Search This Blog

Wednesday, January 13, 2021

Ελληνική Κοινότητα Τορόντο - Δελτίο Τύπου...

 

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Κοινότητάς μας,

Με αφορμή την επιβολή της Επαρχίας του Οντάριο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δεύτερη φορά και σύμφωνα με τις νέες οδηγίες δημόσιας ασφαλείας της επαρχιακής κυβέρνησης του Οντάριο, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε τα παρακάτω:

Από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021:

- Οι τέσσερις εκκλησίες της ΕΚΤ θα είναι κλειστές για το κοινό μέχρι νεοτέρας. Οι Ιερές Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών

με την παρουσία του Ιερέα, του ψάλτη και του νεωκόρου. Μπορείτε να παρακαλουθείτε ζωντανα τις λειτουργίες σε όλες τις εκκλησίες της ΕΚΤ μέσω διαδικτύου.

- Το Γραφείο Κηδειών της ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στο κοινό, σύμφωνα με τις οδηγίες και τους κανονισμούς της Καναδικής Κυβέρνησης. Η υπεύθυνη του γραφείου κηδειών, κυρία Τούλα Κυριακίδη είναι διαθέσιμη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο στο τηλέφωνο 647-704-5880.

- Το γραφείο της ΕΚΤ θα παραμείνει κλειστό για το κοινό μέχρι νεοτέρας. Με αίσθημα ευθύνης στους Ελληνοκαναδούς θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες καθημερινά μέσω της τηλεφωνικής μας γραμμής 416-425-2485.

- Τα Ελληνικά Σχολεία της ΕΚΤ παραμένουν κλειστά και θα συνεχίσουν τα διαδικτυακά μαθήματα μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τις οδηγίες της Κυβέρνησης του Οντάριο.

- Tα Προγράμματα του Πολιτιστικού Τμήματος της ΕΚΤ έχουν ακυρωθεί μέχρι νεοτέρας.

Η υγεία και η ασφάλεια των ομογενών, μελών και φίλων της Κοινότητάς μας, αποτελεί για μας ύψιστη προτεραιότητα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα νέα μέτρα για τη δημόσια υγεία θα βοηθήσουν στη διακοπή της εξάπλωσης του COVID-19 μειώνοντας τα ανησυχητικά επίπεδα κινητικότητας. Κάνοντας το σωστό και μένοντας στο σπίτι, μπορείτε να μείνετε ασφαλείς και να σώσετε ζωές.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

 

6 comments:

  1. Και η κυρα παπαδιά, πού θα εκκλησιάζεται τώρα; Μήπως θα κρύβεται κάπου αφού η πόρτα θα είναι κλειδωμένη!

    ReplyDelete
  2. tha einai brosta sta matia sou na vlepes malaka.

    ReplyDelete
  3. Λέτε να είναι η ίδια η πρεσβυτέρα η οποία απάντησε τόσο ευγενικά στο σχόλιό μου; Γιατί άλλος κανένας δεν είχε λόγο να ξεπέσει τόσο πολύ χαμηλά!

    ReplyDelete
  4. οπως είπαμε, ο κόσμος έφυγε για μη ελληνικές εκκλησίες. μπράβο σας.
    Ουρινελλα Χατζιγιαννης

    ReplyDelete
  5. Perfect they all go to the Serbian Orthodox Churches in Toronto in Whitby and in Mississauga where they don't know how to count to 10 and still share communion with the same spoon.

    ReplyDelete
  6. Αφού δεν γνωρίζουν να μετράνε μέχρι το δέκα, τι θα περίμενε κάποιος να κάνουν, εκτός από το ψάχνουν για εκκλησιες που κοινωνούν με το ίδιο κουταλακι; Πώς διαφορετικα θα πάνε στον παράδεισο; Άσε που όπως λένε σοβαροί παπάδες και επίσκοποι ο κορωνοιός δεν κολλάει από την μεταλαβιά.....

    ReplyDelete