Search This Blog

Tuesday, December 20, 2016

Ο «Πολιτισμός» των γυφτοσκοπιανών…




“Ήρθε ο αρκουδιάρης στο χωριό για να μας φέρει τον πολιτισμό”, λέγαμε εκείνα τα παλιά καλά χρόνια, στην ελληνική περιφέρεια όπου μετά βίας μπορούσε κάποιος ν’ ακούσει …λίγο ραδιόφωνο ή καμιά …πλάκα σε κάποιο  γραμμόφωνο.
Κάπως έτσι έκαναν και κάποιοι γυφτοσκοπιανοί, οι οποίοι βγήκαν από το κοτέτσι τους για να μεταφέρουν τον πολιτισμό
«τους» στα …πέρατα της οικουμένης. Φυσικά και από την περιοδεία τους αυτή δεν άφησαν εκτός ούτε την Αμερική.! Ποιος ήταν ο «πολιτισμός»  που μετέφεραν; Η αντικατάσταση του σχήματος του Σταυρού της Ελληνικής Σημαίας από την αγαπημένη τους σβάστικα.!
Φυσικά, ως αμελητέα ποσότητα που είναι, τους γράψαμε κανονικά στα μέζεα, όπως πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά εκείνο που ΔΕΝ περιμέναμε είναι η παντελής απαξίωσή τους από τον …σλαβοφάγο «ομογενή» εκδότη, ο οποίος όλο και κάτι …αρνητικό ψάχνει και βρίσκει εναντίων τους, ώστε να τους προ(σ)βάλει, όπως κάνει μια ολόκληρη ζωή, τώρα.!
Μάλιστα, για όσους δεν καταλάβατε, μιλάμε για τον εσαεί πρόεδρο των “απανταχού εκδοτών”, ο οποίος και μόνο από τη θέση του αυτή θα έπρεπε να γνωρίζει ακριβώς την αλήτικη συμπεριφορά των σλαβόφωνων εχθρών «του» οι οποίοι σε μόνιμη βάση του σπάζουν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του στα πάρκιγκ…  Βεβαίως και το θέμα έχει την πλάκα του και θα επανέλθουμε εν καιρώ, αλλά για να πούμε του στραβού το δίκιο, ο περί ου ο λόγος κύριος, είχε τόσα άλλα θέματα για να καλύψει σε τούτη του την έκδοση-όπως το …επίκαιρο ζήτημα του …αξιότιμου Σωτήρη Κίτσου και του γ. πρόξενου Βασσάλου, ή την «κατάλυση κάθε δημοκρατικού κανόνα» από το «Εθνικό» στο οποίο συμμετέχει ως μέλος  του Δ. Συμβουλίου στέλεχος και συνεργάτης της «επιθεώρησης» -ώστε να είναι αδύνατη η ενασχόλησή του με το θέατρο των γύφτων και τη σβάστικα,  λόγω χώρου και χρόνου όπως ο καθένας ...μπορεί να διαπιστώσει.!
Άντε με το καλό και σύντομα πάλι μαζί για τις λεπτομέρειες, μιας και άνοιξε ο …ασκός.! Καλές γιορτές…

2 comments:

  1. Η σοβαρή δημοσιογραφία δεν ασχολείται με τέτοια θέματα….. Άσε που ίσως να μην το πρόλαβε αφού έγινε μόλις τον Οκτώβριο……..

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ Αντίποδα, διαφωνώ μαζί σας που αποκαλείται γυφτοσκοπιανούς τους κλέφτες. Αν είναι έτσι θα παρεξηγηθούν οι γύφτοι. Για ποιόν πολιτισμό μιλάμε; Ότι έχουν, αν έχουν κάτι, είναι κλεμμένο από τον ελληνικό πολιτισμό, από τον αλβανικό και τον βουλγάρικο. Ακόμη και τα κουτάλια τους είναι δανεικά. Τα κουβαλάνε μαζί τους, στην κωλότσεπη να είναι έτοιμοι να φάνε όπου βρίσκουν μάσα.

    ReplyDelete