Search This Blog

Tuesday, March 2, 2021

Απάντηση σε σχόλιο ανώνυμου ...ξερόλα, που την ζητούσε επίμονα ο πισινός του...

 AnonymousFebruary 28, 2021 at 9:04 PM

Ρε μαλακά, αφού οι κοινοτικοί του έκαναν μήνυση. Βλάκα ε βλάκα.

Στο παραπάνω σχόλιο, απαντήσαμε στη στήλη των σχολίων αλλά λόγω μεγέθους είπαμε να το φέρουμε εδώ μπας και χαθεί. Διαβάστε λοιπόν:

Είσαι τόοοοσο σίγουρος για αυτά που γράφεις, ώστε να μη τολμάς ούτε καν το όνομά σου να μας πεις και φυσικά να νιώσεις ότι έχεις έστω και λίγα ...ούμπαλα ή κάκαλα. Βρε τενεκέ ξεγάνωτε, παραδειγματίζεσαι από τον εαυτό σου ο οποίος είναι μ@λ@κ@ς και ΒΛΑΚΑΣ και τα αποδίδεις σε κάποιον επώνυμο τον οποίο ΔΕΝ γνωρίζεις πιθανόν όσο πρέπει ώστε να φυλαχτείς λιγάκι για να μη ντρέπεσαι (αν ξέρεις τη λέξη) τον εαυτό σου.!Άκου λοιπόν, το ιστορικό κ. ΒΛΑΚΑ, για να μαθαίνεις και συ λίγα πράματα.

 

Όταν η Ελληνική Κοινότητα έλαβε εντολή από τις φορολογικές αρχές, να δηλώνει όλα τα έσοδα τα οποία πραγματοποιούνται στους χώρους των κτηρίων της, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών, ζήτησε από τις Φιλόπτωχες Αδελφότητες των ναών, να καταθέτουν τις εισπράξεις τους  στο ταμείο της Κοινότητας, ώστε να καταγράφονται σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου. Οι Φιλόπτωχες διαμαρτυρίθηκαν για τους νέους κανονισμούς, αρνούμενες οποιαδήποτε ενημέρωση στην Κοινότητα και τον ταμεία της. Το Δ. Συμβούλιο της Κοινότητας, υποχρεώθηκε να αντικαταστήσει τις κυρίες που δεν συμμορφώνονταν με τις υποδείξεις, με κάποιες άλλες της Κοινότητας, οι οποίες είχαν διάθεση συνεργασίας και υπακοής στο καταστατικό του οργανισμού. Μόλις η αλλαγή αυτή έλαβε σάρκα και οστά και οι Φιλόπτωχες των εκκλησιών της Κοινότητας σταμάτησαν να κάνουν του κεφαλιού τους και να δίνουν αναφορά στους ιερατικώς προϊσταμένους των ναών, οι ιερείς πήραν εντολή να απέχουν όλων των υποχρεωτικών καθηκόντων τους, εκτός, μόνον, από την τέλεση των Θείων Λειτουργιών.! Μέχρι και τη Θεία Κοινωνία αρνούνταν να τις παράσχουν οι αθεόφοβοι …πατέρες.! Αυτό διήρκεσε κάποιο εξάμηνο, και αφού οι παπάδες επέμειναν στην αποχή τους από τις περισσότερες των υποχρεώσεών τους, το Δ. Συμβούλιο ανέστειλε την μισθοδοσία τους μέχρι να μπορέσουν να τους πείσουν να τα βρούν προς όφελος όλων και ιδιαίτερα της Ορθοδοξίας… Αφού πέρασε κάποια διετία, στάσιμη, οι ιερείς αποφάσισαν (και πολύ σωστά έκαναν) να καταθέσουν μήνυση κατά της Ελληνικής Κοινότητας, απαιτώντας την πληρωμή των μισθών τους. Στο σημείο αυτό η Κοινότητα δεν είχε περιθώρια παρά να αμυνθεί κατά της, εις βάρος της, μήνυσης-αγωγής των κληρικών. Με αφορμή, όμως, την «ευκαιρία» αυτή, και για να ενισχύσει την άμυνά της, υποχρεώθηκε να αντιμηνύσει την φιλόπτωχο μιας των εκκλησιών της και ενός των ιερέων, για οικονομικές ατασθαλίες των χρημάτων που εισέπρατταν οι υπεύθυνες κυρίες του συγκεκριμένου ναού. Στη διάρκεια των εξωδικαστικών διερευνήσεων, βγήκε στην επιφάνεια ότι οι κληρικοί δεν εκτελούσαν τα καθήκοντά τους, ύστερα από εντολή του μητροπολίτη τους και όπως ομολόγησαν, ΔΕΝ μπορούσαν να την παραβούν διότι θα έπεφταν στη δυσμένεια  του Σωτηρίου και ένας Θεός γνώριζε την περεταίρω πορεία τους εν γένει την προσωπική και οικογενειακή τους …ατυχία.!! Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να τις ζητήσει αφού υπάρχουν και θα τις έχει…

3 comments:

  1. Γιατί δε δημοσίεψες την απάντιση που σου έστιλαν οι οπαδοί του κυρίου που σε πληροφόρισε για το πιος έκανε τη μύνηση; Δεν βολεύει ε; Θα φας καλά!

    ReplyDelete
  2. Ακούγοντας διάφορα για την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο και γκουγκλάροντας έφτασα ως εδώ. Διάβασα ένα άρθρο που είχε αναρτηθεί όπως και τα σχόλια που το συνόδευσαν. Κατά την άποψή μου και μέχρι στιγμής, το μόνο κείμενο που περιέγραψε ξεκάθαρα την κατάσταση της Κοινότητας, αλλά έδωσε και απάντηση στις απαιτήσεις του Σωτηρίου ήταν η «Εβδομάδα» και μπράβο της.

    Όλα τ’ άλλα, ήταν και είναι «άλλα λόγια να ….» προσθέστε ό,τι θέλετε.

    Όσο για το ύφος και τις ύβρεις σου προς οποιονδήποτε τολμά να ασκήσει κριτική στις διοικήσεις της κοινότητας και πάλι η «Εβδομάδα»  σου έδωσε την πρέπουσα και ανάλογη απάντηση σ’ ένα άρθρο της με τίτλο «ο αυτόκλητος ‘‘πους της’’ Κοινότητας». Αν μη τι άλλο, διάβασα σωστά Ελληνικά.

    ReplyDelete
  3. Αν δεν πενέψεις το σπίτι σου, ποιος θα το κάνει; Ευκολα νομίζεις ότι κάποιος πενέυει τις κολοτούμπες του κάθε άσχετου;

    Σε συμπληρωμς της φράσεως "άλλα λόγια να", εγώ θα έβαζα τη λέξη "γαμιόμαστε" ως την ταιριαστότερη στο συγγραφέα και αγαπητότερη στους προστάτες του.

    Τέλος συμφωνώ για την ορθότητα του διαβάσματος αλλά γιατί ρε λεβέντες δεν γράφετε κανονικα το "πούστης"; Τόσο πολύ σας ενοχλεί η λέξη αλλά όχι η πράξη; Γράψτε κανονικά τη λέξη να καταλάβει ο κόσμος ότι είστε ένα με τους λωποδύτες αγίους τους οποίους ...πολεμάτε!

    ReplyDelete