Search This Blog

Sunday, December 10, 2017

Αναταράξεις από την Αγωγή…



Αναταράξεις προκαλεί η Αγωγή της Ελληνικής Κοινότητας κατά της Μητρόπολης Τορόντο.! Οι διαστάσεις που έλαβε το θέμα από τα ελληνόφωνα ΜΜΕ της παροικίας μας και γενικότερα της ομογένειας, βγήκαν εκτός «συνόρων» και όπως λένε κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έφτασαν στ’ αυτιά κάποιων καναδικών εφημερίδων οι οποίες έδειξαν  ενδιαφέρον για το ζήτημα.!
Από μόνη της η είδηση αυτή -αν είναι αληθινή-  ΔΕΝ τιμάει καθόλου την ομογένεια και κατ’ επέκταση την Εκκλησία, αφού αιτία της Αγωγής είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά του μητροπολίτη που δημιούργησε την εξέλιξη αυτή… Και για όσους
…προτιμούν να έχουν «κοντή» μνήμη, θα πούμε σε συντομία μια …ιστοριούλα.
Η Κοινότητα, λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε -και εν μέρει αντιμετωπίζει- «όφειλε» στη Μητρόπολη ένα καθυστερημένο ποσό της «λογίας» ύψους 200 χιλιάδων δολαρίων, από την εποχή ακόμα Μενεγάκη.! Με την αλλαγή της διοίκησης Μενεγάκη, ο Σωτήριος ΔΕΝ έδειξε την ίδια εμπιστοσύνη στους αντικαταστάτες του Γεωργακόπουλο και Αρτεμάκη και για να αποπληρωθεί το ποσό κατάσχεσε τις εισπράξεις των μυστηρίων που τελούνται στους ναούς της Κοινότητας, διπλασιάζοντας μάλιστα το ποσό της χρέωσης αυτών.!!! Η έλλειψη των χρημάτων αυτών από τα ταμεία της Κοινότητας, έφερε τον οργανισμό σε ακόμα δυσκολότερη  οικονομική θέση ώστε να σταματήσει την μισθοδοσία των ιερέων και ως εκ τούτου, με εντολή πάντα του μητροπολίτη τους, να εκτελούν, έκτοτε, πλημμελώς  τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους προς το ποίμνιο… Και ενώ ο Σωτήριος εισέπραξε τον πρώτο μόλις χρόνο υπερδιπλάσιο το ποσό της οφειλόμενης «λογίας», του …καλάρεσε προφανώς   το αποτέλεσμα συνεχίζοντας μέχρι σήμερα της κατάσχεση των μυστηρίων.!!! Και παρά τις προσπάθειες του Δ. Συμβουλίου να τα βρουν, έπεφταν πάνω σε ντουβάρι το οποίο αρνούνταν να μετακινηθεί  από τη θέση του. Όμως η Κοινότητα πιστεύοντας πάντα πως μια συμβιβαστική λύση είναι πάντα η καλύτερη λύση και ότι ΔΕΝ μπορούν να τα βρουν μεταξί τους, ανέθεσαν τη διαμεσολάβηση σε έναν άξιο, κοινής αποδοχής  ομογενή μας, στον πρόεδρο του «Ελληνικού Σπιτιού» κ. Γιάννη Φαναρά. Χαμένος βέβαια κόπος, αφού ο Σωτήριος ΔΕΝ ήθελε συμβιβαστική λύση, αλλά την άνευ όρο «παράδοση» της Κοινότητας στην Μητρόπολη.!!! Πράγμα που όμως ΔΕΝ μπορούσε να γίνει κι’ έτσι φτάσαμε στην συγκεκριμένη αγωγή, με κίνδυνο να γίνουμε, εξ’ αιτίας του πνευματικού μας πατέρα, για μια ακόμα φορά πανκαναδικά ρεζίλι των σκυλιών και …έπεται συνέχεια.!!! Έχει μήπως κάποιος εκ των ιερέων τα …απαραίτητα, ώστε να πει κάτι επ’ αυτού;  

5 comments:

  1. Η κατάσταση είναι τραγική τόσο στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής όσο και στη Μητρόπολη Καναδά. Πολ

    Μόνο το Πατριαρχείο και ο Θεός μπορούν να φέρουν αλλαγές στη Μητρόπολη Καναδά.

    ReplyDelete
  2. Η δικαστική αυτή αγωγή μάλλον δεν θα φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα καθότι τα καναδικά δικαστήρια αποφεύγουν να εισέρχονται σε εκκλησιαστικές υποθέσεις.

    Νομίζετε ότι ο Σωτήριος δεν γνωρίζει πως κινούνται τα δικαστήρια στον Καναδά? Πάντως η όλη κατάσταση είναι προβληματική.
    Πρέπει να αλλάξουν πολλά και κυρίως οι υπεύθυνοι της Κοινότητας και της Μητρόπολης.
    Διαφορετικά "η σκηνή" θα είναι η ίδια και ο ελληνισμός θα διχάζεται

    ReplyDelete
  3. Λες "αν ειναι αληθεια οτι ταγραψαν και οι Καναδικες εφημεριδες?????
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ...3-4 ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ...ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ?

    ReplyDelete
  4. Μήπως μπορείς να μας πεις πού έγραψε ότι "ταγραψαν και οι Καναδικές εφημερίδες" και γω δεν το διάβασα;

    ReplyDelete
  5. Σιγά τα ωά φίλε του 8.06 PM. Δεν έχει άλλη δουλειά ο θεός να φέρει και να κάνει αλλαγές στη Μητρόπολη Καναδά. Δεν θέλει ο θεός να φέρει αλλαγές ούτε στη Μητρόπολη, ούτε και στην Κοινότητα αλλά γενικά πουθενά αλλαγές δεν θέλει. Τις αλλαγές τις κάνουμε εμείς, άμα ξυπνήσουμε.

    ReplyDelete