Search This Blog

Saturday, November 24, 2012

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ



Βιντεοσκόπιση της χθεσινής εκδήλωσης της Εφορευτικής Επιτροπής, για την παρουσίαση των υποψηφίων των αυριανών κοινοτικών εκλογών. Η δημιουργία  του ΒΙΝΤΕΟ έγινε από την εταιρεία SPARTAN TV1 και τον ομογενή δημοσιογράφο κ. Πήτερ Γαλιάτσο. Δείτε όλη την εκδήλωση όπως την κατέγραψε η κάμερα του κ. Γαλιάτσου…

Από τον Σύλλογο Τρικάλων

Εκδήλωση αφιερωμένη στον 
Δημήτρη Μητροπάνο

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Εκδήλωση-Αφιέρωμα στον μεγάλο τρικαλινό καλλιτέχνη
ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ, οργανώνει το Δ. Συμβούλιο του συλλόγου του Νομού Τρικάλων «Τα Μετέωρα», σήμερα Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012, στις 7:00 το βράδυ.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Metropolitan Centre
στο 3840 Finch Av. East, δίπλα στην εκκλησία 
του Αγ. Νικολάου.
Η τιμή εισόδου στην αίθουσα, είναι $ 55,00
Για περισσότερες πληροφορίες στο 416- 561-0850
Και τώρα μια μικρή γεύση από τα τραγούδια του...



3-7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ…
Το 2ο διεθνές ακαδημαϊκό
συνέδριο στο Μπουένος Άιρες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πλούσια είναι και η θεματολογία του δεύτερου ακαδημαϊκού συνεδρίου, με τίτλο «Η επιρροή της Ελλάδας και του Ελληνικού Πολιτισμού στις Τέχνες και στις Επιστήμες», που διοργανώνει από τις 3 έως τις 7 Δεκεμβρίου, στο Μπουένος Άιρες, το Ελληνικό Πολιτισμικό Κέντρο «Νόστος». Αυτή τη φορά, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο «Belgrano», υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή, αλλά και της Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Αργεντινής, και το «Rotary Club Internacional».

«Η προσφορά της Ελλάδας και του Ελληνικού πολιτισμού είναι αναμφισβήτητη», επισημαίνει στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος του Νόστου, δρ. Χριστίνα Τσαρδίκος, σε τηλεφωνική επικοινωνία από το Μπουένος Άιρες. Και συνεχίζει: «Μια ζωντανή ιστορία 2.500 χρόνων πολιτισμού δεν θα χαθεί ποτέ. Είναι υποχρέωσή μας, ως Έλληνες ομογενείς, αλλά και του «Νόστου», να μεταλαμπαδεύουμε αυτές τις αξίες, αυτόν τον πολιτισμό, και να τον παρουσιάσουμε ζωντανό και επίκαιρο στις χώρες που βρισκόμαστε, σε κάθε περίπτωση. Με περισσότερη δυναμική και επιμονή, να τονώσουμε και να προβάλλουμε τις αξίες και τα διαχρονικά μηνύματα που ξεπερνάνε τα γεωγραφικά όρια της μακρινής πατρίδας, και διαφωτίζουν, εμπνέουν, γεννούν και θεμελιώνουν τον δυτικό πολιτισμό».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο πανεπιστήμιο «Belgrano», με τη συμμετοχή άνω των τριάντα ομιλητών καθηγητών και από άλλα πανεπιστήμια, όπως το «Universidad de Buenos Aires», «La Plata», «Universidad del Salvador», «Universidad Catοlica Argentina» κ.ά.


Πέρα από την προβολή της Ελλάδας, το συνέδριο θα ασχοληθεί και με θέματα συναφή, της ιστορίας και του πολιτισμού των δύο χωρών. Μερικές από τις ενότητες αφορούν στην Αρχιτεκτονική και την Ελληνική Λογοτεχνία, Τουρισμό και σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία, επιρροή της ελληνικής λογοτεχνίας στην Αργεντινή και στον κόσμο, Κοινωνία και Πολιτική στην Ελλάδα και την Αργεντινή, κ.ά. Σε ειδικές θεματικές θα γίνει αναφορά στο έργο του Ελύτη, του Καζαντζάκη, του Ομήρου, της Σαπφούς κ.ά.

Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει ιδιαίτερα τους συνέδρους, είναι η οικονομία στην εποχή της κρίσης. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομιλίες του Dr. Julio Burdman, με θέμα «Αργεντινή 2001-Ελλάδα 2010: δύο κρίσεις σε σύγκριση», όπως και του πρύτανη του πανεπιστήμιο «Belgrano», Dr. Alberto Rubio, με θέμα «Η Ελλάδα σήμερα ή Η επιστροφή της Νέμεσις».


«Η οικονομική κρίση, που μαστίζει την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, ως θέμα, από το συνέδριό μας», τονίζει η κα Τσαρδίκος. «Εμείς στην Αργεντινή, μεγαλώσαμε και ζήσαμε όχι μια, αλλά πολλές κρίση. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτές τις στιγμές πρέπει να αντέξουμε και να θυμηθούμε οι ίδιοι ποιοι είμαστε, αλλά να το θυμίσουμε και στους άλλους. Πρέπει, με κάθε τρόπο, να κρατήσουμε την εικόνα που αξίζει στην Ελλάδα και τους Έλληνες, που αγωνίζονται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Η δραστήρια ομογενής επισημαίνει, ακόμη, ότι οι Έλληνες της Αργεντινής, αν και ζουν τόσο μακριά από την πατρίδα και δεν έχουν πολλά να προσφέρουν, δεν αντέχουν να μείνουν με «σταυρωμένα τα χέρια».

«Σκοπός μας είναι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα και τον λαό της, με κάθε τρόπο. Πέρασε κρίσεις, πολέμους, σκλαβιά, κατοχές, δικτατορίες, και άντεξε. Η έξοχη προσφορά των Ελλήνων έχει παραμείνει ακέραιη, αθάνατη, και άντεξε στο χρόνο, πέρα από τις απειλές της κάθε εποχής και κατάστασης».

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου με το μπαλέτο «Τάνγκο-Χασάπικο», του καταξιωμένου ομογενούς Γιώργου Δερμιτζάκη, που πρόσφατα παρουσιάστηκε και στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής, με την ευκαιρία του εορτασμού της 130ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων με την Ελλάδα. Θα γίνουν, επίσης, τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Αναδρομές», με ελληνικά θέματα.

Η τελετή λήξης θα έχει και αυτή ελληνικό χρώμα, με το μπαλέτο «Ελευθερία», του Νίκου Κωστακόπουλου, που θα παρουσιάσει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.



Ο Σωκράτης και το σοφό τέστ
Το οποίο πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι μας…

Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, 
 συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.

Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της
 "τριπλής διύλισης". 

"- Τριπλή διύλιση;"
ρώτησε με απορία ο γνωστός του.

-
 Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις.

-
 Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας. 
Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;

 - Ε... όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και...

-Μάλιστα, άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις
είναι αλήθεια ή ψέματα.

-
 Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης. 
Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;

-
 Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον... 

-
 Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.

Ο γνωστός του έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.

-
 Παρόλα αυτά, συνέχισε ο Σωκράτης, μπορείς ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο.
Το τρίτο φίλτρο της χρησιμότητας. 
Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί
xρήσιμο σε κάτι;

-
 Όχι δεν νομίζω... 

-
 Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι 
ούτε αλήθεια, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, 
γιατί θα πρέπει να το ακούσω; 

Ο γνωστός του Σωκράτη έφυγε ντροπιασμένος,
έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα...
Μήπως είναι καιρός να βάλουμε κι εμείς
αυτό το σοφό τεστ στη ζωή μας;

Friday, November 23, 2012



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΡΟΝΤΟ



Ανανέωση συνδρομής μελλών 
μέχρι ΚΑΙ την Κυριακή, 
ημέρα των εκλογών.!

ΑΚΟΜΑ και την Κυριακή, ημέρα των κοινοτικών εκλογών θα επιτρέπεται η ανανέωση της συνδρομής των μελλών της Κοινότητας, ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου για την ανάδειξη των μελλών του νέου Δ. Συμβουλίου.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την Εφορευτική Επιτροπή, ύστερα από θετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου, σε σχετική ερώτηση της Κοινότητας και η οποία βασίστηκε σε σχετικό άρθρο του Καταστατικού, με θέμα το περί καλώς νοούμενο συμφέρον του οργανισμού.
Έτσι, λοιπόν, μεθαύριο Κυριακή –αν είναι δυνατόν και νωρίτερα- ΟΛΟΙ στο «Πολυμενάκειο» για την ανανέωση της συνδρομής και την συμμετοχή στις εκλογές ώστε όχι μόνο να εκλέξουμε τους καλλίτερους από τους λιγοστούς, έτσι κι΄ αλλιώς, υποψήφιους, αλλά συγχρόνως να βοηθήσουμε τόσο οικονομικά όσο και ηθικά την Κοινότητά μας, στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται, λόγο της άσκοπης (;) σπατάλης των εσόδων της κατά τη 10ετία Μενεγάκη-Γερονικολού και Σία… 

Μαύρες πλερέζες για τους Τραπεζίτες
της δεκάρας και τους άφραγκους 
Νταβατζήδες των ΜΜΕ.!

 Μαύρες πλερέζες φοράνε από προχθές, οι Τραπεζίτες της δεκάρας, οι άφραγκοι νταβατζήδες και τα γνωστά μηντιακά τους υποκαταστήματα.
Οι κραυγές και οι οιμωγές που πλημμύρισαν  τα πρωτοσέλιδα  εφημερίδων που βρίσκονται ένα βήμα πριν την πτώχευση, από την Μιχαλακοπούλου, μέχρι το Φάληρο, αποδεικνύει περίτρανα πως η χώρα αλλάζει!
Η δημοσιοποίηση
 των ΑΥΣΤΗΡΩΝ αλλά απολύτως ΛΟΓΙΚΩΝ όρων που θέτει η Τρόϊκα για την ανακεφαλαιοποίηση, ενός άρρωστου, στα όρια της χρεοκοπίας Τραπεζικού συστήματος, είναι το ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ βήμα για τις ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ που θα επέλθουν στη χώρα τους επόμενους μήνες.
Βαθιά νυχτωμένοι, οι
 Τραπεζίτες της δεκάρας, οι άφραγκοι νταβατζήδες και τα γνωστά τσιράκια τους στα Μέσα Ενημέρωσης, θεωρούσαν πως η Τρόϊκα και το Μνημόνιο δεν θα τους ακουμπούσαν!
Ότι δηλαδή η διαδικασία προσαρμογής της χώρας θα ολοκληρωνόταν με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ψαλίδισμα ωφελημάτων των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων, όπως είναι το Φάρμακο, η Παιδεία, η Υγεία.
Και πως οι ίδιοι στο τέλος, θα διατηρούσαν τα «μαγαζιά» τους ανέγγιχτα και θα συνέχιζαν τις… βρωμοδουλειές τους σαν να μην συμβαίνει τίποτε.
Πως θα μπορούσαν δηλαδή μέσα από τις Τράπεζες να συνεχίζουν να δανείζουν-χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν-τα αδέρφια τους, τα ξαδέρφια τους, μέχρι και τις… γκόμενες τους!
Πως ο κάθε ξοφλημένος νταβατζής, «μεγαλοεπιχειρηματίας» της δεκάρας, θα μπορούσε να υφαρπάζει δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ
 χωρίς καμιά εγγύηση!

Πως ο
 κάθε «τελειωμένος» εκδότης-μηντιάρχης, εκβιάζοντας τον α ή τον β μέτοχο μιας Τράπεζας θα έπαιρνε δανεικά και αγύριστα, για να αγοράζει πανάκριβες επαύλεις στο Μονακό ή στο  Γκστάαντ!
Αυτά το παραμύθι κύριοι, τελειώνει με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.
.Αφού πλέον σε κάθε Τράπεζα θα τοποθετηθούν
 (ευτυχώς) «μπάστακες»-Επίτροποι των Βρυξελλών!
Οι οποίοι θα δίνουν «ραπόρτο» κάθε τρεις μήνες απευθείας στην Τρόικα
 και όχι σε κάποια διεφθαρμένη ελληνική αρμόδια αρχή.
Είναι προφανές λοιπόν, πως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου που λογικά θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι εγχώριοι νταβατζήδες και τα τσιράκια τους,
 θα δώσουν την «μητέρα των μαχών», μπας και διασώσουν τα προνόμια τους!
Και το επικίνδυνο για την κυβερνητική σταθερότητα είναι,
 πως οι υπέργηροι νταβαντζήδες του χθες-όλοι τους είναι πέριξ των 80 ετών- διαθέτουν, κανονικές κοινοβουλευτικές ομάδες στο εσωτερικό όλων των κομμάτων εξουσίας.

Και θα τα παίξουν
 όλα για όλα στο τέλος…

Ο Ιανος

Ο ...ΑΓΙΟΣ ΤΟΡΟΝΤΟ


Μάζεψε χιλιάδες δολάρια… …δεν έδωσε δεκάρα τσακιστή.!


Χιλιάδες δολάρια συγκέντρωσαν οι πιστοί, εκκλησιαζόμενοι των ελληνορθόδοξων εκκλησιών ανά τον Καναδά, για να βοηθήσουν την οικογένεια του μικρού Αλέξανδρου Καρανίκα, για να τον φέρουν από την Ελλάδα για θεραπεία στο Νοσοκομείο Παίδων. Τα χρήματα συνέλεξε ο μητροπολίτης Σωτήριος ο οποίος με τη σειρά του θα τα έδινε στους γονείς του. Έλα όμως που το …τρένο, με το οποίο εστάλησαν τα χρήματα, …χάλασε ώστε αυτά να μην φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους… Έφτασαν όμως τα χρήματα (6.800 $) τα οποία συγκέντρωσε η Ελληνική Κοινότητα και τα οποία κατέθεσε απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του μικρού Αλέξη… Ήταν τα χρήματα για τα οποία «σκοτώθηκαν» την παραμονή του Αγ. Δημητρίου, μέσα στην εκκλησία ο μητροπολίτης Σωτήριος με τον πρόεδρο της Κοινότητας Νίκωνα Γεωργακόπουλο. Η ιστορία σας είναι λίγο γνωστή από την ανοιχτή επιστολή του αντιπροέδρου Γιάννη Κακαγιάννη προς τον μητροπολίτη κ. Σωτήριο.!
Μάλιστα… Συμβαίνουν και αυτά με τον πνευματικό μας πατέρα όταν φτάνει η ώρα του χρήματος.!   

Wednesday, November 21, 2012

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ



Εκδήλωση αφιερωμένη στον 
Δημήτρη Μητροπάνο
Από τον Σύλλογο Τρικαλινών του Τορόντο

Εκδήλωση-Αφιέρωμα στον μεγάλο τρικαλινό καλλιτέχνη
ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ, οργανώνει το Δ. Συμβούλιο του συλλόγου του Νομού Τρικάλων «Τα Μετέωρα», το προσεχές Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012, στις 7:00 το βράδυ.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Metropolitan Centre, στο 3840 Finch Av. East, δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου.
Πέρα από τους τρικαλινούς οι οποίοι θα πρέπει να είναι όλοι εκεί, πιστεύουμε ότι και άλλοι ομογενείς που αγάπησαν τον Μητροπάνο και λάτρεψαν τα τραγούδια του και τη φωνή του, θα πρέπει να παρευρεθούν, να τον τιμήσουν και να απολαύσουν τα αξέχαστα τραγούδια του.! Η τιμή εισόδου στην αίθουσα, είναι μόλις 55 δολάρια μετά φαγητού και οίνου…
Για περισσότερες πληροφορίες στο 416- 561-0850
Και τώρα μια μικρή γεύση από τα τραγούδια του...


Tuesday, November 20, 2012

ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΛΛΑΣ


Χριστουγεννιάτικη 
προεκλογική μάζωξη
στελεχών και φίλων της 
«Ενωμένης Κοινότητας»

 ΧΘΕΣ βράδυ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στελεχών και φίλων του κοινοτικού συνδυασμού «Ενωμένη Κοινότητα», στην επάνω αίθουσα του εστιατορίου ΠΑΛΛΑΣ, επί της Pape Av.
Παρόντες μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας καθ. Γιάννης Μυλόπουλος, οι πρώην αντιπρόεδροι κ. κ. Δημ. Κάρας, Γιάννης Τσάτσος και Κώστας Κουτρουμπής και άλλοι. Μεταξύ των παρόντων φυσικά ο υποψήφιος πρόεδρος της Κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης ο οποίος σε μια σύντομη ομιλία του ζήτησε τη βοήθεια όλων εφ’ όσον τελικά εκλεγεί, όπως όλα δείχνουν, στην προεδρεία του μεγάλου παροικιακού οργανισμού. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Μυλόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε για λίγο στη σημασία και την προσφορά της Κοινότητας στην ομογένεια και ευχήθηκε στον κ. Αρτεμάκη κουράγιο και καλή επιτυχία στο έργο του, ενώ του υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράστασή του σε ό, τι τον χρειαστεί. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι σύντομοι χαιρετισμοί των πρώην αντιπροέδρων Δ. Κάρα, Κ. Κουτρουμπή και Γ. Τσάτσου.
Από τη μεριά μας ευχόμαστε κι’ εμείς καλή επιτυχία στον Αντώνη και την ομάδα του και για το καλό της Κοινότητας και της παροικίας γενικότερα…







Monday, November 19, 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ...
Στήριξη στο Ισραήλ για τις
επιθέσεις στη Γάζα,

Ο Καναδάς, στενός σύμμαχος του Ισραήλ, δήλωσε τη στήριξή του στο εβραϊκό κράτος, εκφράζοντας τη θέση ότι το Ισραήλ ξεκίνησε επιδρομές εναντίον ένοπλων ομάδων που έχουν τη βάση τους στη Γάζα, μεταξύ των οποίων και η Χαμάς.

«Πιστεύομε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του και τους πολίτες του από τις τρομοκρατικές απειλές», δήλωσε ο επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας, Τζον Μπάιαρντ

«Πολύ συχνά, ο εβραϊκός λαός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας», δήλωσε ο καναδός ΥΠΕΞ.

«Ο Καναδάς καταδικάζει την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς και στηρίζει τις προσπάθειες του Ισραήλ για την αντιμετώπιση των περιφερειακών απειλών για την ειρήνη και την ασφάλεια», κατέληξε ο Μπάιαρντ.

Το θάνατο του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς, Αχμέντ Τζααμπάρι, ακολούθησαν δεκάδες ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνολικά σκοτώθηκαν οκτώ άτομα και 88 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Ο Παλαιστίνιος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ ανέφερε πάντως ότι ο αριθμός των νεκρών είναι εννέα

Γιορτή γενεθλίων στο MEGAS

Την 82η επέτειο των γενεθλίων του γιόρτασε σήμερα το βράδυ ο γνωστός ομογενής μας κ. Κλίτος Αργυρίδης. Η γιορτή έγινε στο εστιατόριο MEGAS σε μια καθαρά οικογενειακή ατμόσφαιρα -παρά το πλήθος του κόσμου σ' αυτό- στην οποία συμμετείχαν η γυναίκα του Κλειώ (Λούλα) Αργυρίδη, ο αδελφός του Μιχάλης Αργυρίδης με την γυναίκα του Ανδρούλα και η κ. Τζούλια Μαστοράκου με την κόρη της Άντρια και τον γιό της , σύμβουλο της Κοινότητας Πήτερ Μαστοράκο. Μια απουσία που κουβεντιάστηκε από την παρέα, ήταν της κ. Ελένης Βοττέα, κολλητής φίλης της Κλειώς, συζύγου του εορτάζοντα, η οποία πολύ θα ήθελε να είναι μαζί τους. Εμείς μαζί με τις ευχές μας στον Κλίτο, ευχόμαστε του χρόνου να είναι μαζί τους και η Ελένη...
Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από τη γιορτή… 







Sunday, November 18, 2012

Προνόμια πρώην προέδρων
 της Βουλής… 
Από το Έθνος:

Ευχές να είναι «καλορίζικο» και «καλοτάξιδο» δεχόταν πριν από λίγες μέρες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος για το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο (με μόλις 5 χιλιόμετρα στο καντράν) που του παραχώρησε η Βουλή για τις μετακινήσεις του, ένα πολυτελές VOLVO S60, από εκείνα που έχει αποκτήσει το Κοινοβούλιο με τη μέθοδο του leasing και δεν αποδέχθηκαν περίπου 30 βουλευτές.

Αυτό που, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται βάσει εθιμικού δικαίου και σχέσεων... ευγενείας του νυν προέδρου της Βουλής προς τους προκατόχους του, αλλά και μια σειρά άλλων σημαντικών προνομίων, όπως η λειτουργία γραφείου εντός του κεντρικού κτιρίου της Βουλής ή σε κτίριο που ανήκει στη Βουλή, η δυνατότητα να απασχολούν μέχρι έξι μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι... απολαμβάνουν το προνόμιο να έχουν δουλειά μέχρι να πεθάνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, εκτός αν στην πορεία τα.... σπάσουν με εκείνον που τους διόρισε και δεν ανανεωθεί η θητεία τους μετά κάποια εκλογική αναμέτρηση, απολαμβάνουν οι πρώην πρόεδροι του Κοινοβουλίου. Είτε αυτοί που έχουν εκλεγεί βουλευτές, όπως είναι ο Απ. Κακλαμάνης και ο Β. Πολύδωρας, είτε αυτοί που έχουν αποχωρήσει από την πολιτική, όπως ο Φ. Πετσάλνικος, ο Δ. Σιούφας και η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

Ειδικότερα το κόστος των προνομίων των τριών πρώην προέδρων της Βουλής που δεν έχουν εκλεγεί ξεπερνά τα 100.000 ευρώ ετησίως (πέρα από τη σύνταξή τους), αν συνυπολογιστεί το κόστος των μετακλητών που απασχολούν -αν κάνουν πλήρη χρήση του δικαιώματός τους- καθώς και το κόστος του αυτοκινήτου που τους έχει παραχωρηθεί, χωρίς σε αυτό να υπολογίζονται τα έξοδα για τη λειτουργία του γραφείου που διατηρούν.

Σχόλιο: Αν κάτι με εντυπωσιάζει, είναι η διάθεση τους να δεχθούν να παραλάβουν τα αυτοκίνητα σε μια τέτοια εποχή λαϊκής αγανάκτησης....
Γάιδαρος ...υποψήφιος βουλευτής!

Και όμως έγινε και αυτό!
Υποψήφιος βουλευτής στον Ισημερινό ένας… γάιδαρος.!


Σημ. Αντίποδα: «Γάιδαρος υποψήφιος βουλευτής στον …Ισημερινό», γράφει ο «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» σε μια τελευταία ανάρτησή του..!
Πέρα του ότι συμφωνούμε μαζί του ότι είναι ένα απ’ τα περίεργα, θα μας επιτρέψει να πούμε ότι υπάρχουν και χειρότερα.! Εδώ, -που είναι και Καναδάς,-  έχουμε ολόκληρο γάιδαρο «δημοσιογράφο» και δεν διαμαρτύρεται, σχεδόν, κανένας.! Και λέμε σχεδόν, διότι μερικοί μόλις κατάλαβαν το πόσο αισχρός είναι του έκοψαν ακόμα και τη διαφήμιση.!  Βλέπετε αυτοί δεν φοβούνται τις απειλές και τους εκβιασμούς του, όπως μερικοί άλλοι που ενώ τον χαϊδεύουν και χαμογελούν μπροστά του, ξερνάνε πίσω από την πλάτη του… Μερικοί από φόβο άλλοι για λίγη προβολή και κάποιοι για να ικανοποιήσουν τις ανώμαλες περί κουτσομπολιού …ορέξεις τους.! Να φανταστείτε ότι  …κάποιοι έτρεξαν να δώσουν πληροφορίες μετά φωτογραφιών.!!! Ου να μου χαθείτε κοπρόσκυλα.!!!   


Ηλκτρονική Βιβλιοθήκη


Για δωρεάν πρόσβαση σε εκατοντάδες έργα Ελλήνων λογοτεχνών, επισκεφτείτε την "Ανοιχτή Λογοτεχνία", (OpenBook). Διηγήματα, μυθιστορήματα, ποίηση ακόμη και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που θέλουν να εξασκηθούν στην κατανόηση της γλώσσας μέσα από τη λογοτεχνία.
Σε αυτό τον ιστότοπο θα βρείτε και συνδέσμους (links) με πολλές ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες ( 24 γράμματα,Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού κλπ) για να διαβάσετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας.