Search This Blog

Friday, February 12, 2016

Ανανεώθηκε η συνεργασία "ακαδημίας" Σωτηρίου και Αγ. Παύλου...




Πριν από λίγες ημέρες ανανεώθηκε  (!!!) η συμφωνία συνεργασίας της «θεολογικής ακαδημίας» του Σωτήριου με το πανεπιστήμιο St. Paul στην Ottawa.! Φυσικά και δεν μας πέφτει λόγος για τη συνεργασία αυτή και τον «ξεπεσμό» ενός πανεπιστημίου στο επίπεδο της συγκεκριμένης «Ακαδημίας». Αυτό είναι ζήτημα που αφορά αποκλειστικά την πρύτανη του St. Paul και τους υπόλοιπους της διοίκησης του. Εκείνο  που μας απογοητεύει είναι η συνέχιση του λάθους του κ. Αγγελόπουλου από τον νυν πρέσβη κ. Μαρκαντωνάτο. Δηλαδή, αντί ο κ. Μαρκαντωνάτος να μεταφέρει στην Ελλάδα το (ανύπαρκτο) …μέγεθος της «ακαδημίας» Σωτηρίου η οποία επί 17 ολόκληρα χρόνια «έβγαλε» μόλις 25 κληρικούς, διορθώνοντας  έτσι το λάθος του
προκατόχου του και αποκαθιστώντας  το κύρος  της θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, τούτος συνεχίζει να τρέχει πίσω από τον Σωτήριο και μάλιστα να ξοδεύει χρήματα του ελληνικού κράτους για τραπεζώματα των …μαρτύρων που παραυρέθηκαν στην ανανέωση της (ποιάς;) «συνεργασίας»…  Κύριε Μαρκαντωνάτε, στην αρχή της εδώ παρουσίας σας μπορεί τα λάθη σας να είναι δικαιολογημένα αλλά τώρα πλέον ΔΕΝ δικαιολογείται με τίποτα η συμπεριφορά σας αυτή. Γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους ότι αυτό το πράμα που ο κ. Αθανασούλας σας παρουσιάζει ως «Ακαδημία» μόνον πανεπιστημιακού επιπέδου δεν είναι… Και αν δεν το γνωρίζετε ακόμα επιτρέψτε μας να πούμε ότι μάλλον ΔΕΝ έχετε τα προσόντα για τη θέση που η Ελλάδα σας εμπιστεύτηκε. Σωστά; Διότι δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζετε ότι ο μητροπολίτης ψεύδεται ασύστολα, δημόσια και χωρίς ντροπή με τελευταίο ψεύδος την δημόσια δήλωση ότι ο παπαΝικόλας Αλεξανδρής ΔΕΝ είχε ουδεμία σχέση με την Μητρόπολη από το έτος 2010, ενώ το όνομά του ήταν καταχωρημένο στο ημερολόγιο της Μητροπόλεως ως υπεύθυνος διακυβερνητικών σχέσεων της Μητρόπολης με τις κυβερνήσεις Καναδά και Ελλάδας.! Ως εκ τούτου, λοιπόν, θα πρέπει ή μάλλον υποχρεούστε να ερευνάτε τα όσα σας λέει, αντί να τα δέχεστε αβασάνιστα  ως αλήθειες… Σωστά; Σωστά να λέτε και ας είστε σίγουρος ότι η σοβαρότητα θα σας ωφελήσει περισσότερο απ’ ότι το ..τρέξιμο πίσω από τον Σωτήριο… Αυτά για τώρα και θα τα ..ξαναπούμε.

2 comments:

  1. Tώρα και κάτι άλλο...πως μια ορθόδοξη, ταχαμ "ακαδημία" αναγνωρίζεται από ένα Καθολικό Ουνιτικο πανεπιστήμιο...Η μπας και ενώθηκαν για business και μόνο...

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε, τα παλαιότερα χρόνια, στα χωριά αλλά και παντού, τα αμπέλια δεν χωρίζονταν ούτε με φράχτες, ούτε με συρματοπλέγματα, όλος ο κάμπος ανοιχτός αλλά διαιρετέος. Έτσι και οι εκκλησίες, διαιρετέες μεν, αλλά μαζί, πάντοτε, ανατολική και δυτική, το κοπάδι μόνο χωρισμένο για λόγους διακυβέρνησης, πάντα δύο καλοί αιπόλοι είναι καλύτερα από έναν.
    Βλέπεις πως οι διαφορές τους είναι τόσο μηδαμηνές, που ούτε οι ίδιοι τους δεν τις καταλαβαίνουν. Μεγάλη διαφορά βλέπεις, το πως και ποιός στέλνει το περιστέρι, μετά σου λένε ισότητα, από μόνο του δεν πάει πουθενά, κάθεται και κλωσάει.
    Και μη ξεχνάς, το ότι γίνεται, γίνεται για το χρήμα. Όλα.

    ReplyDelete