Search This Blog

Thursday, June 7, 2018

Τι έχουν τα έρμα και …ψοφάν;…



Το περασμένο Σάββατο το τμήμα των κατηχητικών σχολείων του Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το τμήμα της «Πρόνοιας» του ναου και την επίβλεψη της Ελληνικής Κοινότητας, διοργάνωσαν μια επιβλητική γιορτή προς τιμή των επί 40 χρόνια κατηχητών των σχολείων του Ιερου Ναού Κόμησσας και Βασίλη Πολυδούλη και της κ. Ζουμπάνου, με αφορμή την -λόγω ηλικίας- αποχώρησή τους από την ενεργό υπηρεσία .
Πλήθος από γονείς μαθητών αλλά και πολλοί από τους μαθητές που παρακολούθησαν κατά καιρούς τα μαθήματα των σχολείων, παραυρέθηκαν για να τιμήσουν την προσφορά των κατηχητών αυτών στην ορθόδοξη Εκκλησία και την Ελληνική Κοινότητα. Εκείνοι που απουσίασαν επιδεικτικά, θα λέγαμε ήταν όλοι οι ιερείς της Κοινότητας, μηδέ, του
ιερατικώς προϊσταμένου του Ναού του Αγίου Δημητρίου, π. Κων/νου Παυλίδη, εξερουμένου.!!!
Μάλιστα αγαπητοί αναγνώστες, ακόμα και στον ιερέα του ναού απαγόρευσε ο προϊστάμενός  του Σωτήριος να παρακαθήσει σε ένα γεύμα προς τιμή των 3 κατηχητών που μόχθησαν επί 40 και πλέον χρόνια να φέρουν να διαπλάσουν και να κρατήσουν στην Εκκλησία χιλιάδες ορθόδοξους χριστιανούς.!!!
Τι κατάντια είναι αυτή …άγιοι πατέρες; Εντάξει, χάθηκε η ντροπή αλλά με το «ελληνικό» φιλότιμο τι γίνεται; Να τα ξαναπούμε;












  

12 comments:

  1. Συγχαρητήρια σε όσους παραβρέθηκαν και φυσικά στους ακούραστος οργανωτές . 🥂

    ReplyDelete
  2. Δηλαδη αφου ξερατε οτι γινονταν εσπερινος στους Αγιους Παντες, γιατι δεν το κανατε αλλη μερα; Αρα διμιουργειτε εκρεμοτητες, ετσι δεν ειναι;

    ReplyDelete
  3. Έλα τώρα, μπορεί και να μη γνώριζαν ότι ο εσπερινός αυτός θα ήταν ...ολονύκτιος! Εξ' άλλου, κατηχητές είναι αυτοί που το διοργάνωσαν και όχι ιερείς...

    ReplyDelete
  4. Δεν ξέρω τι είδους εκρεμότητα μπορεί να είναι αυτό αλλά για να το λέτε εσεις όλο και κάτι θα γνωρίζετε από πρώτο χερι, έτσι δεν είναι; Εκτός κι'αν έτσι σας είπαν τα αφεντικά σας να πείτε, ώστε να ελαφρύνουν λίγο τι θέση τους οι απουσιαζοντες παπάδες,έτσι δεν ειναι;

    ReplyDelete
  5. Ρώτησε κανείς αν υπήρχε αίθουσα για άλλη ημερομηνία; Εξάλλου δεν νομίζω να πηγαίνουν όλοι στους εσπερινούς. Πολλές φορές απουσιάζουν ακόμη και ιερείς. Δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Δεν νομίζω να δημιουργήθηκε καμιά εκκρεμότητα. Αυτοί που ήθελαν να πάνε στον εσπερινό πήγαν στον εσπερινό. Αυτοί που ήθελαν να τιμήσουν αυτούς που έδωσαν ότι καλύτερο είχαν στην παροικία 45 χρόνια, πήγαν στην εκδήλωση.

    ReplyDelete
  6. Θα μπορούσε ο Σωτήριος, από σεβασμό στους ενορίτες, να αποστείλλει κάποιον ιερέα , και μάλιστα τον ιερέα του Ναού. Αλλά με το Σωτήριο δεν βρίσκει κανείς άκρη.
    Κάποτε θα μιλήσει όμως ο Θεός. Καί τότε θα του πεί ,ο Εξαρχος. "Αφησε με λίγο στην καρέκλα... Μου αρέσει. "Ελεος πιά.
    Τα ίδια και ο Δημήτριος στην Αμερική. Κολλημένος, 9Ο χρονών στην καρέκλα !!!! Παρέα με το θρόνο!!!

    ReplyDelete
  7. Είναι αλήθεια ότι εκείνη τη βραδιά ήτανε το μέγα εσπερινό των Αγίων πάντων. Αν Αυτοί που βρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση ήτανε πραγματική κατηχητές των καθηγητών σχολείων, θα ξέρουνε ότι θα έπρεπε να βρεθούνε στο εσπερινό των Αγίων πάντων. Το εσπερινό έχει προτεραιότητα. Άνθρωποι της εκκλησίας, που γνωρίζουνε θεολογία και τυπικό, θα το ξέρανε αυτό. Αλλά όπως βλέπουμε, το επίπεδο των καθηγητών της κοινότητας είναι τόσο χαμηλό ότι ακόμα δεν καταλαβαίνουνε όταν υπάρχει μεγάλη εσπερινό στην εκκλησία. Αλλά προτιμούνε να τρώνε και να πίνουν αντί να δοξάζουν το θεό.

    ReplyDelete
  8. Παπαδίστικες απαντήσεις. Αυτά για τον σχολιαστή 7:11 am.

    Κανείς δεν αμφιβάλλει για τον Εεσπερινό των αγίων Πάντων και τη σπουδαιότητα της προσευχής. Σιγά μην πολυ-προσεύχονται οι παπάδες στούς εσπερινούς. Τους εχω δεί να μιλάνε.
    Η δοξολογία πρός το Θεό δεν γίνεται μόνο μέσα στα ντουβάρια κάποιας εκκλησίας, αλλά παντού.

    Ο Θεός δεν ανήκει σε κάποιο χώρο , ούτε περιορίζεται.
    Και η δοξολογία του Θεού μπορεί να γίνει παντού και πάντοτε. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις κ δικαιολογίες.!!!

    Ι.Τ.

    ReplyDelete
  9. Να μην μεγαλοποιούμε τα προβλήματα. Αυτές οι αντιθέσεις μεταξύ Μητρόπολης και Κοινότητος ειναι απαράδεκτες για τον ελληνισμό και την Εκκλησία.
    Ολοι θέλουν να είναι αφεντικά και να παρουσιάζονται σαν εκπρόσωποι του ελληνισμού.
    Ο ελληνισμός όμως είναι πολιτισμός και όχι αυτό που βλέπουμε τόσα χρόνια στον Καναδά.


    ReplyDelete
  10. Ο σχολιαστής της 7 Ιουνίου 11.18pm αναφέρει για το Σωτήριο και το Δημήτριο. ότι και οι δύο είναι μεγάλοι. Ομως κολλημένοι στο θρόνο . Μην χάσουν την εξουσία. Καλά έλεγε ένας απλός καλόγερος. "Πρώτα πεθαίνουμε και μετά πεθαίνει ο εγωισμός"

    Η Εκκλησία πρέπει να βάλει όριο ηλικίας. Λίγοι δεσποτάδες έχουν τη δύναμη της απεξάρτησης από την πολυθρόνα.

    Εκτός της ηλικίας και των προβλημάτων υγείας που μπορούν να έχουν, ,αν αφαιρέσει κανείς τα εγκόλπια και τους μανδύες από πολλούς εκ των δεσποτάδων, η πνευματική γυμνότητά τους, είναι κραυγαλέα.

    Ι.Τ.

    ReplyDelete
  11. Σημετοχη από την Μητροπολη;
    Ο κυριος αυτος δεν είναι/ηταν μελος (και μεγαλο όπως ακουγιεται) της Αδελφοτητας Μεγας Αθανασιος, οι οποιοι αποκαλουσαν/αποκαλουν τον Μητροπολητη αιρετικο; Και μαζι με κατι φανατικους και καποια μοναστηρια (η μαλων οπαδων τους) της Αμερικης καταπολεμουν τους Ιερεις του Τοροντο και δημιοργουν προβληματα στην Μητροπολη και σε πιστους; Μπας και ξερει κανεις να μας ενυμερωσει;

    ReplyDelete
  12. Αυτό που λέει ο σχολιαστής της 11 Ιουνίου 2:15 νομίζω ότι αληθεύει.

    Η αδελφότητα Μ.Αθανάσιος, παρόλο που είχε σαν σκοπό την ιεραποστολή , ωρισμένα μέλη της, ενεργούσαν και εκφράζονταν με φανατισμό . Προσπαθούσαν να είναι οι "δικηγόροι υπεράσπισης" της ορθόδοξης πίστης, προκαλώντας θόρυβο.
    Ο κ. Πολυδούλης ήταν μέλος της αδελφότητος αυτής . Πάντως προσέφερε αρκετά στα κατηχητικά του Αγ.Δημητρίου.

    ReplyDelete