνικά αποθέματα» για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό να βοηθήσει οικονομικές μελέτες ανασύστασης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, να βοηθήσει να υπάρξει ανάπτυξη και να μειώσει τα ποσοστά ανεργίας που έχουν επέλθει λόγω της οικονομικής κρίσης.

Δεν μας έφταναν οι «ελληνοαμερικάνοι εθνοσωτήρες» της πατρίδας μας, οι οποίοι με τα λόγια είχαν μαζέψει 600 δις και τα οποία διέδιδαν πως είναι κατατεθειμένα σε καναδικές τράπεζες, κου λου που, κου λου που.
Έχουμε και τους ελληνοκαναδούς «εθνοσωτήρες» οι οποίοι λένε πως είναι έτοιμοι να προσπαθήσουν να τυπώσουν στον Καναδά ελληνικά ομόλογα. Με άλλα λόγια «ζεστό χρήμα» και το οποίο θα ξοδευτεί για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ.
Τόσοι τραπεζίτες, οικονομολόγοι, τεχνοκράτες, πολιτικοί και άλλοι στον κόσμο παλεύουν τόσα χρόνια και δεν μπορούν να μειώσουν την ανεργία και να βάλουν μπρος την ανάπτυξη στην Ελλάδα.
Όμως οι δικοί μας «τεχνοκράτες», γνωστοί στην παροικία από τις δικές τους οικονομικές διαχειρίσεις που έχουν αφήσει εποχή, πιστεύουν ακράδαντα πως θα τα καταφέρουν. Αυτό θα πει να έχεις καβαλήσει το καλάμι και να μη το έχεις πάρει χαμπάρι...
Η αποφυγή έρευνας σε βάθος για την κακή διαχείριση των οικονομικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών και η επίσημη απόδοση ευθυνών προς τους κακούς διαχειριστές, έχει σαν αποτέλεσμα την δυσπιστία των μελών ακόμη και στις καλές και διαφανείς προσπάθειες.  
Και ενώ οι κακοί διαχειριστές χαίρουν της εκτίμησης των διπλωματικών, θρησκευτικών και άλλων αρχών το πιο πιθανό και επικίνδυνο που μπορεί να συμβεί είναι να οδηγήσει σε παρόμοιες πρακτικές κακοδιαχείρισης και άλλους εθελοντές εθνοσωτήρες. Και τότε πως θα κινήσεις διαδικασίες γι αυτούς όταν έχεις δημιουργήσει προηγούμενο με την απαλλαγή των τέως, δια της πλαγίας οδού της λησμονιάς;
Ρε λέτε να δούμε σε μερικά χρόνια και άλλους "εθνοσωτήρες" ηγέτες μας σε δημόσια αξιώματα;

(Σημ. ΑΝΤΙΠΟΔΑ: Αν και …καραγωγέας, έχεις αρκετά καλά αντανακλαστικά, περί οικονομίας... Όμως στην περίπτωσή μας …αδικείς τον κ. Μάνιο ο οποίος έχει ήδη έτοιμη την απάντησή του για τις τότε καταγγελίες των συμβούλων του επαρχιακού Κογκρέσου, περί ατασθαλιών και λοιπών πεπραγμένων του, αλλά δεν …έτυχε να φτάσει ακόμα στα χέρια των έγκριτων και …μη, ΜΜΕ.! Άσε που δεν είμαι σίγουρος ότι δεν χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της πλάγιας …λησμονιάς, πρώτα στην παραπάνω περίπτωση.!)  



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ...


Και βέβαια θα γίνουν εκλογές…
Για την Ελληνική Κοινότητα ο λόγος και τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ. Συμβουλίου. Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, οι υποψηφιότητες για μια θέση στο συμβούλιο θα είναι 22, ενώ οι θέσεις σύμφωνα με την τελευταία Γ. Συνέλευση είναι 21.! Οι 21 θα προέρχονται από έναν συνδυασμό υπό την ηγεσία του Αντώνη Αρτεμάκη και μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα και καθώς όλα δείχνουν ο κ. Αρτεμάκης δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει την δοκιμασμένη «μέθοδο Σελιώτη», ώστε να αναγκάσει κάποιον δικό του σε παραίτηση, για να μη γίνουν εκλογές όπως την δεκαετή περίοδο Μενεγάκη…
Έτσι υποχρεωτικά η Εφορευτική Επιτροπή θα προχωρήσει στην διεξαγωγή εκλογών και μάλιστα για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η καταμέτρηση θα γίνει με τα χέρια, αφού ο μοναδικός ανεξάρτητος υποψήφιος δεν έχει πολλές πιθανότητες εκλογής του…
Τα όσα …κουραφέξαλα ακούγονται για δήθεν συνδυασμό των 23 (!), είναι …μπαρούφες για να ακούσουν και να δουν, μερικοί τενεκέδες, δημοσιευμένο το ονοματάκι τους, με το οποίο είναι …ερωτευμένοι και για το οποίο δίνουν ακόμα και …λίγο από τα οπίσθιά τους για λίγη προβολή.!! Έτσι τουλάχιστον λένε κάποιοι της Εφορευτικής...

Με την ευκαιρία να πούμε ότι από τους σημερινούς συμβούλους δεν θα είναι υποψήφιοι η κ. Βοττέα, η κ. Σκουτάκη και οι κ. κ. Κακαρέλης, Μπαμπάτσικος, Κίμονος, Κακαγιάννης, Τράϊκος, Αλικάκης και μερικοί ακόμα…
Αυτά μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές…

Sunday, October 28, 2012

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ


ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ...

Σε εφαρμογή από τα ξημερώματα η χειμερινή ώρα, στις 04:00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες του ρολογιού μετακινήθηκαν κατά μία ώρα πίσω. Το μέτρο της θερινής ώρας εφαρμόζεται βάσει κοινοτικής οδηγίας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας, εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου